Arkadaşlar merhaba,
Ekte paylaştığım veri setinde istediğim sonuca ulaşmak için birkaç pivot ve ilave olarak da COUNT vb. fonksiyonları ayrı ayrı kullanmak zorunda kalıyorum. Manuel işlem çokluğundan ve hata yapma ihtimalinden kurtulmak için tek bir formülle (tek bir formül olması şart değil süreç kısalsın yeter) aşağıda özetlediğim işlemleri yapmak istiyorum.
Ekteki datada
bayiler,
bayilerin yaptıkları işlemlerin ait olduğu hesap numaraları
fatura son ödeme tarihleri
fatura tipi
değişkenleri yer almakta.
Ne hesaplamak istiyorum?? Örnekle açıklayacak olursam (sayılar uydurmadır):
- 1 Haziran 2013 tarihinden önce , (1000 kayıt olsun)
- "normal" veya "taksit" fatura tiplerinde , (800 kayıt olsun)
- faturası 1'den fazla defa ödenmiş olan hizmet numaralarının, (600 kayıda ait 60 farklı hizmet numarası olsun)
- 60 unique hizmet numarasının bayi başına düşen toplam adetlerini hesaplamak istiyorum..
(Yani yukarıdaki filltreler sonucunca kalan 600 kayda ait 60 unique hesap numarasının her bayide kaçar tane olduğu)
Şimdiden teşekkürler..
Ekte paylaştığım veri setinde istediğim sonuca ulaşmak için birkaç pivot ve ilave olarak da COUNT vb. fonksiyonları ayrı ayrı kullanmak zorunda kalıyorum. Manuel işlem çokluğundan ve hata yapma ihtimalinden kurtulmak için tek bir formülle (tek bir formül olması şart değil süreç kısalsın yeter) aşağıda özetlediğim işlemleri yapmak istiyorum.
Ekteki datada
bayiler,
bayilerin yaptıkları işlemlerin ait olduğu hesap numaraları
fatura son ödeme tarihleri
fatura tipi
değişkenleri yer almakta.
Ne hesaplamak istiyorum?? Örnekle açıklayacak olursam (sayılar uydurmadır):
- 1 Haziran 2013 tarihinden önce , (1000 kayıt olsun)
- "normal" veya "taksit" fatura tiplerinde , (800 kayıt olsun)
- faturası 1'den fazla defa ödenmiş olan hizmet numaralarının, (600 kayıda ait 60 farklı hizmet numarası olsun)
- 60 unique hizmet numarasının bayi başına düşen toplam adetlerini hesaplamak istiyorum..
(Yani yukarıdaki filltreler sonucunca kalan 600 kayda ait 60 unique hesap numarasının her bayide kaçar tane olduğu)
Şimdiden teşekkürler..