• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

countıf ile sayılan değerler

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba,

Countıf ile saydırma yapıyorum 174 görev kodunda örneğin 11 kişi geliyor. Bu gelen 11 kaydın da kimler olduğunu getirmek istiyorum nasıl yapabilirim.

sonuçları getirmem önemli çünki gelen sonuçlar üzerinden başka formüller yapmaya çalışacağım.

.

Örnek bir dosya eklerseniz, daha kolay çözüm bulunabilir.

.

b2 hücresindeyken a2 hücresine yazdığım görev kodunu sheet2 de saydırıp getiriyorum toplam 11 kişi var. istedğim ise bu 11 kişinin alt alta kim olduklarınında yazması
sonrasında kişiler üzerindenden de başka datalar getireceğim formülle

Ekli dosyalar

Merhaba.
Sayfa2 G2 hücresine (yardımcı sütun olarak kullanmak üzere);
Kod:
=EĞER(C2=Sheet1!$A$2;MAK(Sheet2!$G$1:G1)+1;"")
formülünü uygulayıp listeniz boyunca aşağı doğru kopyalayınız.

Ardından Sayfa1 B3 hücresine;
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Sheet2!$B$1:$B$1532;KAÇINCI(SATIR()-2;Sheet2!$G$1:$G$1532;0);1);"")
formülünü uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız.

Sonra Sayfa1 A2 hücresindeki Görev Kodu'nu değiştirerek sonucu gözlemleyiniz.

ömer bey merhaba dediğiniz şekilde yaptım ama olmadı ekledim exceli tekrar

Ekli dosyalar

ömer bey elinize sağlık :) kendi dosyama uyarladım.
şimdi bir sorum daha olacak. ekli dosya sheet1 de g kolonunda bir formul çalıştırarak d kolonundaki yetk grubunu FullEkranRaporu sheeti a:b arasında arayıp b kolonunda bu yetki grubunda olan kaç farklı application adı var ise getirecek.
bukonuda da destek olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Yanlış anlamadıysam, elbette istediğiniz formüle edilebilir ancak; binlerce satırlık veri olan sayfalarla uğraşırken formül ile bulunan çözümler belgenizi yavaşlatacaktır, örneğin bir sayfadaki bir filtrede süz işlemi yaptığınızda bile belgenizin tüm sayfalarındaki formüller yeniden hesaplanacaktır ve bu yapıdaki (tüm sütun boyunca arama-sayma yapan formüllerin olduğu) belgelerde yavaşlamalar-donmalar yaşamanız kaçınılmaz görünüyor.
Bu nedenle bence konuyu "Excel'e Yeni Başlayanlar" bölümüne değil VBA makro soruları bölümünde açmanızda yarar var diye düşünüyorum.
Benim VBA kod yazma konusundaki bilgim yeterli değil malesef, bilen üyeler destek verecektir.

ömer bey desteğiniz ve yönlendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Excel versiyon farkı olabilir

ömer.baran üstadın formülünü excel 2003,2007 formatına aşağıdaki gibi uyarladım formül çalışıyor.
Çalışma dosyasını ektedir.

EXCEL VERSİYON FARKI OLABİLİR

EXCEL2013
=EĞERHATA(İNDİS(Sheet2!$B$1:$B$1532;KAÇINCI(SATIR()-2;Sheet2!$G$1:$G$1532;0);1);"")

AYNI FORMÜLÜN EXCEL2003,2007 HALİNDE DÜZENLENMİŞİ

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sheet2!$B$1:$B$1532;KAÇINCI(SATIR()-2;Sheet2!$G$1:$G$1532;0);1));"";İNDİS(Sheet2!$B$1:$B$1532;KAÇINCI(SATIR()-2;Sheet2!$G$1:$G$1532;0);1))

Ekli dosyalar

Geri