Çalışma Kitabı Gizli İken Başka Bir Excel Dosyası Açmak

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba
"Application.Visible = False" makrosu ile çalışma kitabını gizleyerek userformu açıyorum. Fakat başka bir excel dosyası açmak istediğimde açılmıyor. Hem aktif çalışma kitabını gizleyip, hemde başka bir excel dosyası açabileceğim bir makro var mı?
şimdiden teşekkür ederim.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
ActiveWindow.Visible = False
şeklinde deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
sadece çalışma kitabı gizlenecek ve yeni bir excel açmak istediğimizde aktif çalışma kitabı gizliliğini sürdürecek ve yeni excel açılabilecek

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Windows("Book1.xlsm").Visible = False

"Book1.xlsm" kısmını Makro kodunuzun bulunduğu çalışma kitabı ismine göre değiştirin.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Windows("Book1.xlsm").Visible = False

"Book1.xlsm" kısmını Makro kodunuzun bulunduğu çalışma kitabı ismine göre değiştirin.
teşekkür ederim ama yine olmadı. Çalışma kitabını komple gizlemiyor pasif bir çalışma kitabı gibi görüntülemeye devam ediyor ve userformdaki "ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!A1:A10" kodunda hata veriyor.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
"Excel Dosya Örneğinizi" eklerseniz, daha hızlı ve doğru cevaplar alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
"Excel Dosya Örneğinizi" eklerseniz, daha hızlı ve doğru cevaplar alabilirsiniz.
ÖRNEK DOSYA
Dediğiniz gibi yapıyorum ama sorun şu; eğer örnek adlı dosyayı açmadan önce açık olan başka bir excel yoksa örnek dosya açılırken gizlenmiyor. Eğer açık olan excel varsa dediğiniz şekilde gizleniyor ama bu defada açık olan exceli simgeye indirdiğimde örnek dosya'ya ait userform da simgeye iniyor. Yapmak istediğim Örnek Dosya isimli excel ile açık olan excel birbiri ile tamamen bağımsız olacak. eğer açık olan bir excel yoksa ve örnek dosyayı açıyorsam örnek dosya gizlenecek, örnek dosya'ya ait userform açık iken başka bir excel açmak istersem açılacak ve o exceli simgeye indirdiğimde userform simgeye inmeyecek tamamen bağımsız olacak. biraz karışık oldu ama örnek dosyayı incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız.

YA da;
Sub yeni_kitap_aç()
Dim Wk As Workbook
Set Wk = Workbooks.Add
Application.DisplayAlerts = False
End Sub

bu kod ile yeni çalışma kitabı açabiliyorum ve yeni açılan excel kitabında dosya menüsünde yer alan "" komutu ile kayıtlı bir excel dosyası seçip açabiliyorum. Yukarıdaki makroyu çalıştırdığımda yeni excel kitabı ile birlikte aç komutundaki seçim penceresi (açmak istenilen kitabı seçeceğimiz pencere) birlikte açılabilirse o makroda işimi fazlasıyla görür.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın hocam vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim fakat ekteki dosyayı da denedim ama olmadı.

Sub yeni_kitap_aç()
Dim Wk As Workbook
Set Wk = Workbooks.Add
End Sub

bu kod ile yeni çalışma kitabı açabiliyorum ve yeni açılan excel kitabında dosya menüsünde yer alan "" komutu ile kayıtlı bir excel dosyası seçip açabiliyorum. Yukarıdaki makroyu çalıştırdığımda yeni excel kitabı ile birlikte aç komutundaki seçim penceresi (açmak istenilen kitabı seçeceğimiz pencere - aşağıda ekran görüntüsüne ait link var) birlikte açılabilirse o makroda işimi fazlasıyla görür.

ÖRNEK EKRAN GÖRÜNTÜSÜ - 1
ÖRNEK EKRAN GÖRÜNTÜSÜ - 2

Ekran görüntülerinden daha net anlaşılacaktır. Burada yapmak istenilen 2 adımlı işlemi makro ile sağlamak

Son düzenleme:

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Aşağıdaki Kodu deneyin
Kod:
Sub yeni_kitap_aç()
Dim dosya As String
dosya = Application.GetOpenFilename _
(Title:="Açacağınız Dosyayı Seçiniz", FileFilter:="Excel Files *.xlsx; *.xlsm; *.xls; *.xlsb,")
    If dosya = False Then
    MsgBox "Dosya Seçilmedi!!!", vbExclamation, "!!!"
    Exit Sub
    Else
    Workbooks.Open Filename:=dosya
    End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Aşağıdaki Kodu deneyin
Kod:
Sub yeni_kitap_aç()
Dim dosya As String
dosya = Application.GetOpenFilename _
(Title:="Açacağınız Dosyayı Seçiniz", FileFilter:="Excel Files *.xlsx; *.xlsm; *.xls; *.xlsb,")
    If dosya = False Then
    MsgBox "Dosya Seçilmedi!!!", vbExclamation, "!!!"
    Exit Sub
    Else
    Workbooks.Open Filename:=dosya
    End If
End Sub
İlginiz için çok çok teşekkür ederim fakat benim kastettiğim başlattan yeni bir excel açmayı makro ile yapmak. bu şekilde yeni bir excel açılıyor ama aktifteki excel gizli olduğu için yeni açılanı da gizli açıyor.

Normalde ben userform açık ve userforma bağlı excel gizli iken 1-başlattan yeni bir çalışma kitabı açıyor ve açtığım excelin 2-dosya menüsü 3-aç menüsünden kayıtlı olan exceli aç dediğimde görünür şekilde açıyor ve gizli olan excel gizliliğini sürdürüyor. Demek istediğim buydu yani manuel yaptığım 3 adımlı işlemi makro ile yapmaktı. galiba çözümü yok

Son düzenleme: