Doğrulama ile aynı anda 2 işlem yapmak?

Nox

Katılım
1 Aralık 2005
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
Doğrulama yontemi ile aynı anda, aynı hucrede işlem yapmak istiyorum.
Mesela, liste ve özel gibi. Aynı anda yapamıyorum, acaba vb ile bir cozum bulunabilirmi?

Yardımcı olursanız coook mutlu olucam, bi turlu işin icinden cikamadim, cildircam ;)
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,257
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Veri Kontrolü

Merhaba

Veri Doğrulama ile C3:E3 arasında en fazla 1 değer girilmesini sağladım.

Kod:
=COUNTA($C3:$E3)=1
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY($C3:$E3)=1
İlgili sayfanın kod bölümüne ise çift tıklama ile X yazdırmayı yaptım.
Hangi kolonda X yazıyorsa diğer kolonları siliyor.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [C:E]) Is Nothing Then Exit Sub
Target = "X"
Select Case Target.Column
    Case 3
        Target.Offset(0, 1) = ""
        Target.Offset(0, 2) = ""
    Case 4
        Target.Offset(0, -1) = ""
        Target.Offset(0, 1) = ""
    Case 5
        Target.Offset(0, -1) = ""
        Target.Offset(0, -2) = ""
End Select
End Sub
Ekteki Dosyayı İnceleyebilirsiniz
 

Nox

Katılım
1 Aralık 2005
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
hocammm gercektennnn helal olsun;)
tam istedigim gibi olmadi ama yinede super oldu...

cooook tesekkur ederim,harikasin....
kolay gelsin....
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,257
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın Nox,

Nasıl tam istediğiniz gibi olmadı? bence tam istediğiniz gibi oldu, hatta fazlası bile oldu :)

1. Seçeneklerden sadece birini işaretliyebiliyorsunuz.
2. İşaret karakteriniz çift tıklama ile sadece X oluyor, bence kullanımı daha iyi, çift tıkla yanlış seçenek gitsin dimi ya :)

neyse biraz tantana yapayım dedim, kolay gelsin
 

Nox

Katılım
1 Aralık 2005
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-Türkçe
heheeh ;))üstadım teşekkur ederim, saygısızlık etmek icin soylemedim.

doğrulama gibi yani, combobox cikar gibi olmasini istiyodum ama olmuyor,hafta sonu biraz daha ugrastim,beceremedim.

ama bu şekildee tam super oldu ;))
tekrardan teşekkür ederim...
 
Üst