Merhaba;
Girdi Değerleri
A4...A8: İlk Göreve Başlama Zamanı
B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) Alınan Değer
H Sütunu: Yardımcı Sütun
Beklenen Değer
I4....I8: Bugünün Tarihini Yazmasını bekliyorum.
J4...J8: İl Göreve Başlama Zamanı (A4...A8) ile bugünkü(I4....I8) tarih arasında (1) yıldan az fark var ise (B4....B8) değerinin aynısını yazmasını,
(1) Yıl veya (2) yıldan az fark var ise B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) aldığı değerin (2) alt hücresindeki değeri yazmasını ,
(2) yıl fark var ise B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) aldığı değerin (üç) alt hücresindeki değeri yazmasını
(3) yıl fark var ise B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) aldığı değerin (dört alt hücresindeki değeri yazmasını (4,5,6,7,....yıl fark varsa diye devam etmesini ),
Bugünün tarihi(I4....I8
itibariyle kademe değeri H sütunundaki son değerden (H17) aşağıdaki değeri yazmak isterse bu değer olmadığından bu durumda (H17) değerini yani(7-3) değerini yazmasını bekliyorum.
K4...K8: İl Göreve Başlama Zamanı(A4...A8)na bakarak gelecekteki(bugünden sonraki) kademe ilerleyeceği tarihi yazmasını bekliyorum.
l4....l8: Burda da K4...K8 tarihine bakarak J4...J8 in değerinin yardımcı sütunundaki (bir) alt değeri yazmasını bekliyorum. (tabi Bugünün tarihi(I4....I8
itibariyle kademe değeri H sütunundaki son değerden (H17) aşağıdaki değeri yazmak isterse bu değer olmadığından bu durumda yine (H17) değerini yani(7-3) değerini yazmasını bekliyorum)
Örnek Dosya Ek'tedir. Yardımlarınızı bekliyorum.
Girdi Değerleri
A4...A8: İlk Göreve Başlama Zamanı
B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) Alınan Değer
H Sütunu: Yardımcı Sütun
Beklenen Değer
I4....I8: Bugünün Tarihini Yazmasını bekliyorum.
J4...J8: İl Göreve Başlama Zamanı (A4...A8) ile bugünkü(I4....I8) tarih arasında (1) yıldan az fark var ise (B4....B8) değerinin aynısını yazmasını,
(1) Yıl veya (2) yıldan az fark var ise B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) aldığı değerin (2) alt hücresindeki değeri yazmasını ,
(2) yıl fark var ise B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) aldığı değerin (üç) alt hücresindeki değeri yazmasını
(3) yıl fark var ise B4....B8: Yardımcı Sütundan(H sütunu) aldığı değerin (dört alt hücresindeki değeri yazmasını (4,5,6,7,....yıl fark varsa diye devam etmesini ),
Bugünün tarihi(I4....I8
K4...K8: İl Göreve Başlama Zamanı(A4...A8)na bakarak gelecekteki(bugünden sonraki) kademe ilerleyeceği tarihi yazmasını bekliyorum.
l4....l8: Burda da K4...K8 tarihine bakarak J4...J8 in değerinin yardımcı sütunundaki (bir) alt değeri yazmasını bekliyorum. (tabi Bugünün tarihi(I4....I8
Örnek Dosya Ek'tedir. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ekli dosyalar
-
12.9 KB Görüntüleme: 16