Çalışan Bilgisi kayıt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

endexci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-12-2027
Merhabalar sayın form üyeleri forumdan aldığım exceli biraz kendime uyarlayıp birşeyler çıkarmaya çalıştım ama yarıda kaldı bir birine bağlı comboboxlar listeliyor fakat kayıt yapma işleminde takıldım konu ile ilgili desteklerinizi beklemekteyim

Ekli dosyalar

endexci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
12-12-2027
Yaptığım bir userformu tavsiye ederim size : Gelişmiş Userform Örneği

Bilgi ve dosyayı indirmek için tıklayınız
Kadri bey öncelikle sunmuş olduğunuz örnek userform için teşekkür ederim Userformda bana combobox lazım olduğu için textboxları comboboxla değiştirdim combobaxları parametreler sayfasındaki veriler ile bağlamam gerekiyor ama bayağı uğraştım yapamadım bu konuda sizlerin desteklerinize ihtiyacım var acaba konu ile ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Alternatif olsun:
Syn.kadriguler'in userform formatında biraz oynama yaparak Kaydet,değiştir,sil ve temizle butonlarına ait işlemleri tamamladım.
Combobox'larla ilgili yeterli açıklama yok.
Örn: İl ve bu ile bağlı ilçe seçildi...
Kişiler , Plakalar bu il ve ilçeye bağlı mı olacak?
Diğer sayfaya kopyalama neden?
Süzme işleminin kriteri ne?
vs.. vs..

Ama son mesajınızda belirttiğiniz bir yada birkaç kritere bağlı tekrarsız listeyi Combobox'lara almayı kodlarda görebilirsiniz.
Userformda silme ve değiştirme işlemi için listbox'a tek tıklayarak istenilen satırı Combobox ve Textbox'lara alırsınız ve işlem yaparsınız.
İnceleyin. (eksik gördüğünüz kısımları tamamlayın.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

endexci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
12-12-2027
Merhaba;
Alternatif olsun:
Syn.kadriguler'in userform formatında biraz oynama yaparak Kaydet,değiştir,sil ve temizle butonlarına ait işlemleri tamamladım.
Combobox'larla ilgili yeterli açıklama yok.
Örn: İl ve bu ile bağlı ilçe seçildi...
Kişiler , Plakalar bu il ve ilçeye bağlı mı olacak?
Diğer sayfaya kopyalama neden?
Süzme işleminin kriteri ne?
vs.. vs..

Ama son mesajınızda belirttiğiniz bir yada birkaç kritere bağlı tekrarsız listeyi Combobox'lara almayı kodlarda görebilirsiniz.
Userformda silme ve değiştirme işlemi için listbox'a tek tıklayarak istenilen satırı Combobox ve Textbox'lara alırsınız ve işlem yaparsınız.
İnceleyin. (eksik gördüğünüz kısımları tamamlayın.)
İyi çalışmalar.
Sayın MUYGUN öncelikle düzenlemeleriniz için çok teşekkür ederim. düzenleme tam istediğim gibi olmuş geliştirme için ben ufak tefek oynamalar yaptım ama kodları yazarken işin içinden çıkamadım
Verileri ListBox'a kayıt ettiği zaman en yeni tarih en üstte olabilir mi?
ComboBox'ların açılan satır sayılarını daha fazla artırılabilir mi (20 satır gibi)?
Birde tarih il ilçe kısmında filtreleme yapmak istiyorum bu mümkün müdür? konu ile ilgili destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

endexci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
12-12-2027
Çalışan vardiyalı ekip takibi

Saygıdeğer ustalarım konu ile ilgili sizlerin desteklerine ihtiyacım var

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tarihle ilgili isteğiniz tamam.
"ComboBox'ların açılan satır sayılarını daha fazla artırılabilir mi (20 satır gibi)?"
Bunu anlamadım.? (Combobox veri sayısına göre zaten aşağı doğru genişliyor. örn:2 verili bir Combobox'ta 18 adet boş satırı ne yapacaksınız?)
İL ve İLÇE seçimine göre filtreleme de tamam. (Tarih ile filtreleme işlemini size bıraktım. Artık il ve ilçe filtreleme kodlarını kullanarak tarihide kendiniz uygularsınız... Tarih eşit mi olacak? , İki tarih aralığı mı olacak , ilk veriden şu tarihe kadar mı? , şu tarihten son veriye kadar mı... vs.. görüldüğü gibi tarihle ilgili yetersiz açıklama...)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

endexci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
12-12-2027
Vardiyalı ekip takibi

Merhaba;
Tarihle ilgili isteğiniz tamam.
"ComboBox'ların açılan satır sayılarını daha fazla artırılabilir mi (20 satır gibi)?"
Bunu anlamadım.? (Combobox veri sayısına göre zaten aşağı doğru genişliyor. örn:2 verili bir Combobox'ta 18 adet boş satırı ne yapacaksınız?)
İL ve İLÇE seçimine göre filtreleme de tamam. (Tarih ile filtreleme işlemini size bıraktım. Artık il ve ilçe filtreleme kodlarını kullanarak tarihide kendiniz uygularsınız... Tarih eşit mi olacak? , İki tarih aralığı mı olacak , ilk veriden şu tarihe kadar mı? , şu tarihten son veriye kadar mı... vs.. görüldüğü gibi tarihle ilgili yetersiz açıklama...)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Sayın MUYGUN yaptığınız çalışmayı inceledim öncelikle teşekkür ederim. üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptım Comboboxların açılan satır sayısının artırılması ile ilgili durumu sanırım yanlış aktarmışım
Örnek; diyelimki comboboxda 5 satır veri varsa 5 satır gösteriyor 20 satır veri varsa aşağıya doğru genişliyor fakat kaydırma cubuğunla kaydırdıktan sonra verileri görebiliyoruz anlatmak istediğim 20 satır veri varsa comboboxa tıklayınca 20 satır veriyi kaydırma cubuğu olmadan liste aşağıya doğru uzayarak gösterebilir mi ?
Sanırım comboboxlarda verileri eksik gösteriyor örnek Kocaeli / Kartepe de parametreler sayfasında 25 kişi varken comboboxlarda 10 kişi gösteriyor
Bir diğer konuda form açıldıktan sonra listboxdaki herhangi bir veriyi düzeltmek istediğimizde Örnek;personeli değiştirecem comboboxa tıklayınca combobox boş açılıyor tekrardan il ve ilçe seçmek gerekiyor ondan sonra comboboxlar verileri gösteriyor.
konu ile ilgili destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim
İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Son eklediğiniz dosyayı pas geçerek (yaptığınız değişikliklerin neleri etkilediğini araştırmadım) 7 nolu mesaj ekinde düzeltmeler yaptım.
Comboboxlarla ilgili sorunuza;
Bu yapı böyle çalışır yada tanımladığınız işlemi ben bilmiyorum.
Eksik gösterme sorununu düzelttim.
Userform İl ve İlçe seçimine bağlı olarak İsimle ilgili Comboboxlarda liste oluşturduğu için her yeni işlem tekrar il ve ilçe seçimini gerektiriyor.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

endexci

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
12-12-2027
Çalışan bilgisi kayıt

Merhaba;
Son eklediğiniz dosyayı pas geçerek (yaptığınız değişikliklerin neleri etkilediğini araştırmadım) 7 nolu mesaj ekinde düzeltmeler yaptım.
Comboboxlarla ilgili sorunuza;
Bu yapı böyle çalışır yada tanımladığınız işlemi ben bilmiyorum.
Eksik gösterme sorununu düzelttim.
Userform İl ve İlçe seçimine bağlı olarak İsimle ilgili Comboboxlarda liste oluşturduğu için her yeni işlem tekrar il ve ilçe seçimini gerektiriyor.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Sayın Muygun yapmış olduğunuz çalışmayı inceledim yazdığınız kodlarla program tam istediğim gibi oldu ellerinize sağlık çok teşekkür ederim ALLAH razı olsun iyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...