• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox Userform problem

Excel Vers. ve Dili
2013 VBA
Merhaba Arkadaşlar,

Bir konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Eklediğim excelde İl ve ünvanları seçtiğimde seçtiğim ünvanların yeni sheetde yazılmasını istiyorum.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Dosyanıza gözattım , ancak tam ne yapmak istediğiniz anlaşılır değil .

-Neden tuşa her basışta yeni bir sayfa açtırıyorsunuz ?
-Userform'da seçtiğiniz bilgiyi hangi yeni sayfanın tam neresine aktarmak istiyorsunuz ?
-Neden bilgileri sürekli saydırıyorsunuz ?

Bu şekide değil de , fazla ( ise ) sayfaları silip sanki kod çalışmış da yapmış gibi düzenleyeceğiniz bir örnek ve bunun üstünde tam nasıl bir çalışma eklerseniz daha anlaşılır olabilir.

Sayın Cems;

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

1) Adana ve Ağrı illerini seçtiğimde sağ tarafıdaki combobox larda ünvan seçtiğimde seçtiğim bu il ve ünvanları yeni sekmede ya da sayfanın yan tarafında görüntülemek istiyorum.
2)Herhangi bir sheet olabilir. Ya da yeni bir sheet açtırıp oraya yazdırmak istiyorum.

Excel muallak davranmaz , ifadeleriniz çok genel .

Dediğim gibi, son ulaşmak istediğiniz biçimde detayların el ile işlenmiş olduğu bir örnek yükleyin.

Sayın Cems Hocam;
Haklısınız daha açık şekilde ifade etmeye çalışıyım.

1. ve 2. Şehirleri seçtikten sonra. Üst tarafta bulunan combobox üzerinden ünvanı seçtiğimde,

Seçtiğim şehirler (1.il Adana 2. Ağrı ) ve ünvan ( İl Müdürü) yeni bir sheet açarak alt alta yazmasını istiyorum.

Teşekkür ederim yardımlarınız için

Ekli dosyalar

Sheet1 e gore , userformda secilen 3 veri sayfa1 de altalta yazılıyor. Yine de istediğinizin bu olduğundan emin değilim .

Ekli dosyalar

Merhaba,
Bir çalışma da ben hazırladım. Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

....Buna 2. bir şehir ekleyebilmem mümkün müdür acaba ?
Mevcut makro 2.sayfadaki verileri temizleyerek, yapılan ile ait bilgileri aktarmaktadır. Birden fazla ile ait bilgiler size gerekiyorsa, bence en pratik yöntem, 2 sayfadaki verilerin silinmesi için ayrı bir "sil" butonu hazırlanır, bu butona basılmadıkça veriler silinmez. ikinci, üçüncü ... ne kadar isterseniz ile ait verileri aynı sayfada alt alt listelersiniz. Bu en hızlı düzenlenebilecek yöntemdir.(sizin mevcut dosyanıza göre tabiki) aksi halde, Userform1 üzerindeki Combobox1 u kaldırıp yerine bir listbox koymak, onu çoklu seçime müsait hale getirmek lazım, ki bu daha uzun bir iş olur. Sizin fikriniz nedir?
Söylediklerime uygun olarak düzenlenen dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mevcut makro 2.sayfadaki verileri temizleyerek, yapılan ile ait bilgileri aktarmaktadır. Birden fazla ile ait bilgiler size gerekiyorsa, bence en pratik yöntem, 2 sayfadaki verilerin silinmesi için ayrı bir "sil" butonu hazırlanır, bu butona basılmadıkça veriler silinmez. ikinci, üçüncü ... ne kadar isterseniz ile ait verileri aynı sayfada alt alt listelersiniz. Bu en hızlı düzenlenebilecek yöntemdir.(sizin mevcut dosyanıza göre tabiki) aksi halde, Userform1 üzerindeki Combobox1 u kaldırıp yerine bir listbox koymak, onu çoklu seçime müsait hale getirmek lazım, ki bu daha uzun bir iş olur. Sizin fikriniz nedir?
Söylediklerime uygun olarak düzenlenen dosyanız ektedir.

Hocam söyledikleriniz çok mantıklı sanırım listbox olarak hazırlamak.
2.seçeneği hazırlamama yardımcı olabilir misiniz

Hocam söyledikleriniz çok mantıklı sanırım listbox olarak hazırlamak.
2.seçeneği hazırlamama yardımcı olabilir misiniz
Son güncellediğim hali ile mevcut dosya aynı işi görecektir.

Son güncellediğim hali ile mevcut dosya aynı işi görecektir.

Kod:
Next
sut = Me.ComboBox2.ListCount
With Sayfa2
    .Activate
[B]ss = .Range("B:C").Find("*", , , , xlByRows, xlPrevious).Row + 2
[/B]    .Range("A" & ss).Value = Me.ComboBox1.Value
    .Range("B" & ss).Resize(sut, 1).Value = Me.ComboBox2.List
    .Range("C" & ss).Resize(sut, 1).Value = Me.ComboBox3.List
End With
    Unload Me
    MsgBox "2.sayfaya veriler aktarıldı.", vbInformation, "antonio"
End Sub
Hocam şöyle bir hata alıyorum

Hata aldığınız kod satırını aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.
Kod:
[B]ss = .Range("B55500").End(3).Row + 2[/B]

Combobox

Selamlar antonio,

Nereden yazacağımı bilemedim, Ekli dosyada yapmaya çalıştığım birtakım işlemler mevcut. Bunlardan biri İl-İlçe-Semt-Mahalle alanlarının ComboBOx ile gelmesi ve Adres alanına bunların yazılması. Yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Selamlar antonio,

Nereden yazacağımı bilemedim, Ekli dosyada yapmaya çalıştığım birtakım işlemler mevcut. Bunlardan biri İl-İlçe-Semt-Mahalle alanlarının ComboBOx ile gelmesi ve Adres alanına bunların yazılması. Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla.

Merhaba,
Eklediğiniz örnek dosya hayli karmaşık veriler taşıyor. Userform var, ancak belirttiğiniz comboboxlar mevcut değil. Diğer taraftan, sayfa üzerindede benzer bir listeleme için başlıklar mevcut.
Size fikir vermesi için il-ilçe gibi biribiriyle bağlantılı verilerin veri doğrulaması için yaptığım örnek çalışmayı ekliyorum. A2 hücresinden seçtiğiniz ile ait ilçelerin otomatik olarak B2 hücresinde sıralandığını, aynı şekilde C2 hücresinde de, ilgili verilerin listelendiğini göreceksiniz. Dosyada veri doğrulama tekniği kullanılmıştır. Belirtilen verilerin yerleri ad yöneticisi ile belirlenmiştir. (Formüller Sekmesinden >> Ad Yöneticisi ni tıklayıp belirlenen alanların nasıl oluşturulduğunu inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba antonio,

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Ekli dosya 5 ComboCox ve bir TextBox bulunuyor. ComboBoxlara il , ilçe ,semt, mahalle ,PK kodu. TextBox a ise seçilenlerin tamamını yazması gerekiyor Fakat ne denediysem olmadı. UserForm farklı bir sayfadaki butondan cağrılması gerekiyor ve adres sayfası gizli olacak.

Yardımınızı rica ederim.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Geri