• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişikliklerin kaydedilmesi

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Değerli arkadaşlar öncelikle herkesin Kadir Gecesini tebrik etmek isterim.
Daha önce açmış olduğum konu hakkında Sayın halit3 uzmanımın emeğini esirgemeyip hazırladığı çalışmayı kullanmaktayım ve ihtiyacı karşılamakta.Ancak zamanla yeni bir ihtiyaçmı diyelim , yoksa ozaman düşünülemeyen bir ayrıntımı diyelim bilemiyorum ama zamanla; Dosya içersinde de izahatını yapmaya çalıştığım durum bir eksilik olarak hasıl oldu.Umarım dosyada yapmaya çalıştığım izahat anlaşılır olmuştur.Çağırdığım ihalede sadece yaptığım değişiklikleri; diğer bilgiler değişmeden ve aynı ihale üzerine aktarmak istiyorum.ilgi ve alakanızı esirgemeyeceğinizi umarak SAYGILAR sunuyorum.
Dosya ektedir

Ekli dosyalar

Önce çağırmalı sonra güncellemelisiniz.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim durum As String, i As Byte, kayit As Boolean
For i = 1 To 4
 If Me.Controls("OptionButton" & i).Value = True Then _
 durum = Controls("OptionButton" & i).Caption: Exit For
Next i
sat = Worksheets("Toplam").[A65536].End(3).Row + 1
Sheets("Fiyat Araştırması").Range("J11:J30").ClearContents
Application.ScreenUpdating = False
For i = 11 To 30
If Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 2).Value <> "" Then
    kayit = True
Sheets("Toplam").Cells(sat, 1).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(5, 4).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 2).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(5, 3).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 3).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(6, 4).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 4).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 5).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 5).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 4).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 6).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 2).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 7).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(9, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 8).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(10, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 9).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 10).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(9, 7).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 11).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(10, 7).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 12).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 7).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 13).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(9, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 14).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(10, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 15).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(i, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 16).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(45, 3).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 17).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(46, 3).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 18).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(45, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 19).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(46, 6).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 20).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(45, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, 21).Value = Sheets("Fiyat Araştırması").Cells(46, 8).Value
Sheets("Toplam").Cells(sat, "V").Value = durum
sat = sat + 1
End If
Next
Sheets("Toplam").Range("A2:U65536").Sort Sheets("Toplam").Range("A2")
Application.ScreenUpdating = True
Unload Me
If kayit = True Then
    MsgBox " Düzenleme Tamanlanmıştır..." & vbLf & _
    "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
    Else
    MsgBox "Kayıt Gerçekleşmedi", vbCritical, "UYARI"
End If

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren bey!!! ilginiz için teşekkür ederim. Şu anda sorunsuz çalışmakta,eğer "güncelleme yapılsınmı" gibi bir soru sorma ve "evet" , " hayır"seçeneğine göre işlem yapma imkanı olabilse idi estetik olarakta çok güzel olacaktı. Ama çokta önemli değil bu hali için bile çok teşekkürler. SAYGILAR!!!

Sayın Evren Bey!! Problemimi biraz eksik arz ettiğimi fark ettim;o da şu hususta önceki 3 nolu ihale örneğinde bilgiler aynen aktarılmış ve bunlar üzerindeki değişiklikler güncellenmiş idi.Ancak şöyle bir eksiklik fark ettim o da 3 nolu ihalede 8 adet malzeme var idi bu malzeme adedi yapacağımız değişikliklerden sonra artma yada azalma gösterdiğinde güncelleme olayını buna göre yapmamız gerekecek. yani ilgili ihalenin toplam sayfasındaki satır sayısı yeni duruma göre aktarılacak;mesela eldiven ve başlığı sildim ,güncelle dediğimde silinen satırları toplam sayfasındanda çıkaracak.Yada birkaç malzeme daha ilave ettim bu durumda da toplam sayfasına ilave ettiklerimide alacak. Umarım çok olmamışımdır. SAYGILAR

Sayın Evren Bey!! Problemimi biraz eksik arz ettiğimi fark ettim;o da şu hususta önceki 3 nolu ihale örneğinde bilgiler aynen aktarılmış ve bunlar üzerindeki değişiklikler güncellenmiş idi.Ancak şöyle bir eksiklik fark ettim o da 3 nolu ihalede 8 adet malzeme var idi bu malzeme adedi yapacağımız değişikliklerden sonra artma yada azalma gösterdiğinde güncelleme olayını buna göre yapmamız gerekecek. yani ilgili ihalenin toplam sayfasındaki satır sayısı yeni duruma göre aktarılacak;mesela eldiven ve başlığı sildim ,güncelle dediğimde silinen satırları toplam sayfasındanda çıkaracak.Yada birkaç malzeme daha ilave ettim bu durumda da toplam sayfasına ilave ettiklerimide alacak. Umarım çok olmamışımdır. SAYGILAR
İstediklerinizi yaptım.
Silmek için o satıra çift tıklayınız.
Diğer sayfadaki satırı olduğu gibi siler.
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [A11:H30]) Is Nothing Then Exit Sub
Cancel = True
Range("A" & Target.Row & ":I" & Target.Row).Select
If MsgBox("Seçili kaydı Silmek isityormusunuz?", vbYesNo, "KAYIT SİL") = vbNo Then Exit Sub
If Cells(Target.Row, "J").Value = "" Then
    MsgBox "Kayıt Silebilmek için önce Kaydı çağırmalısınız." & _
    vbLf & "İşlem İptal edildi", vbCritical, "UYARI"
    Exit Sub
End If
Sheets("Toplam").Rows(Cells(Target.Row, "J").Value).Delete
Range("B" & Target.Row & ":J" & Target.Row).Value = ""
MsgBox "Seçili kayıt başarı ile silindi" & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren Bey!!! silme olayı tamam gibi ancak 4 nolu mesajımın son bölümünü; "yada birkaç malzeme daha ilave ettim bu durumda da toplam sayfasına ilave ettiklerimide alacak.Umarım çok olmamışımdır. "diye bitirmiş idim. sanırım bu cümle karşılığını bulmamış, eğer son cümlem;yani "Umarım çok olmamışımdır." cümlesi geçerliliğini koruyor ise ilgilerinizi istirham ediyorum.SAYGILAR!!!

Sayın Evren Bey!!! silme olayı tamam gibi ancak 4 nolu mesajımın son bölümünü; "yada birkaç malzeme daha ilave ettim bu durumda da toplam sayfasına ilave ettiklerimide alacak.Umarım çok olmamışımdır. "diye bitirmiş idim. sanırım bu cümle karşılığını bulmamış, eğer son cümlem;yani "Umarım çok olmamışımdır." cümlesi geçerliliğini koruyor ise ilgilerinizi istirham ediyorum.SAYGILAR!!!
Bu yöntemle olmaz.Mahsurlu.Zaten o şekilde kullanımıyor bu işler.
Sayfayı temizleyin.
Yeni verilerinizi girin ve kaydet butonu ile kaydedin.
O işlem yeni kayıt işine giriyor.
Benim dediğim gibi yaparsanız herhangi bir karışıklığa sebep vermezsiniz.
Belki yapılır sizin dediğiniz gibi ama bu zorlama olur.Şüpheli bir durum yani.
En doğrusu benim tavsiye ettiğm gibi olur.:cool:

Sayın Evren Bey !!! ilgi, bilgi,emek ve tavsiyeleriniz için şükranlarımı sunarım.zorlamaya gerek yok o zaman,mahsurlu bir durum derken demek istediğinizi pek anlamadım ama benim açımdan evrak olarak herhangi bir mahsurlu durum söz konusu değil. yine de ince düşünceniz için teşekkürler. SAYGILAR!!!

Sayın Evren Bey !!! ilgi, bilgi,emek ve tavsiyeleriniz için şükranlarımı sunarım.zorlamaya gerek yok o zaman,mahsurlu bir durum derken demek istediğinizi pek anlamadım ama benim açımdan evrak olarak herhangi bir mahsurlu durum söz konusu değil. yine de ince düşünceniz için teşekkürler. SAYGILAR!!!

Ben zaten yazılım açısından söylemiştim.
Kolay gelsin.:cool:

Sayın Evren Bey'in affına sığınarak yukarıda belirttiğim hususu yeniden gündeme getirmek istedim. çünkü; gerçekleşirse büyük bir eksiklik giderilmiş olacak. yapılacak işlem: örneğin 3 nolu ihale 8 adet malzemeden oluşmuş ve 8 satıra kaydedilmiş(18 nolu satırdan 25 nolu satır dahil) ,değişiklik sonucu 3 adet malzeme daha ilave edildi 11 adet malzeme oldu , 25 nolu satırdan itibaren 3 satır daha ilave edecek ve aktaracak. Sayın Uzman arkadaşlar için çok imkansız olmasa gerek,mümkün olursa çok önemli bir husus halledilmiş olacak (artış 3 olur 5 olur artış kadar satır açıp eski kaydın altına ilave olacak) SAYGILAR!!!

Sayın Evren Bey'in affına sığınarak yukarıda belirttiğim hususu yeniden gündeme getirmek istedim. çünkü; gerçekleşirse büyük bir eksiklik giderilmiş olacak. yapılacak işlem: örneğin 3 nolu ihale 8 adet malzemeden oluşmuş ve 8 satıra kaydedilmiş(18 nolu satırdan 25 nolu satır dahil) ,değişiklik sonucu 3 adet malzeme daha ilave edildi 11 adet malzeme oldu , 25 nolu satırdan itibaren 3 satır daha ilave edecek ve aktaracak. Sayın Uzman arkadaşlar için çok imkansız olmasa gerek,mümkün olursa çok önemli bir husus halledilmiş olacak (artış 3 olur 5 olur artış kadar satır açıp eski kaydın altına ilave olacak) SAYGILAR!!!
Mesele ayni noların alt alta sırada olması ise bu kodlara sıralama ekleyrekte yapılabilir.
Ama Benim önerdiğim yöntemle olması daha sağlıklı çalışır.

Sayın Evren Bey!!! meseleyi cevabınızın birinci cümlesi karşılamakta. önerdiğiniz yöntemden benim anladığım ise; aynı ihale numarasının farklı satırlarda birden fazla kayda sebebiyet vereceği. yani;mükerrer kayıt olacağı, çağrıldığında aynı ihale bilgileri farklı satırlarda da olsa gelebilir ve fiyat araştırma sayfasında ilgili yerlere sıralanabilir belki ama ;cevabınızın birinci cümlesi yapılabilir ise daha kullanışlı ve anlaşılır olur diye düşünüyorum.İlginiz için teşekkürler. SAYGILAR

Sayın Evren Bey!!! meseleyi cevabınızın birinci cümlesi karşılamakta. önerdiğiniz yöntemden benim anladığım ise; aynı ihale numarasının farklı satırlarda birden fazla kayda sebebiyet vereceği. yani;mükerrer kayıt olacağı, çağrıldığında aynı ihale bilgileri farklı satırlarda da olsa gelebilir ve fiyat araştırma sayfasında ilgili yerlere sıralanabilir belki ama ;cevabınızın birinci cümlesi yapılabilir ise daha kullanışlı ve anlaşılır olur diye düşünüyorum.İlginiz için teşekkürler. SAYGILAR
Dosyanız ektedir.
Tabii bu seferde 20 satırdan fazla kayıt olduğunda çağırdınız zaman sizin tablonuzu paramparça eder.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın Evren Bey !!! derdimi anlatmaktaki acziyetimden dolayı kusura bakmayınız;çağırdığım ihaleye ilave yaptım , yani birkaç malzeme daha ekledim fakat toplam sayfasına almadı mesela;8 parça malzeme alımından oluşan ihaleyi çağırdım; çağırdıktan sonra örneğin 5 parça malzeme daha ilave ettim( fiyat araştırma sayfasında iken) yeni aldığım malzemeleri toplam sayfasında ilgili ihaleye ilave etmedi 8 satırlık kayıt 5 satır ilave ile 13 satır olması gerekir ama aktarmadı. ilginize teşekkürler SAYGILAR!!!

Sayın Evren Bey!!! (14 NOLU MESAJDA DÜZELTME)aktarma yapıyor ancak mükerrer. sadece ilave ettiklerimi aktarmalı, ilave ettiklerimle beraber tamamını aktarıyor

Sayın Evren Bey!!! (14 NOLU MESAJDA DÜZELTME)aktarma yapıyor ancak mükerrer. sadece ilave ettiklerimi aktarmalı, ilave ettiklerimle beraber tamamını aktarıyor
Bu işlemi yeni kayıt girer gibi yapacaksınız.
Oradan kayıt çağırmayacaksınız.
O tablo boş olmalı.
Sonra verilerinizi girip aktaracaksınız.
Aktardığınızda en alta gitmeyecek önceki satırların altına gidecek(Sıralam yaptım.Bu işlemi sadece yaptım):cool:

Bu işlemi yeni kayıt girer gibi yapacaksınız.
Oradan kayıt çağırmayacaksınız.
O tablo boş olmalı.
Sonra verilerinizi girip aktaracaksınız.
Aktardığınızda en alta gitmeyecek önceki satırların altına gidecek(Sıralam yaptım.Bu işlemi sadece yaptım):cool:

Sayın Evren Bey!!! kayıtlı ihale var iken yeni kayıt girer gibi yapmak yerine sadece ilave ettiklerimizi kaç ilave yapacak isek toplam sayfasına o kadar satır ilave edip aktarsa (örneğin; 8 satırlık,3 nolu ihalenin bittiği satırdan itibaren 5 satır ekleyip eklenen bu satırlara ilaveleri aktarsa yani 3 ün bitip 4 ün başladığı satırdan itibaren.yani bu durumda 3 nolu ihale sıralı bir şekilde 13 satır olmuş olacak.devam satırda 4 ,5,6 vs ihaleler kaçar satırlık ihaleler ise)Sayın Evren Bey !!! sabrınızı biraz zorladım galiba ama olmazsa da sağlık olsun. SAYGILAR!! (satırmı ekler yoksa alttaki 4,5,6, vs ihaleleri aşağı doğru kaydırırmı;orası sizin tercihinize ve tavsiyenize)

silme olayı mükemmel birde ilave olayını çözebilir isek daha mükemmel olacak SAYGILAR

Dosyanız ektedir.
Yalnız önce mutlaka güncelemeden önce verileri çağımalısınz.
AKSİ TAKDİRDE yazdığınız verileri yeni kayıt gibi algılar.
Bunu önlemek için isterseniz güncelemeden sonra tablodaki satırları sileyim.
Bir terslik olmasın.
Şimdi dosyayı inceleyin bir kez bakalım.:cool:
Güncelle butonuna basacaksınız.:cool:

Ekli dosyalar

Sayın Evren Bey !!! Dosya yok ama!!! ekleyebilirmisiniz? SAYGILAR

Geri