değere göre sonuç ve renk değiştirme, Tablo oluşturma

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2028
Merhaba değerli büyüklerim,
Bu forumun bana çok yardımı dokundu. Yine bir konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Oluşturmak istediğim bir tablo var ve bu tablodan 120 tane oluşturacağım için pratik olarak nasıl yapabilirim sizlere danışmak istedim. Oluşturmak istediğim tablo bu ;

Elimde mevcut veriler de bunlar ;

Sağda ki tabloda "TI" ve "TIT" değerlerini girip solda ki değer aralığına göre su kalitesi sınıfı rengi vermem gerekiyor. Bunu tek tek yapmak çok vaktimi alacak.
Değerleri otomatik ekleyip, o değer aralıklarına göre kalite sınıflarına otomatik renk verebilir miyiz ? Veya bu işi daha pratik nasıl yaparım? Yönlendirmenize ihtiyacım var. Linkte örnek dosya mevcuttur. Şimdiden vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

ÖRNEK DOSYA

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Konu başlığınızı "değere göre sonuç ve renk değiştirme" gibi bir şey yaparsanız iyi olur.

TIT değerine göre su kalitesi sınıfını F26 hücresinde aşağıdaki formülle bulabilirsiniz:

Kod:
=EĞER(F24<1,4;"ÇOK İYİ";EĞER(F24<2;"İYİ";EĞER(F24<2,7;"ORTA";EĞER(F24<3,3;"ZAYIF";"KÖTÜ"))))
Formülü sağdaki hücrelere kopyalayabilirsiniz (Kopyala/Özel yapıştır/Formüller).

Koşula göre renklendirme için örneğin ÇOK İYİ değeri için

F26:J26 aralığını seçin
Koşullu biçimlendirme menüsünden yeni kural ekleyin
Kural olarak "yalnızca şunu içeren hücreler"i seçin
Açılan seçeneklerde sırasıyla Hücre Değeri ve eşit seçeneklerini seçip yandaki boşluğa ÇOK İYİ yazın
Biçim düğmesine tıklayarak dolgu rengini mavi yapın
Tamam deyip çıkın
Aynı yöntemi diğer seçenekler için de ayrı ayrı uygulayın.

hadromer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
LTSC Professional Plus 2021 64 Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2028
Konu başlığınızı "değere göre sonuç ve renk değiştirme" gibi bir şey yaparsanız iyi olur.

TIT değerine göre su kalitesi sınıfını F26 hücresinde aşağıdaki formülle bulabilirsiniz:

Kod:
=EĞER(F24<1,4;"ÇOK İYİ";EĞER(F24<2;"İYİ";EĞER(F24<2,7;"ORTA";EĞER(F24<3,3;"ZAYIF";"KÖTÜ"))))
Formülü sağdaki hücrelere kopyalayabilirsiniz (Kopyala/Özel yapıştır/Formüller).

Koşula göre renklendirme için örneğin ÇOK İYİ değeri için

F26:J26 aralığını seçin
Koşullu biçimlendirme menüsünden yeni kural ekleyin
Kural olarak "yalnızca şunu içeren hücreler"i seçin
Açılan seçeneklerde sırasıyla Hücre Değeri ve eşit seçeneklerini seçip yandaki boşluğa ÇOK İYİ yazın
Biçim düğmesine tıklayarak dolgu rengini mavi yapın
Tamam deyip çıkın
Aynı yöntemi diğer seçenekler için de ayrı ayrı uygulayın.
Yusuf Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Öneriniz üzerine başlığı düzenledim :) Verdiğiniz kod çalıştı. 120 tane tablo var. Şunu sormak istiyorum; Acaba TIT ve TI değerlerini sırasıyla çekip yerine koydurabileceğimiz bir formül veya makro var mıdır ? bu değerleri eklettikten sonra da ben verdiğiniz kodu uygulasam.