- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-03-2025
merhaba sayın Hocalarım
ÇOKETOPLA ve ÇOKEĞERSAY ile ilgili alterantif uygulamalar yapabilir misiniz.
şöyleki daha önce TOPLA.ÇARPIM ile ilgili neredeyse her türe dönük örnek uygulama paylaşılmıştı sizler tarafından
ben bugün topla.çarpım ile sonucunu bulduğum bir formülü ÇOKETOPLA ile denedim ama defalarca hata aldım
şu aniçin bildiği ÇOKETOPLA örnekleri aşağıdadır
=ÇOKETOPLA(A1:A10;B1:B10;5;C1:C10;"Ali")
B1:B10 arası 5 olanların C1:C10="Ali" olanların A1:A10 arasında karşılıkları toplamı
=ÇOKETOPLA(A1:A10;B1:B10;">=10")
B1:B10 arasında 10 dan büyük olanların A1:A10 arasında karşılıkları toplamı.
bundan başka elbet ESAYIYSA; EMETİNSE, ESAYIYSA(MBUL;...), ESAYIYSA (KAÇINCI.....
bunlara benzer birçok farklı koşullu örneklerin ÇOKETOPLA ile nasıl yapılabildiği ile ilgili örneklemeler hocalarım ekleyebilirler mi.
ÇOKETOPLA ve ÇOKEĞERSAY ile ilgili alterantif uygulamalar yapabilir misiniz.
şöyleki daha önce TOPLA.ÇARPIM ile ilgili neredeyse her türe dönük örnek uygulama paylaşılmıştı sizler tarafından
ben bugün topla.çarpım ile sonucunu bulduğum bir formülü ÇOKETOPLA ile denedim ama defalarca hata aldım
şu aniçin bildiği ÇOKETOPLA örnekleri aşağıdadır
=ÇOKETOPLA(A1:A10;B1:B10;5;C1:C10;"Ali")
B1:B10 arası 5 olanların C1:C10="Ali" olanların A1:A10 arasında karşılıkları toplamı
=ÇOKETOPLA(A1:A10;B1:B10;">=10")
B1:B10 arasında 10 dan büyük olanların A1:A10 arasında karşılıkları toplamı.
bundan başka elbet ESAYIYSA; EMETİNSE, ESAYIYSA(MBUL;...), ESAYIYSA (KAÇINCI.....
bunlara benzer birçok farklı koşullu örneklerin ÇOKETOPLA ile nasıl yapılabildiği ile ilgili örneklemeler hocalarım ekleyebilirler mi.