- Excel Vers. ve Dili
- 2013 VBA
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba Arkadaşlar,
Bir konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Eklediğim excelde İl ve ünvanları seçtiğimde seçtiğim ünvanların yeni sheetde yazılmasını istiyorum.
Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
Sheet1 e gore , userformda secilen 3 veri sayfa1 de altalta yazılıyor. Yine de istediğinizin bu olduğundan emin değilim .
Merhaba,
Bir çalışma da ben hazırladım. Dosyanız ektedir.
Mevcut makro 2.sayfadaki verileri temizleyerek, yapılan ile ait bilgileri aktarmaktadır. Birden fazla ile ait bilgiler size gerekiyorsa, bence en pratik yöntem, 2 sayfadaki verilerin silinmesi için ayrı bir "sil" butonu hazırlanır, bu butona basılmadıkça veriler silinmez. ikinci, üçüncü ... ne kadar isterseniz ile ait verileri aynı sayfada alt alt listelersiniz. Bu en hızlı düzenlenebilecek yöntemdir.(sizin mevcut dosyanıza göre tabiki) aksi halde, Userform1 üzerindeki Combobox1 u kaldırıp yerine bir listbox koymak, onu çoklu seçime müsait hale getirmek lazım, ki bu daha uzun bir iş olur. Sizin fikriniz nedir?....Buna 2. bir şehir ekleyebilmem mümkün müdür acaba ?
Mevcut makro 2.sayfadaki verileri temizleyerek, yapılan ile ait bilgileri aktarmaktadır. Birden fazla ile ait bilgiler size gerekiyorsa, bence en pratik yöntem, 2 sayfadaki verilerin silinmesi için ayrı bir "sil" butonu hazırlanır, bu butona basılmadıkça veriler silinmez. ikinci, üçüncü ... ne kadar isterseniz ile ait verileri aynı sayfada alt alt listelersiniz. Bu en hızlı düzenlenebilecek yöntemdir.(sizin mevcut dosyanıza göre tabiki) aksi halde, Userform1 üzerindeki Combobox1 u kaldırıp yerine bir listbox koymak, onu çoklu seçime müsait hale getirmek lazım, ki bu daha uzun bir iş olur. Sizin fikriniz nedir?
Söylediklerime uygun olarak düzenlenen dosyanız ektedir.
Son güncellediğim hali ile mevcut dosya aynı işi görecektir.Hocam söyledikleriniz çok mantıklı sanırım listbox olarak hazırlamak.
2.seçeneği hazırlamama yardımcı olabilir misiniz
Son güncellediğim hali ile mevcut dosya aynı işi görecektir.
Next
sut = Me.ComboBox2.ListCount
With Sayfa2
.Activate
[B]ss = .Range("B:C").Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row + 2
[/B] .Range("A" & ss).Value = Me.ComboBox1.Value
.Range("B" & ss).Resize(sut, 1).Value = Me.ComboBox2.List
.Range("C" & ss).Resize(sut, 1).Value = Me.ComboBox3.List
End With
Unload Me
MsgBox "2.sayfaya veriler aktarıldı.", vbInformation, "antonio"
End Sub
Hata aldığınız kod satırını aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.
Kod:[B]ss = .Range("B55500").End(3).Row + 2[/B]
Rica ederim.
Selamlar antonio,
Nereden yazacağımı bilemedim, Ekli dosyada yapmaya çalıştığım birtakım işlemler mevcut. Bunlardan biri İl-İlçe-Semt-Mahalle alanlarının ComboBOx ile gelmesi ve Adres alanına bunların yazılması. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla.