çoktan seçmeli menü ekleme

Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
Merhaba,

İnşallah sorunumu doğru yere yazıyorumdur. Yazmadan evvel forumda aradım sorunuma yönelik net bir çalışma bulamadım. Ama var olanları incelemek için indirdim derdime tam deva olmadılar. Acıkcası,

Excell'i yıllardır kullanıyorum ancak vba ve makro gibi programlamaya yönelik kısımlarını kullanamıyorum.

Sorunum şu,

Ekteki dosyada görüldüğü üzere imalatını yaptığımız eşyanın çeşitli parçalarının özellikleri görünüyor. Burada bu özellikleri aşağıya açılan bir menü ile değiştirerek parçada kullanılan materyalin değiştiğinde maliyetime olan yansımasını görmek istiyorum.

materyalleri çoklu seçmek istediğim için materyallerin adetlerini zamanlada değiştireceğimden dolayı başka bir sayfadan bu verilerin alınması gerekiyor kanımca.

Materyalerin maliyet hesabı şimdi işi uzatabileceğinden devam olarak bilahare sizlere soracağım. Ama maliyetimi excell de hesaplıyorum zaten sadece başka bir dosyadan verileri almak gerekli.

ilgi ve alaka gösteren herkese teşekkür ederim
Mete Dinler.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
sayın muygun ve posetcat hücrelere bu özelliği nasıl eklediniz?

hangi menüden nasıl.

açıklayabilirmisiniz.
teşekkürler.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
sayın muygun ve posetcat hücrelere bu özelliği nasıl eklediniz?

hangi menüden nasıl.

açıklayabilirmisiniz.
teşekkürler.
Merhaba;
Sabit sayfasında A1 : J1 aralığındaki hücrelerde formül ile dinamik alan adresi oluşturuldu ve bu hücreler isimlendirildi. Böylece veri doğrulama için diğer sayfalarda kullanılabilecek dinamik adresler belirlendi.
Seçim sayfasında mavi hücrede iken;
Veri>Doğrulama sekmelerine basarak açılan pencerede kullanılan formülü görebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
teşekkür ve bir rica daha

verilen yanıtlara gecikmişte olsa çok teşekkür ederim.

sıkıntılı bir süreç içerisindeyim, her iki dosyayıda aldım ve inceledim. Her iki dosyada çok güzel şekilde yapılmış, hatta beni hayallere de sürükledi şöyle olurmu böyle olurmu diye. ama bana bu halide yeter.

şimdi seçimini yaptığım ürünün hem aşağıda belirttiğim şekilde üretim model seri kodunu ve pazar ismi (model numarasını) üretmesi ve kendi alanına yazması gerekiyor. Bu seçim ekranında seçtikten sonra tüm secimi aynı yapı ile başka bir sayfaya aktarmalı. Çünkü ben bu ekrandan kesip kopyalayıp nete veya başka kullanım yerime bunu kopyalamalıyım. ayrıca oluşturulan bu sayfa nın ismi pazar ismi olmalı ki maliyet kalemlerimi buradaki seçimlere göre hesap excele hesaplatayım.

yine tel seçimi için tellerin tensiyon inç ve cm çap bilgilerinide 1 den 6 ya kadar aktarmalı. oluşturulan sayfaya aktarmalı.

Bunları ben elle yapıyorum ve arasına mutlaka iş girdiği için bir yerlerde karışıklık çıkıyor.

İşin birde diğer kısmı gayet ciddi biçimde bu model noları izleniyor. Müşteri MG C 107 modelde yeni şöyle değişiklik yapılmış ama fiyatı aynı kalmış nasıl başarıyorsunuz diyor, ki başarmıyoruz sineye çekiyoruz. istediğimi anlatan dosya aşağıda ekli.

ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
acaba yardım edebilecek bir arkadaş varmı, gerçekten ürünlerimiz iyice çoğaldı işin içinden 2 gündür çıkamadım.

anlaşılmayan bir durum varsa açıklayabilirim.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba Syn. posetcat;
Çözüm bulamamanızın yegane nedeni yetersiz açıklama ve/veya anlaşılamamış olmanızdır.
Dosyanızda;
Seçim sayfasında modelin tamamını yazıp detayları mı istediğiniz,
yoksa detayları seçip modeli mi oluşturmak istediğiniz belli değil.
Ayrıca eklediğiniz tel ile ilgili sayfa da gayri ciddi...
Yani bu tel verileri T.C. nosu falan değil ki!!!
En azından 4-5 veriyi değişik olacak şekilde (doğru olmasada doğruya yakın yada değişken olacak şekilde) yazsaydınızda formül ile alacağımız verinin doğruluğunu teyid edebilseydik.
Kısaca Yeni bir tabloda hücre adı vererek örn : ( sap seçimi için şu sayfadaki şu aralıktan seçim yapabilmeliyim. Yada model noya 11. karakter için 1 yazarsam şu sayfada şu aralıktaki şu veri sap seçiminin karşısına gelmeli gibi...) açıklama yaparsanız dosyanızı çözmeye uğraşırım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
İyi geceler

sayın muygun hocamızın söylediklerine katılıyorum.

sorunuzdan anlayabildiğim kadarıyla birşeyler yapmaya çalıştım ama emin değilim siz inceleyip sonucu görürsünüz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
Ellerinize sağlık tam ta anlattığım şekilde olmuştur. Bundan sonra sorunlarımı belirttiğiniz üzere daha açık olacak şekilde sizlere aktarmaya çalışırım.

şimdi sadece bu yaptığınız değişiklikleri nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. bu konuyla ilgili forumda öğretici bir kaynak varsa konu başlığını söylemeniz benim için yeterlidir.

Gerçekten ellerinize sağlık. bakın sabah 9 da iki gündür içinden çıkılamayan işi bitirdim . Çok müteşekkirim yardım eden herkese.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
veriler aslında gizli değil ama piyasaya yeni çıkacak bir ürünün içeriği var bundan dolayı net değildir.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Ellerinize sağlık tam ta anlattığım şekilde olmuştur. Bundan sonra sorunlarımı belirttiğiniz üzere daha açık olacak şekilde sizlere aktarmaya çalışırım.

şimdi sadece bu yaptığınız değişiklikleri nasıl yaptığınızı öğrenmek istiyorum. bu konuyla ilgili forumda öğretici bir kaynak varsa konu başlığını söylemeniz benim için yeterlidir.

Gerçekten ellerinize sağlık. bakın sabah 9 da iki gündür içinden çıkılamayan işi bitirdim . Çok müteşekkirim yardım eden herkese.
Ben 2 aydır bu forumu takip ediyorum .Bütün konuları okumaya çalışıyorum ve yapılan örneklerden küçük küçük bilgileri bir araya getirmeye çalışıyorum .
daha çok yolumuz var ama Forumu düzenli takip edip yapılan örnekleri incelerseniz en güzel kaynak burası bence ve en büyük artısı kafana takılanı sorduğunda ustalarımız bir şekilde bilgilerini paylaşıyorlar .
Onlarada bu arada sonsuz şükranlarımı sunarım.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
Arkadaşlar bana yapmış olduğunuz çalışmada açılır menülerdeki bilgileri bende yapmaya çalışıyorum ancak liste oluşturma fonksiyonunda ,Kaynak veri listesi, Açılır Kutu haline dönüştüreceğiniz hücrelerin bulunduğu sayfalarda olması gerektiğinden olayı yapamıyorum.

Arkadaşımız dinamik alan oluşturduğunu söylemişti, yaptığı işin sabit sayfasında anladım. fakat ben başka bir excel dosyasında buna benzer bir çalışma yapamadım.

Excel Vers. ve Dili
ofis xp türkçe
Anladım, önce listeleri oluşturup alan adı tanımlıyoruz. (ekle, alan, tanımla) menüsünden, sonra combo box(aşağı açılan menü) için hangi sayfada kullanılacaksa o sayfada yerine gelip seçiyoruz ve ardından veri, dogrulama menüsünden ayarlar sekmesinde liste yi seçip kaynak olarakta daha önce tanımladığımız alan adını seciyoruz.

Valla bu site olmasa yinede öğrenemezdim.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
excel açılır kutu, ve arama butonu

dosyayı yolladım. tabloyu görünce nasıl bir şey istediğimi anlayacağınızı umuyorum. anlatması biraz güç bir şey bağlantılarını kuramıyorum. daha doğrusu bağlantıları kurmak için kod bilmek gerek onuda ben bilmiyorum. baya araştırdım fakat excel de nasıl yapılır onu bulamadım. yada ben yanlış bir yerde araştırdım. excel veri tabanı modun aynı tabloyu oluşturdum fakat yine kodlarla bağlantı gerekiyor bu yüzden yapamadım. eğer yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar