C sharp da yazılan Dll dosyasındaki fonksiyonları VBA da kullanma

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
visual studio da c sharp ile basit bir dll dosyası yazdım ve excel vba kısmında referanslar kısmından dll yi ekledim. excelde dll dosyasından nesne çağırabiliyorum ancak çalışmıyor. sanırım bir tanımlama yapmam gerekiyor. nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
İki önemli yere dikkat etmeniz gerekir:
- Proje, COM objesi olarak işaretlenmeli ve COM için gerekli tanımlar yapılmalı,
- Proje derlendikten sonra projenizde seçtiğiniz Framework versiyona ait "RegAsm.exe" ile sisteme tanıtmanız gerekir.

*** Eğer dll niz başka bir kitaplığa başvuruyorsa, onu da dll niz ile aynı yere koymanız gerekir. Yapabiliyorsanız dll nize gömün.

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Guzel bir yol bu yonuyle dusunmedim acıkcası tesekkur ederim

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
İki önemli yere dikkat etmeniz gerekir:
- Proje, COM objesi olarak işaretlenmeli ve COM için gerekli tanımlar yapılmalı,
- Proje derlendikten sonra projenizde seçtiğiniz Framework versiyona ait "RegAsm.exe" ile sisteme tanıtmanız gerekir.

*** Eğer dll niz başka bir kitaplığa başvuruyorsa, onu da dll niz ile aynı yere koymanız gerekir. Yapabiliyorsanız dll nize gömün.
teşekkür ederim. benim aradığım declare sub kısmının yapıldığıyla ilgiliydi

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Yanlış bilmiyorsam API deklarasyonu şeklinde kullanılabilecek dll (unmanaged code) C++ ile yazılabiliyor. C# ile COM dll yazın, keyfinize bakın bence.