• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ders notu analizi yapma

Excel Vers. ve Dili
2007
Yardım istiyorum. İstenirse ücrete mukabil elbet..

https://docs.google.com/file/d/0B9dAKmhJgiYBVC1uM0pnUXhmTG8/edit

Bu excel dosyasını sol üstteki ters ok işaretinden indirerek inceleyebilirsiniz.

Ben bir lisede öğretmenim ve analiz oldukça zamanımızı almakta hem anlamsız hem de verimsiz olmaktadır.

Sizden ricama gelince, piyasa da oldukça fazla analiz programı bulunmakta. İsteğime göre bir analiz pro. yaparsanız 30 tl verebilirim.

İstediğim aslında basit. Ama benim bu konuda bir eğitimim yok.

A) 20 soruluk bir testte 45 değeri girince rastgele dağıtım yapan 5 5 0 5 vs..

B) 25 soruluk bir testte 64 girince aynı şekilde 4 0 4 4 0 4 4 vb

C) 15 soruluk bir sınavda ise kimi klasik olacağı için 5 adet 5puan, 6 adet 10 puan ve bir adet 15 puanlı rastgele
1-2-5-4-4-7-8-5-2-0-1-13 vb
şekilde dağıtan bir analiz yazabilir misiniz?

A ve B rastgele ama aynı rakam (5, 4 veya 0) verecek, C yani sonuncu ise 0 dan örnekte verdiğim rakama kadar bir değer alabilir.

Lütfen yardım edin. Eğer cevabınız olumlu ise isterseniz önden ödeme yapabilirim..

İlk yapana ücret vereceğim...

Arkadaşlar bir yardım edecek olan yok mu? Yarından sonra pek işime yaramaz lütfen...

En azından tavsiye...

Merhaba,
diğer kısımlar 0 mı olacak yoksa boş mu kalacak?

Hocam dosyayı inceleyiniz. AT10:AT40 aralığına el ile almış oldukları notları giriniz.
Puan değerleri F5:AS5 arasındaki soru sayısına göre hesaplıyor.
Sub Dağıt()
Application.ScreenUpdating = False
Range("F10:AS40") = ""
soru = WorksheetFunction.CountA(Range("F5:AS5"))
a = 100 / soru

son = Range("AT40").End(3).Row + 1

For i = 10 To son
If Cells(i, "AT") = "" Then GoTo 10
Range(Cells(i, "F"), Cells(i, soru + 5)) = 0
20
Randomize
x = Int(Rnd() * soru + 6)
If Cells(i, x) = a Then GoTo 20
Cells(i, x) = a
toplam = WorksheetFunction.Sum(Range("F" & i & ":AS" & i))
If Cells(i, "AT") <> toplam Then GoTo 20
10
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Dosyayı inceleyiniz. Açıklama yaptım. Kodun nasıl çalıştığını göremek istiyorsanız. Kod bölümünde Application.ScreenUpdating = False kısmını siliniz yada başına ' işareti koyunuz.
'Application.ScreenUpdating = False şeklinde.

Ekli dosyalar

Dosyayı inceleyiniz. Açıklama yaptım. Kodun nasıl çalıştığını göremek istiyorsanız. Kod bölümünde Application.ScreenUpdating = False kısmını siliniz yada başına ' işareti koyunuz.
'Application.ScreenUpdating = False şeklinde.

Kodlardan anlamıyorum,
Klasik sınavın soru-puan dağılımı şu şekilde olmalı:

5-5-5-5-5-10-10-10-10-10-10-15=100

Hocam genel çerçeve oturmuş görünüyor. Rica etsem;

20 soruluk test;
25 soruluk test;
ve 12 soruluk klasik sınav analizini örneklerinizdeki gibi hazırlayıp bana ayrı ayrı üç dosya şeklinde gönderebilir misiniz? Banka hesap bilgilerinizle :)

Son tahlilde ben sadece öğrenci listesi ve puanlarını girip tüm analizi ve puan dağılımını alabileceğim. İnşallah...

Daha önce de demiştim hocam kodlardan pek anlamıyorum nasıl giriyoruz kod bölümüne anlatırsanız kısaca uygulayabilirim, hem olta vermiş olursunuz bana :)

Pardon şimdi anladım :(

Satır-sütun numaraları bunlar, kusura bakmayın hallediyorum şimdi :)

Ben de bir tane düzenledim. İnceleyiniz. Sınıf ve soru adlarının üzerine tıklayarak verileri çağırabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sınıfta mevcut 31 de kalıyor, liselerde 40 oldu. Listeye nasıl ekleme yapabiliyoruz?

F7 hücresine düşülecek notu yazınız.

Ekli dosyalar

Geri