Dinamik olarak değişen alan için Dim ne olmalı?

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-02-2029
Merhaba Arkadaşlar,
Dinamik olarak değişen alan için Dim ne olmalı? Alan belirttiği için ben Range diye belirttim, ama resimdeki hatayı veriyor. Ne önerirsiniz?
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Dosya olmadan fikir yürütmek zor ama; siz b değişkenini "Variant", c değişkenini ise "Worksheet" olarak tanımlamışınız ki; doğrusu, c değişkeni için yaptığınız tanımlama.

Bu nedenle, ilk olarak b değişkenini de "Worksheet" olarak tanımlayıp, kodu öyle deneyin....

.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Sayın Haluk Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Teşhisiniz doğru. Ancak anlamadığım nokta, bu makroyu yıllardır Dim belirtmeden kullandım, excel hiç istemedi. İki gündür ne değişti de Dim istiyor? Doğrusu merak ediyorum.
Tekrar teşekkür ederim.
Saygılarımla

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Eğer dosyanızda Option Exclipit şeklinde satır varsa, tüm değişkenler için Dim ile tanımlama istermiş.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Sayın Yusuf44 Hocam,
İlginize çok teşekkür ederim. Option Explicit ne işe yarıyor?
Saygılarımla

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Dim ile değişken tanımlamayı zorunlu kılıyormuş. Her değişkenin mutlaka öncelikle tanımlanması gerekiyor bu durumda.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Tevfik Bey, esasında; değişkenleri tanımlama niyetiniz doğru ama uygulamanız yanlış olmuş....

Aşağıdaki linke bakıp fikir edinebilirsiniz....

.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Sayın Haluk Hocam,
Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhabalar,

Tevfik bey yazacaklarım sizinle alakalı değil. Forumun geneli için bu yorumumu yazıyorum.

Bazı başlıkları incelediğimde üyelerin makro kodlarını yazarak destek talebinde bulunduklarını gözlemliyorum. Ya da sayfada şu hücreyi seçince ya da şu hücreye veri girişi yapınca şu işlemler olsun gibisinden talepler oluyor. Ya da butona tıklayınca şu sayfadaki verileri yeni bir sayfaya aktarmak istiyorum gibisinden talepler geliyor. Ardından ilgili başlığa cevap veriliyor. Hemen ardından soruyu soran kişi ben bu kodu nereye yazacağım tepkisini veriyor.

Ben açıkçası şunu beklerdim. Bu soruları soran kişilerin en azından nette biraz araştırma yaparak konu hakkında bir ön bilgiyi edinmeleri gerekir diye düşünüyorum.

En azında makro işlerine bulaşmış üyelerimizin aşağıdaki konular hakkında ön bilgi edinmelerinde fayda görüyorum.

Makro nedir?
Modül nedir?
Değişkenler nedir?
Sayfaların olayları nelerdir?
Kitabın olayları nelerdir?
Döngüler nedir?
vs. vs.

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
12-02-2029
Sayın Korhan Ayhan Hocam,
Rica ederim, alınmam. Site üyelerinden inanılmaz şeyler öğrendim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Saygılarımla

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sayın Korhan Ayhan çok haklı. Aynı zamanda çoğu kişi makroyu ulaşılamaz, uğraşılamaz, öğrenilemez ve uygulanamaz olarak görüyor maalesef. Halbuki birazcık dikkat ve çalışmayla makroya başlanabilir ve geliştirilebilir. Ben hala çok az şey biliyorum hem excel hem de makro konusunda ama bu benim gözümü korkutmuyor. Herhangi bir koda ihtiyaç duyduğumda araştırarak ve gerektiğinde bu işin üstadlarından yardım alarak sorunumu çözebiliyorum. Bunu herkes yapabilir.