combobox rowsource

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Merhabalar;

Korhan Beyin derslerinden birinden adapte etmeye çalıştığım şu kod neden "adı" isimli combobox a veri almıyor beni yönlendirebilirseniz sevinirim.

Private Sub UserForm_Initialize()
UserForm1.adı.RowSource = "GİRİŞ İŞLEMLERİ!B2:B65536" & [GİRİŞ İŞLEMLERİ!B65536].End(3).Row
End Sub

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhabalar;

Korhan Beyin derslerinden birinden adapte etmeye çalıştığım şu kod neden "adı" isimli combobox a veri almıyor beni yönlendirebilirseniz sevinirim.
Hatırlatma.Nesnelerinizin isminde türkçe karakterler kullanmayın.
Türkçe windows yüklü olmayan bir bilgisyarda ççaılışmaz hata veriri.
Bunu söylemktende dilimde tüy bitti.
Değişken tanımlaramınızıda türkçe karakter kullanmayın.:cool:
Kod:
UserForm1.adı.RowSource = "GİRİŞ İŞLEMLERİ!B2:B" & [GİRİŞ İŞLEMLERİ!B65536].End(3).Row

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hocam sorunun kaynağını anladım ve bir daha bu hatayı yapmamak üzere düzelttim.ve kodları örnek bir dosyada çalıştırabilmeme rağmen ana dosyamda object required hatası alıyorum.ancak kodlarda geçen tüm objelerim hazır ve gözümün önünde..(sayfa adını"DATA"olarak değiştirdim combobox "adi" olarak değiştirildi ve kodlarda da ilgili yerlerde değiştirildi)Peki şimdi hatam nerede sizce?

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
UserForm1 hazır olduğu halde gerekli obje olduğunu söylüyor ve bulamıyor

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kodu aşağıdaki ile değiştirin:
Kod:
adi.RowSource = "DATA!B2:B" & [DATA!B65536].End(3).Row
End Sub
Not: Rowsource ile veri alırken sayfa isimleriniz arasında boşluk bulundurmayın.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hocam malesef dediklerinizi ve forumlarda bulduğum ne varsa uyguladım olmadı.Bu arada da bir sürü şey daha öğrenmiş oldum fena da olmadı hani ama işin içinden yine çıkamadım:)
Ekte örnek dosyayı yolluyorum.Umarım ilgilenebilirsiniz.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Dosyanız ekte.
Üstte option explicit tanımını silince almaya başladı; ancak diğer satırlar hata vermeye başladı. Onları tırnak ile devre dışı bıraktım. Sorunun sebebini sormayın, bende bilmiyorum. Belki referanslardan birini etkinleştirmeniz gerekiyor olabilir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Kod:
'Dim i%
'adi.Clear
'For i = 2 To Sheets("DATA").Cells(65536, 2).End(xlUp).Row
   ' adi.AddItem Sheets("DATA").Cells(i, 2)
'Next i
adi.RowSource = "DATA!B2:B" & [DATA!B65536].End(3).Row
dtarih.Value = Application.VLookup([adi], [b:az], 12, False).Value
dtarih = FormatDate(dtarih, vbShortDate).Value
rtarih.Value = Application.VLookup([adi], [b:az], 13, False).Value
rtarih = FormatDateTime(rtarih, vbShortDate).Value
End Sub
Bu şekilde denermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın leumruk bu sefer de change olayı çalışmıyor.Bu arada türkçe windowsum da var.bu rowsourse olayından önce dosyam çalışıyordu.
Ömer hocam sizin kodları ekleyince satırlar ata vermeye başladı.en son bahsettiğim object required hatasını verdi.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Sayın leumruk bu sefer de change olayı çalışmıyor.Bu arada türkçe windowsum da var.bu rowsourse olayından önce dosyam çalışıyordu.
Ömer hocam sizin kodları ekleyince satırlar ata vermeye başladı.en son bahsettiğim object required hatasını verdi.
Change olayı bende çalışıyor. Tablonuz boş, ondan olmasın. Tablonuzu dneme verileriyle doldurup deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hocam iyi güldüm valla:))

Birşeylerin ters gitmesine o kadar alıştım ki bu gece,tablonun boş olduğu,aklımın ucundan bile geçmedi:)

Umarım bu sorunun nedenini ve neden bu şekilde çözüldüğünü,o satırların niye hata verdiğini vs öğrenme şansımız olur.

İlgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim leumruk hocam..

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Hocam iyi güldüm valla:))

Birşeylerin ters gitmesine o kadar alıştım ki bu gece,tablonun boş olduğu,aklımın ucundan bile geçmedi:)

Umarım bu sorunun nedenini ve neden bu şekilde çözüldüğünü,o satırların niye hata verdiğini vs öğrenme şansımız olur.

İlgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim leumruk hocam..
Sanırım onların nedenini de buldum. adi adlı comboboxu adres olarak göstermişsiniz. Userform açıldığında kodlar devreye giriyor; fakat verilen adreste bir şey bulamıyor. Ayrıca bu iki satır Change olayında zaten var ve doğru olanı bu. Datetime ile ilgili olan kısımı da üst kodlarda tarih olarak biçimlendirme emri vermişsiniz. Initializede ise aynı textboxun biçim formatı emri daha farklı; yani bu kodları silmeniz gerekli.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Teşekkür ederim hocam.Ana dosyamı düzenledim ve bir sorun kalmadı.özellikle türkçe karakter ve kod tekrarlarına çok daha özen göstereceğim artık.

Size ve diğer hocalarıma tekrar çok teşekkür ediyorum.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Teşekkür ederim hocam.Ana dosyamı düzenledim ve bir sorun kalmadı.özellikle türkçe karakter ve kod tekrarlarına çok daha özen göstereceğim artık.

Size ve diğer hocalarıma tekrar çok teşekkür ediyorum.
Rica ederim. İyi çalışmalar.