çalışma sayfası çok ağır

Excel Vers. ve Dili
office 2003
42247 satırlı bi çalışma sayfam var bu çalışma sayfasını lksden excele sql yardımı ile çekiyorum sayfada herhangi bi kod yok makro yok satır sayısı çok yüksek olduğundan çok ağır çalışıyor 1 harf yazıp entere basmam ble 40 sn bekletiyor. Doğal olrak bu çok yorucu ve sıkıcı oluyor sayfayı hızlandırmak için ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çalışmanıza bir nebze olsun hız kazandırabilirsiniz.

1-) Araçlar-Seçenekler-Hesaplama menüsünden hesaplama yöntemini "Elle" ayarlarsanız. Sayfaya veri girdiğinizde sizi 40 saniye bekletmez. Sonuçları görmek istediğinizde F9 tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

2-) Eğer bu çalışmanızda makro kullanacaksanız makronuzun başlangıcını aşağıdaki satırları eklemeniz hız kazandıracaktır.

Kod:
Option Explicit

Sub ÖRNEK()
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.Calculation = xlCalculationManual

'Kodlarınız...
    'Kodlarınız...
    'Kodlarınız...

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Bunların dışında işlemci ve ram değişimi ile bilgisayarınıza hız kazandırabilirsiniz. Özellikle İ7 işlemcilerin performansları bu konuda oldukça başarılı.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Korhan abi cevap için teşekkürler 1. örneğinizi şimdi deneyeceğim ama 2. örnekte makro demişsniz benim sayfada makro yok. Olaki 1. seçenek uymazsa kafadan bi makro yazıp öyle eklersek nasıl olur çalışır mı

Excel Vers. ve Dili
office 2003
dediğiniz 1. seçeneği denedim evet sayfa normal seyrine girdi ancak hücreleri hesaplamadı. f9 dediğimde de yine %5-%10-.... bekle ki hesaplasın aslında o bile bişey tabi diğerinden iyidir. ama kesin çözüm değil tabi

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

40000 satırlı bir veriden bahsediyorsunuz. Yavaş çalışması gayet doğaldır. Önerdiğim yöntemle en azından işiniz bittiğinde hesaplama yapacağınız için her seferinde 40 saniye beklemek yerine bir sefer 40 saniye bekleyeceksiniz. Eğer bunuda beklemek istemiyorum diyorsanız İ7 işlemci kullanmanızı tavsiye ederim.