- Excel Vers. ve Dili
- İngilizce
Merhaba ben combobox a bir sütunu kople eklemek istiyorum combobox.addıtem sheets(“stok”).column(“k:k”) 438 hata kodu veriyor
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub Test()
Dim SatirSay As Long
SatirSay = Worksheets("stok").Cells(Rows.Count, "K").End(3).Row
ComboBox1.RowSource = "stok!K1:K" & SatirSay 'Bu satır sadece dolu olan satırları ekler
ComboBox1.RowSource = "stok!K1:K" & Rows.Count ' Bu satır bütün K sütununu ekler.
'Sen hangisini istiyorsan o satırı bırak diğer satırı sil.
End Sub
durum düzelmedi sanırım rowsource le alakalı bir sıkıntı var çünkü combobox1. yaptığımda rowsourceyi görmüyor addıtem i hörüyor bir tek bu sorunu nasul düzeltirimMerhaba.
Kod:Sub Test() Dim SatirSay As Long SatirSay = Worksheets("stok").Cells(Rows.Count, "K").End(3).Row ComboBox1.RowSource = "stok!K1:K" & SatirSay 'Bu satır sadece dolu olan satırları ekler ComboBox1.RowSource = "stok!K1:K" & Rows.Count ' Bu satır bütün K sütununu ekler. 'Sen hangisini istiyorsan o satırı bırak diğer satırı sil. End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.RowSource = "stok!K2:K" & Sheets("stok").Cells(Rows.Count, "K").End(xlUp).Row
End Sub
dosyanın ürün girişi kısmına bir combobox koydum onun içine stok ürünleri tekrar etmeden çıksın diye stok sayfasının k sütununa çalışma yaptım k sütununa yeni ürün türlerini ekliyor sayfa her giriş olduğunda . ben ürün girişi sayfasında birinci combobox ile türleri tek seferde görücem 2. comboboxu koyunada 1. combo boxun alt katogorisi olarak ürün isimlerini getirmek istiyorum .Örnek dosyanızı ekleyin kontrol edeyim.
Nasıl tarayacaksınız,ne için tarayacaksınız,hangi sütunları tarayacaksınız?Hocam ben ürün girişi sayfasında stok sayfasını tarayan bir for dongüsü nasıl kurarım yardım edebilir misiniz
hocam şöyle ben istediğimi for döngüsü ile yaptım ama ürün girişi sayfasındaki k sütünunu taratım . şimdi ben ürün girişi sayfasından pravite sub worksheets_activate nin altndan stok sayfasının 11. sütununu tarıyan bir for döngüsü kurmak istiyorumNasıl tarayacaksınız,ne için tarayacaksınız,hangi sütunları tarayacaksınız?![]()
Tarayıpta ne olacak?Bir verimi arayacaksınız?Niçin tarayacaksınız?![]()
Estafurullah,bende sizin kurban bayramınızı kutlarım.yok hocam combobox a atıcam Allah izin veririse bu arada kurban bayramınız mübarek olsun elleinizden öpüyorum
![]()
Private Sub Worksheet_activate()
Dim i As Long, sonsat As Long, sh As Worksheet
Set sh = Sheets("stok")
ComboBox1.Clear
sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "K").End(xlUp).Row
For i = 2 To sonsat
ComboBox1.AddItem sh.Cells(i, "K").Value
Next i
End Sub
a hantal,daha yavaştır.
hocam çok sağolun gerçekten işte kendi kafama göre bir şeylerle uğraşıyorum öğrenme amaçlı yol gösterdiğiniz için gerçekten çok teşekür ederim .Estafurullah,bende sizin kurban bayramınızı kutlarım.
Comboboxa veriyi benim yazdığım metodla alırsanız daha hızlı çalışır.
Add item metodu ile daha hantal,daha yavaştır.
Çok veri ile çalışırsanız bunu hissedersiniz.
Ama ben yinede yapayım.
Dosya linki aşağıdadır.
DOSYAYI INDIR
Kod:Private Sub Worksheet_activate() Dim i As Long, sonsat As Long, sh As Worksheet Set sh = Sheets("stok") ComboBox1.Clear sonsat = sh.Cells(Rows.Count, "K").End(xlUp).Row For i = 2 To sonsat ComboBox1.AddItem sh.Cells(i, "K").Value Next i End Sub