• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

cari denge

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Barons
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Uzun süren hastalığımdan sonra tüm foruma merhaba,
Herkese öncelikle sağlık,başarı ve bol kazanç dileklerimle,

Ekteki dosyada 2 adet sayfam var.

a sayfası : ödemelerin yapıldığı sayfa
b sayfası :siparişlerin girildiği ve formullerin bulunduğu sayfa

problem: a sayfasına herhangi bir firmanın gönderdiği para girildiğinde , b sayfasından o firmaya ait siparişlerin kalan borcunu sırayla eksiltmesini istiyorum.
örnek: A firması 1000 TL gönderdi..bu para b sayfasında A firmasına ait ilk siparişe bakacak, eğer ilk siparişten kalan borcu varsa bu miktarı düşecek...diyelimki ilk siparişten 200 TL kaldı..bu rakamı düşecek (800 kalacak) sonra yine aynı firmanın ikinci siparişiniş kontrol edecek bu şekilde azaltarak gidecek,,eğer herhangi bir siparişten kalan borç yoksa atlayıp sonraki siparişe geçecek.
örnek olarak A firması dedim ama tabiki tüm firmalar için aynı şey geçerli.
makro yada formul,her 2 çözümde olabilir.
umarım anlatabilmişimdir.

Yardımcı olacak arkadaşlara ve Foruma şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhabalar,
"b" sayfasında "Y" ödeme dağılımları neye göre yapılmıştır. Gelen para sadece firma ismine ve sipariş tutarlarına göre dağılacaksa, ilk sipariş sıfırlanmadan diğerlerine ödeme yapılmış gibi gösterilemez. Sipariş no anahtar sütun olabilir ama gelen paranın içeriğinde böyle bir referans yok,
saygılar.

Özür dilerim, geçmiş olsun dileğini yazmayı unutmuşum. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

ekteki dosyada "a" sayfasında A Firma için gelen paraları, üzerinden tekrar girerseniz "b" sayfasındaki değişimler sizin istediğiniz gibi midir? Buna göre bir değerlendirme yapılabilir, hoşçakalın.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocam güzel temennileriniz için çok teşekkürler,bilmukabele...
açıklamanıza gelince son derece haklısınız.Y dağılımları etopla ile a sayfasından alıyor ama zaten gördüğünüz gibi her sipariş no'da aynı değer çıkıyor...sıkıntı burada zaten...Müşteri ise aldığı siparişe göre para göndermiyor...belli aralıklarda paralar gönderiyor ve bu paralar ilk gelen siparişten düşecek şekilde devam ediyor ve bu açık hesap sistemi bu şekilde devam ediyor.
Ben gönderdiğiniz dosya için çok teşekkür ederim.Problem çözülmüş gözüküyor ancak sizden test süresi rica ediyorum.

katkılarınız için çok teşekkürler

Hocam merhaba
sadece A firması için yaptım.ilk başta doğru sonuçlar verdi ancak düşüşlerde sırayla gitmiyor zaman zaman.
ikinci olarakda "a" sayfasına toplam siparişten daha fazla değer girince tüm siparişleri sıfırladıktan sonra en siparişte fazla ödeme olarak göstermiyor.
birde bu kodlama sadece a firması içinmidir? çünkü c firmasına a'dan sonra değer gireyim dedim ancak sonuç vermedi.
belli bir satır sınırlaması varmıdır?

teşekkürler

Hocam tekrar merhaba

Özür

Acele etmişim,Sorularımın cevaplarını kendim buldum.B sayfasındaki verileri her seferinde silmek gerekiyor,o zaman sonuçlar doğru çıkıyor.
sadece bir önceki mesajda dediğim gibi fazla ödeme konusu var.Düşüş yapılan en son siparişden (b sayfasındaki) fazla ödeme kısmına atama yapmak mümkünmüdür?

Teşekkürler

Merhaba,
2. mesajda dosyayı güncelledim. İncelerseniz sevinirim.

Hocam zahmet oluyor size...şimdi denedim..
örnek olarak "a" sayfasında A firmasına tek değer olarak 25.000 girdim...evet düşüşleri yaptı ancak fazla ödemeyi ilk sipariş olan 06.01.2010 tarihli a1 sp.no'da gösterdi.oysa a3 sp nolu siparişde göstermesi gerekiyordu.yani fazla ödemeyi en son tarihli (son sipariş) siparişde göstermesi gerekiyor.

tekrar teşekkürler...zahmet veriyorum size...Allah ne muradınız varsa versin.

Merhaba,
kusura bakmayın, yoğun iş temposu arasında ilgileniyorum. 2 no'lu mesajda dosya güncellenmiştir, saygılar.

Hocam tekrar merhaba
dün geceden beri denemeler yapıyorum...bazen b sayfasında toplamlarda hata yapıyor yada firmaların toplamları karışabiliyor.
a sayfasında verileri tek tek tekrar girince düzeliyor.
Aklıma bir yöntem geldi, her seferinde sayfayı tetikletmek yerine bütün kodları tek bir düğmeye bağlamak daha iyi olmazmı?

teşekkürler

Günaydın,
zaten bu tür kayıt mantığı baştan hatalıydı. Örneğin yanlış bir bilgi girdiğiniz zaman düzeltmesi manuel ve zor olacaktı.
Tek bir düğme derken, çalıştırıldığında "a" sayfasındaki değerlerin tümünün, "b" sayfasına bir seferde işlenmesimidir?. Eğer öyle ise şunu unutmamalısınız, bu işlem her defasında "b" sayfasındaki ilgili kolonları temizleyecek ve yeniden yazacaktır.
Saygılar.

evet hocam...aynen dediğiniz gibi "her defasında "b" sayfasındaki ilgili kolonları temizleyecek ve yeniden yazacaktır." benim istediğimde bu.
Mümkünse , çok teşekkürler

Merhabalar,
dosyayı inceleyebilirmisiniz,
saygılar.

Ekli dosyalar

Hocam elinize sağlık...süper olmuş....
çok çok teşekkürler

rica ederim, sağlıklı günler.

Sn.Dentex Hocam,

herşey güzel ancak bu yapıyı kendi excel dosyama monte ettiğimde (a ve bsayfalarının isimlerini kendi dosyamdaki isimlerle değiştirdim ,kodlardada değişikliği yaptım,ancak aşağıda a=2 diye başlayan satırda hata veriyor.

a = 2
sb2 = sb.Cells(65536, 1).End(xlUp).Row

For i = 2 To sb2
.
.
.

acaba biryerde hatamı yapıyorum.

teşekkürler

Merhabalar,
muhtemelen satır, özelliklede kolon referanslarından kaynaklanabilir. Gönderdiğiniz örnek dosya ile bir fark olursa hata verecektir, saygılar.

Hocam elinize sağlık, teşekkürler
problem, dim a as Integer yapınca düzeldi...

ufak bir konu daha kaldı ...zahmet olmazsa.Bir çok deneme yaptım ..sistem güzel çalışıyor ancak fazla ödeme kısmı çalışmıyor...a sayfasına yüksek rakamlar giriyorum, b sayfasında tüm siparişleri sıfırlıyor ancak en son siparişede fazla ödemeyi aktarmıyor.Bu kısmı formullede çözebilirim...bu sebeple hocam eğer kodla olmuyorsa,kodun içinden fazla ödeme kısmını çıkarmak mümkünmüdür?çünkü kod çalışınca fazla ödeme kolonunuda siliyor.

teşekkürler

Merhaba,
son gönderdiğim Cari4 adlı dosyada söylediklerinizi tekrar test ettim, doğru çalışıyor.
Siz yinede o kolona müdahale etmek istemiyorsanız;
ode() prosedüründeki
Kod:
sb.Range("AA2:AA" & sb2).ClearContents
kodu ve tutar_dus() prosedüründeki
Kod:
sb.Cells(a, "AA") = sb.Cells(a, "AA") + tekode
silerek veya başlangıcına ' (tek tırnak) ekleyerek etkisizleştirebilirsiniz, kolay gelsin.

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkürler
cari4 dosyasında kodlar çalışıyor evet haklısınız, ancak bendeki orjinal dosyada kod hata vermemesine rağmen fazla ödeme bomboş oluyor.tabi orjinal dosyada 3000-4000 adet veri var.

Dediğiniz gibi deneyeceğim.Sizede kolay gelsin.

Geri