Uzun süren hastalığımdan sonra tüm foruma merhaba,
Herkese öncelikle sağlık,başarı ve bol kazanç dileklerimle,
Ekteki dosyada 2 adet sayfam var.
a sayfası : ödemelerin yapıldığı sayfa
b sayfası :siparişlerin girildiği ve formullerin bulunduğu sayfa
problem: a sayfasına herhangi bir firmanın gönderdiği para girildiğinde , b sayfasından o firmaya ait siparişlerin kalan borcunu sırayla eksiltmesini istiyorum.
örnek: A firması 1000 TL gönderdi..bu para b sayfasında A firmasına ait ilk siparişe bakacak, eğer ilk siparişten kalan borcu varsa bu miktarı düşecek...diyelimki ilk siparişten 200 TL kaldı..bu rakamı düşecek (800 kalacak) sonra yine aynı firmanın ikinci siparişiniş kontrol edecek bu şekilde azaltarak gidecek,,eğer herhangi bir siparişten kalan borç yoksa atlayıp sonraki siparişe geçecek.
örnek olarak A firması dedim ama tabiki tüm firmalar için aynı şey geçerli.
makro yada formul,her 2 çözümde olabilir.
umarım anlatabilmişimdir.
Yardımcı olacak arkadaşlara ve Foruma şimdiden teşekkürler...
Herkese öncelikle sağlık,başarı ve bol kazanç dileklerimle,
Ekteki dosyada 2 adet sayfam var.
a sayfası : ödemelerin yapıldığı sayfa
b sayfası :siparişlerin girildiği ve formullerin bulunduğu sayfa
problem: a sayfasına herhangi bir firmanın gönderdiği para girildiğinde , b sayfasından o firmaya ait siparişlerin kalan borcunu sırayla eksiltmesini istiyorum.
örnek: A firması 1000 TL gönderdi..bu para b sayfasında A firmasına ait ilk siparişe bakacak, eğer ilk siparişten kalan borcu varsa bu miktarı düşecek...diyelimki ilk siparişten 200 TL kaldı..bu rakamı düşecek (800 kalacak) sonra yine aynı firmanın ikinci siparişiniş kontrol edecek bu şekilde azaltarak gidecek,,eğer herhangi bir siparişten kalan borç yoksa atlayıp sonraki siparişe geçecek.
örnek olarak A firması dedim ama tabiki tüm firmalar için aynı şey geçerli.
makro yada formul,her 2 çözümde olabilir.
umarım anlatabilmişimdir.
Yardımcı olacak arkadaşlara ve Foruma şimdiden teşekkürler...