e fatura xml to pdf

Excel Vers. ve Dili
2003-tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13/02/2019
Merhaba arkadaşlar. Elimde 7500 tane e fatura xml'i var ve bunları kolayca PDF görüntülü E fatura yapmak istiyorum. İnternette baya bir araştırdım ama bir sonuç elde edemedim. Bunu yapan siteler var ama tek tek yapıyorlar ve 7500 taneyi tek tek yapmak imkansız. Ustalarımızdan yardım bekliyorum, her türlü fikre açığım, teşekkürler.

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Bölgenin birini Excele import edip deneyin. Eğer excele istediğiniz formatta gelirse gelen bilgiyi PDF yapabilirsiniz.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Hazır programlarla bu iş yapılabiliyor mu bilmiyorum ama burası Excel forumu olduğuna göre ve siz de bu forumda sorduğunuza göre, ben de ona fikirlerimi belirteyim.

Elinizdeki XML dosyaları muhtemelen "ham" veriler içermektedir. Bu nedenle; ilk önce Excel dosyasında bir fatura şablonu oluşturulması gerekir. Bu şablonda örneğin; A1 hücresinde alıcının adı, A2 hücresinde alıcının VD, A3 hücresinde V. No, B3 hücresinde fatura tutarı, B4 hücresinde KDV tutarı, B5 hücresinde fatura toplamı .... vb.

Daha sonra; yazılacak kodla söz konusu XML dosyalarından bu şablonlara veriler aktarılarak, "okunabilir" fatura dosyaları oluşturulduktan sonra bunlar PDF formatına çevrilebilir.

Bu işler için; Excel'de sizin hazırlayacağınız bir fatura şablonu ve bahsettiğiniz XML dosyalarından 2-3 tane örneğe ihtiyaç vardır.

Üzerinde çalışılması gereken bir konu olduğu için, eğer ücretli yardım almak isterseniz özel mesajla veya aşağıda belirtilen e-posta adresinden, örnek Excel şablonu ve XML dosyalarıyla birtlikte bana ulaşabilirsiniz.

.

Son düzenleme: