Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Arkadaşlar,
Dinamik olarak değişen alan için Dim ne olmalı? Alan belirttiği için ben Range diye belirttim, ama resimdeki hatayı veriyor. Ne önerirsiniz?
Saygılarımla
Dosya olmadan fikir yürütmek zor ama; siz b değişkenini "Variant", c değişkenini ise "Worksheet" olarak tanımlamışınız ki; doğrusu, c değişkeni için yaptığınız tanımlama.
Bu nedenle, ilk olarak b değişkenini de "Worksheet" olarak tanımlayıp, kodu öyle deneyin....
Sayın Haluk Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Teşhisiniz doğru. Ancak anlamadığım nokta, bu makroyu yıllardır Dim belirtmeden kullandım, excel hiç istemedi. İki gündür ne değişti de Dim istiyor? Doğrusu merak ediyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla
Merhabalar herkese, Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim Ekli dosya ile yaptigim txt dosyalarindan veriyi excele aktarmak, excel dosyasi icinde bulundugu klasorde ki tum txt dosyalarini acip verileri her birisi icin ayri acacagi sayfalara aktarmak ( niyetimiz bu sekildeydi, ne kadar...
Tevfik bey yazacaklarım sizinle alakalı değil. Forumun geneli için bu yorumumu yazıyorum.
Bazı başlıkları incelediğimde üyelerin makro kodlarını yazarak destek talebinde bulunduklarını gözlemliyorum. Ya da sayfada şu hücreyi seçince ya da şu hücreye veri girişi yapınca şu işlemler olsun gibisinden talepler oluyor. Ya da butona tıklayınca şu sayfadaki verileri yeni bir sayfaya aktarmak istiyorum gibisinden talepler geliyor. Ardından ilgili başlığa cevap veriliyor. Hemen ardından soruyu soran kişi ben bu kodu nereye yazacağım tepkisini veriyor.
Ben açıkçası şunu beklerdim. Bu soruları soran kişilerin en azından nette biraz araştırma yaparak konu hakkında bir ön bilgiyi edinmeleri gerekir diye düşünüyorum.
En azında makro işlerine bulaşmış üyelerimizin aşağıdaki konular hakkında ön bilgi edinmelerinde fayda görüyorum.
Makro nedir?
Modül nedir?
Değişkenler nedir?
Sayfaların olayları nelerdir?
Kitabın olayları nelerdir?
Döngüler nedir?
vs. vs.
Sayın Korhan Ayhan çok haklı. Aynı zamanda çoğu kişi makroyu ulaşılamaz, uğraşılamaz, öğrenilemez ve uygulanamaz olarak görüyor maalesef. Halbuki birazcık dikkat ve çalışmayla makroya başlanabilir ve geliştirilebilir. Ben hala çok az şey biliyorum hem excel hem de makro konusunda ama bu benim gözümü korkutmuyor. Herhangi bir koda ihtiyaç duyduğumda araştırarak ve gerektiğinde bu işin üstadlarından yardım alarak sorunumu çözebiliyorum. Bunu herkes yapabilir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.