doğum günü

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
ekli dosyada yapmaya çalıştığım işlemi anlatmaya çalıştım. ilgilenenlere çok teşekürler.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Yücel Bey Örneğiniz ektedir. Sütunlardaki formülleri görmeniz açısından gizlemedim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Formül güzel olmuş bravo.
Yaşı kısmı düşey ara ile yan taraftan getirilirse dosya daha az zorlanır gibime geliyor.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Yaşı kısmı düşey ara ile yan taraftan getirilirse dosya daha az zorlanır gibime geliyor.
Düşeyara ile getirilebilir ama büyükten küçüğe doğru bir sıralama istediği için bu şekilde hazırladım.

Excel Vers. ve Dili
ms office 2010 ev
ms office 2007 iş
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08.01.2019
teşekkürler

sn ali formülünüz ve mantığınız bi harika çok teşekkür ederim, sizler iyiki varsınız.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sn Ali,
ismi sizin formülünüzle, yaşı ise bulunan isme göre düşeyara ile bulunabilir demiştim.
Gerçi 1000 kişi içinde kaç kişi aynı gün doğabilir ki, listenin uzun olmasına gerek olmadığı için dosyayı zorlamaz zaten.
Elinize sağlık, gerçekten harika formül olmuş.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Sayın Ali
Bu formül gerçekten çok ilginç sizi kutlarım. Mantık çalıştırmak için birebir. Şahsen ben epey şey öğrendim, teşekkürler. Bunu çalıştığım işyerindeki personel için kullanacağım. Ancak bir şey daha ekleyebilirmisiniz. Şöyleki;doğum gününü 3 gün kala haber verecek şekilde uyarıda bulunsun ve ertesi günü listeden silinsin. O zaman daha da şahane olacak. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Şöyleki;doğum gününü 3 gün kala haber verecek şekilde uyarıda bulunsun ve ertesi günü listeden silinsin.
C1 hücrenize =BUGÜN()-3 yazınız.
3 gün kalanlar listelenecek,ertesi gün farklı bir tarih alındığı için listede gözükmeyecektir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
sayın Ali bey böyle bir uygulama yaptığınız için teş. sunarım

Sayın Ali bey böyle bir uygulama yaptığınız için teş sunarım.
Aynı programa benzeyen diyelim ki ; bir kurumda çocuk yardımından yararlanan personel çokçuk sayılarının; 06-18 diye iki guruba ayrılması gerekiyor farklı ücret aldıkları için bunu sizin hazırladığınız programda yapmak için nasıl bir formül uygulamamız gerekir. Doğum tarihleri yazılı olan Personel yakınlarını06 ve 18 diye iki farklı tabloda sıralamak mümkün mü . Saygılar:hey:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Tam olarak ne istediğinizi biraz daha açık anlatırmısınız.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Yaş olarak 6 yaş ve 18 yaş olanları farklı alanda görmek istiyorsunuz diye anladım.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Sayın Ali
Sanırım ben tam olarak açıklayamadım. Dediğinizi yaptım C1 hücresine bugün()-3 yazdığımda 3 gün önceki tarihleri veriyor. C1 hücresine bugün()+3 yaztığımda ise 3 gün sonrakini veriyor. Benim istediğim şöyle; aynı anda bugün, yarın ve yarından sonraki gün doğanların listesini versin. Mümkünmü. Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın Ali bey

Sayın Ali bey
Kalabalık kurumlarda personelin bakmakla yükümlü olduğu çocuk sayıları fazla
150-200 çocuk civarı. Sizin Programınızı görmeden tek tek her ay inceleyerek buluyorduk Eminim ki diğer kurumlarda benzer uygulama içinde .Bir çocuk 06 yaş gurubunda (720 Ay) farklı ücrete tabii, 06 dan çıktıktan sonra 18 yaşına kadar farklı ücret alıyor. 18 (216 Ay ) ı dolunca çocuk parası kesiliyor. Sizin Doğum Tarihini Otomatik bulan sisteminiz sayesinde iki gurubu otomatik olarak bulmak Ayrı ayrı tabloda ve bunu butonla yapmak mümkün mü ?
Sizin Prog. sayesinde umuyorum diğer kurumlarda da bu sorun çözülecek;
Saygılar....:hey:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Sayın Ali bey
Kalabalık kurumlarda personelin bakmakla yükümlü olduğu çocuk sayıları fazla
150-200 çocuk civarı. Sizin Programınızı görmeden tek tek her ay inceleyerek buluyorduk Eminim ki diğer kurumlarda benzer uygulama içinde .Bir çocuk 06 yaş gurubunda (720 Ay) farklı ücrete tabii, 06 dan çıktıktan sonra 18 yaşına kadar farklı ücret alıyor. 18 (216 Ay ) ı dolunca çocuk parası kesiliyor. Sizin Doğum Tarihini Otomatik bulan sisteminiz sayesinde iki gurubu otomatik olarak bulmak Ayrı ayrı tabloda ve bunu butonla yapmak mümkün mü ?

6 yaş grubu için sanırım 72 ay olması lazım.

0-6 yaş ayrı , 6-18 yaş ayrı ve 18 yaş yukarı farklı olarak listelenmiştir.

C2 hücresine siz =BUGÜN() yazıp değiştirebilirsiniz.

G-I-K sütunlarını gizledim o kısımda formüller var.

Dosyanız ektedir.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Emeğinize Sağlık Sevgili Ali Bey

6 yaş grubu için sanırım 72 ay olması lazım.

0-6 yaş ayrı , 6-18 yaş ayrı ve 18 yaş yukarı farklı olarak listelenmiştir.

C2 hücresine siz =BUGÜN() yazıp değiştirebilirsiniz.

G-I-K sütunlarını gizledim o kısımda formüller var.

Dosyanız ektedir.
Sevgili Ali bey bu kadar kısa sürede cevap alabileceğimi sanmıyordum .Emeğinize ve bilginize sağlık. Çok Teşekkürler...Saygılar
:hey:

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Sayın Ali
Sanırım ben tam olarak açıklayamadım. Dediğinizi yaptım C1 hücresine bugün()-3 yazdığımda 3 gün önceki tarihleri veriyor. C1 hücresine bugün()+3 yaztığımda ise 3 gün sonrakini veriyor. Benim istediğim şöyle; aynı anda bugün, yarın ve yarından sonraki gün doğanların listesini versin. Mümkünmü. Teşekkürler.
Örneğiniz ektedir.

Excel Vers. ve Dili
Sayın Ali
Sanırım yeterince açık anlatamadım. İsteğimi ekliyorum, daha iyi anlaşılır sanırım. İyi günler.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Sn m.gur örneğiniz ektedir.

Excel Vers. ve Dili
Sayın Ali
Biliyorum sizi epey yordum. Örneğinizi inceledim bugün ve yarın doğum günü olanlar doğru çalışıyor fakat yarından sonra doğum günü olanlar kısmı çalışmıyor. Tekrar uğraşmanızı istemediğim için yazmadım çünkü bende çekinir oldum artık sadece bilmenizi istedim. Çok teşekkür ederim.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Yarından sonra doğum günü olanlar derken yarından sonraki herhangi bir gün doğanlar olarak kabul etmiştim.
Hatalı olan kısımı söylerseniz tekrardan bir bakayım.