DeĞerİ Sifir Olan HÜcrelerİ Otomatik Gİzleme ve Değer Girince Otomatik gösterme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Selamlar Arkadaşlar şu ana kadarki yardımlarınız için teşekkür ederim.
Sutundaki satırların hepsinin değeri "0" olduğunda sutun otomatik gizlenmesi, satırlrı en az biri değer aldığında o sutun otomatik görünmesi mümkünmüdür acaba
Örnektede göreceğiniz gibi "B" sutunundaki değerler "150" iken "F" ve "H" sutunlarında değer olduğu için gizlenmedi, ama "B" sutunu "200" yaptığımda "I" "K" sutunları görünmedi, "F" "H" gizlenmedi.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Gizlemekten kastınız sütunu fiilen gizlemek mi ? Yoksa sizin dosyada uyguladığınız gibi sıfırları boş göstermek mi?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Calculate()
    Cells.EntireColumn.Hidden = False
    If WorksheetFunction.Sum(Range("F:F,H:H")) = 0 Then
        Range("F:F,H:H").EntireColumn.Hidden = True
    End If
    If WorksheetFunction.Sum(Range("I:I,K:K")) = 0 Then
        Range("I:I,K:K").EntireColumn.Hidden = True
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Calculate()
    End If
    End If
End Sub
Korhan Ayhan bey Teşekür edrim, allah razı olsun.
Ben makro çalışma siftah deniyorum. Kodları girmek biraz uğraştırdı.

Sub Worksheet_Calculate()
End If
End If
End Sub

Bu şekilde sonuç alabildim. ama otomatik değiştirmedi kısayol tuşu ekledim.
"Option Explicit

Private" ile girdiğimde hiç birşey göremedim. belkide hatalı girdim bilemiyorum.
Benim yaşım 48 ortaokul mezunuyum excele 3 yıldır merak saldım sizlerinde yardımı ile bişeyler yapmaya çalışıyorum. Özele girdim vaktinizi aldım ama hatalarımı ve surçü lisanımı affedersiniz umarım. Bu Mübarek Ramazan gecesinde sahuru beklerken, Allah hepinizden razı olsun, Her iki cihanda Aziz eylesin.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Önerdiğim kod sayfanın hesaplama olayınan yazılmıştır. Siz 150 olarak bahsettiğiniz değerleri değiştirdiğinizde sayfanızdaki formüller yeniden hasaplanacağı için kodun çalışması gerekiyordu. Belki durum orjinal dosyanızda farklıdır. Bu sebeple sonuç alamamış olabilirsiniz.

Allah hepimizden razı olsun.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Önerdiğim kod sayfanın hesaplama olayınan yazılmıştır. Siz 150 olarak bahsettiğiniz değerleri değiştirdiğinizde sayfanızdaki formüller yeniden hasaplanacağı için kodun çalışması gerekiyordu. Belki durum orjinal dosyanızda farklıdır. Bu sebeple sonuç alamamış olabilirsiniz.

Allah hepimizden razı olsun.
Amin!
Merhaba,
Teşekkürler aynı yöntemi kullanarak satır gizlemeyide başardım, "Column" yerine "Row" yazdım.birde satır aralığını değiştirerek. mesela"F1:K1" şeklinde, Sayenizde
"Private" Komutu acaba neden çalışmadı. Çalışmadığı gibi düzeltmek için "makro görüntüle" ye geldiğimde hiçbir şey gözükmüyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhaba,

Aşağıdaki ifadenizden makroyu yanlış yere uyguladığınızı anlıyorum. Benim önerdiğim kod SAYFAYA ait bir koddur. Sayfa sekmesi üzerinde sağ klik yapın ve açılan menüden "KOD GÖRÜNTÜLE" seçeneği seçin. Karşınıza boş beyaz bir pencere açılacak. Önerdiğim kodu oraya uygulayın. Siz modüle uyguladığınız için sonuç alamıyorsunuz. Daha sonra sayfanıza dönüp bahsettiğiniz hücrelerdeki değerleri değiştirip sonucu gözlemleyin.

"Private" Komutu acaba neden çalışmadı. Çalışmadığı gibi düzeltmek için "makro görüntüle" ye geldiğimde hiçbir şey gözükmüyor.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
merhaba,

Excel 2007 kullanıyorsan excel işaretinden excel seçenekleri>>>Gelişmişden de değerleri sıfır olan göster tiki kaldırın çalıştıgınız sayfa sıfır değerleri göstermez

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Ayhan bey yardımların için teşekkür ederim ama malesef private komutunu çalıştıramadım. kodu dediğiniz yere girdim olmuyor. Zahmet olmazsa örnek dosyada gösterimisiniz, iyi geceler

Excel Vers. ve Dili
excel2010
sütun gizleme

sayfamdaki verilerime filtre uyguladığımda içerisnde sıfır olan hücrelerin bulunduğu sütunları nasıl gizleyebilirim?

Excel Vers. ve Dili
excel2010
sütun gizleme

sayfamdaki verilerime filtre uyguladığımda içerisnde sıfır olan hücrelerin bulunduğu sütunları nasıl gizleyebilirim?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Örnek dosyanızı paylaşım sitelerine ekleyip link verirseniz daha hızlı çözüme ulaşabilirsiniz.