Çoklu Veri Doğrulama

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Merhaba Arkadaşlar,
Aynı hücrede 1den fazla verinin listede olup olmadığının VERİ DOĞRULAMA formatında kontrolü mümkün mü ?

224573

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Satış adlı sayfa adını sağ tıklatın Kod Görüntüle seçin açılan sayfaya aşağıdaki kodu kopyalayın.
Burada dikkat etmeniz gereken şey Satış Fişi alanına girdiğiniz ürün isimlerinin arasında mutlaka ";" işareti olmalı.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Urun 'as String
    Dim Bak As Integer
    Dim Bul As Range
    If Not Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing And Target <> "" Then
        Urun = Split(Target, ";")
        For Bak = 0 To UBound(Urun)
            Set Bul = Worksheets("ÜRÜN").Range("A:A").Find(what:=Urun(Bak), LookAt:=xlWhole)
            If Bul Is Nothing Then
                MsgBox "Ürün listesinde '" & Urun(Bak) & "' yok. Lütfen kontrol ederek yeniden deneyiniz.", vbExclamation
                Target.Select
                Exit Sub
            End If
        Next
    End If
End Sub

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Veri doğrulama ile alternatif.

A2:A4 aralığı > veri doğrulama > özel den formül bölümüne;
Kod:
=TOPLA(EĞERSAY(ÜRÜN!$A$2:$A$100;KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(A2;";";YİNELE(" ";UZUNLUK(A2)));(SATIR(DOLAYLI("1:"&1+UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;";";""))))-1)*UZUNLUK(A2)+1;UZUNLUK(A2)))))=1+UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;";";""))
Not: Tam eşleştirme olarak arar. Örneğinizde satış sayfası A3: "Patatesi;Kavun" buradaki patatesi ürün sayfasında Patates olarak geçtiği için girişine izin vermez.

Ürün bire bir arandığı için ben bu şekilde algıladım.

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Merhaba.
Satış adlı sayfa adını sağ tıklatın Kod Görüntüle seçin açılan sayfaya aşağıdaki kodu kopyalayın.
Burada dikkat etmeniz gereken şey Satış Fişi alanına girdiğiniz ürün isimlerinin arasında mutlaka ";" işareti olmalı.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Urun 'as String
    Dim Bak As Integer
    Dim Bul As Range
    If Not Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing And Target <> "" Then
        Urun = Split(Target, ";")
        For Bak = 0 To UBound(Urun)
            Set Bul = Worksheets("ÜRÜN").Range("A:A").Find(what:=Urun(Bak), LookAt:=xlWhole)
            If Bul Is Nothing Then
                MsgBox "Ürün listesinde '" & Urun(Bak) & "' yok. Lütfen kontrol ederek yeniden deneyiniz.", vbExclamation
                Target.Select
                Exit Sub
            End If
        Next
    End If
End Sub
Üstad elinize aklınız sağlık, çok mükemmel bir kod. Sağ olun, var olun, sağlıcakla kalın

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
20-02-2025
Merhaba,

Veri doğrulama ile alternatif.

A2:A4 aralığı > veri doğrulama > özel den formül bölümüne;
Kod:
=TOPLA(EĞERSAY(ÜRÜN!$A$2:$A$100;KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(A2;";";YİNELE(" ";UZUNLUK(A2)));(SATIR(DOLAYLI("1:"&1+UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;";";""))))-1)*UZUNLUK(A2)+1;UZUNLUK(A2)))))=1+UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;";";""))
Not: Tam eşleştirme olarak arar. Örneğinizde satış sayfası A3: "Patatesi;Kavun" buradaki patatesi ürün sayfasında Patates olarak geçtiği için girişine izin vermez.

Ürün bire bir arandığı için ben bu şekilde algıladım.
Üstad elinize aklınız sağlık, formül uzun olunca biraz endişelendim ama harika çalışıyor. Sağ olun, var olun, sağlıcakla kalın