Dosyayı yeni excelle açma

Merhaba,
Şöyle bir sorunum var,
Herhangi bir excel dosyası açıkken,başka bir excel dosyası açtığımda 2.dosyanın userform özelliğinden dolayı ilk dosyaya ulaşamıyorum.
Bu yüzden 2.dosyayı ayrı bir excelde açılmasını kapandığında da yine kendi açtığı excelin kapanmasını istiyorum.
Bu işlem mümkün müdür?

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Örnek eklemeyi unutmuşsunuz , eski bir üye olarak...

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba,
Şöyle bir sorunum var,
Herhangi bir excel dosyası açıkken,başka bir excel dosyası açtığımda 2.dosyanın userform özelliğinden dolayı ilk dosyaya ulaşamıyorum.
Bu yüzden 2.dosyayı ayrı bir excelde açılmasını kapandığında da yine kendi açtığı excelin kapanmasını istiyorum.
Bu işlem mümkün müdür?
İşine yararmı bilmiyorum sadece dosyalarınızın açılması için böyle bir şey yapabilirsiniz.

Başlat/proğramlar/microsoft office/microsoft office Excel 2003 veya 2007 veya 2010 açın ve ardından açılan excel sayfasından üsteki aç menüsünden ilgili dosyanızın bir tanesini açın

Aynı işi yeniden yapın ve en sonunda diğer dosyanızı açın ve excelin en üsteki x düğmesine tıklayın ve görülecekki açık olan excel dosyasının sadece birisi kapanacaktır.

Diğer türlü dosyaları direk açsaydınız x penceresine tıkladığınızda her iki dosyada kapanacaktı.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Ekteki klasördeki dosyaları masaüstüne çıkarıp deneyin. Kitap1 isimli kitapta form bulunuyor. İki kitabı açıp form ekrandayken TAB tuşuna basarsanız diğer kitaba geçer. Tekrar Kitap1 isimli dosyayı seçtiğinizde form tekrar açılır.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sanırım sorunu tam olarak anlatamadım.
Userform açık olduğunda(kitap1) diğerine (kitap2) ulaşamıyorum.Yani hem userformda hemde diğer kitaplardaki excel sayfalarında çalışmak istiyorum.
Sayın Cems konuya bağlı bir örnek dosya bulunamayacağı için ekleme yapmadım.Eski olmakla alakası yok...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Userform açıkken excele ulaşabilmeniz için formun show modal özelliği 0 olmalıdır. Eğer formunuz tam ekransa ilk önce excele dönmek için formunuza bir buton eklemelisiniz. Ya da formunuzun üzerinden diğer dosyaları açabilecek bir özellik (dosya aç gibi) eklemelisiniz. Şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Form show modal özelliği 0 konumundayken bazı komutlar sağlıklı çalışmamaktadır.

Teşekkürler Sağolun