bunu kim yapabilir

Excel Vers. ve Dili
exel 2007
exelde düşündüğüm ve yapmak istedigim beni büyük zahmetten kurtaracak bir şey istiyorum yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

öncelikle şu işi yapıyorum nakliye firmasında günlük seferleri tutuyorum 100 aşkın plaka var günlük gelen seferleri exele kayıt ediyorum ve her gün plakaların şirketlerini ayırmak zorunda kalıyorum

mesela 34 HGH 34 A SUTUN İLK HÜCREYE BU PLAKAYI YAZDIGIM ZAMAN KARŞI HÜCREYE TANIMLANMIŞ ŞİRKET ADI GELSİN İSTİYORUM BÜTÜN PLAKLARA BİR ŞİRKET TANIMLAYACAGIM PLAKALARI AYNI SUTUNA YAZDIKÇA ŞİRKETLER OTOMATİK YAZILMIŞ OLSUN BEN DE AKŞAM PLAKA PLAKA BU ŞİRKETLERİ AYIRMAKTAN KURTULAYIM YARDIMCI OLANA COK TEŞEKKÜR EDERİM UMARIM ANLATABİLDİM BANA BİR ÖRNEK GÖNDERİN BEN UYGULAMASINI YAPABİLECEGİMİ DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAR.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
A- Konu başlığına çözüm bulmak istediğiniz konu ne ise onu yazınız.
İleride olma ihtimaline karşın konularınızı açarken; günaydın, iyi geceler, renkli rüyalar, heyy kimse yok mu? Halay çekmek istiyorum, canım sıkılıyor, nerdesiniz ve benzeri konular açmayınız.

B- Mesajınızın tamamı büyük harf olacak şekilde yazmayınız. Belirtmek istediğiniz yerler kalın (bold) yaparak belirginleştirebilirsiniz.

C- Bir sayfada ya da alanda plâkaları ve firma isimlerini yazarak, A1 hücresinde de DÜŞEYARA formülünü kullanarak plâkaya ait firma ismini getirebilirsiniz...

D- DÜŞEYARA formülünü araştırın. Aslında detaylı bilgi için aramanıza da gerek yok.
Hücreye =DÜŞEYARA( yazın ve hemen altında açılan açıklamadaki DÜŞEYARA üzerine gelin ve tıklayın.
Açılan Yardım Penceresinde DÜŞEYARA İşlevi ile ilgili anlatımı bulabilirsiniz..

E- Hiçbiri :)

F - Hiçbirini yapamazsanız dosyanızı ekleyin yardımcı olmaya çalışalım.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
exelde düşündüğüm ve yapmak istedigim beni büyük zahmetten kurtaracak bir şey istiyorum yardımcı olabilirseniz cok sevinirim

öncelikle şu işi yapıyorum nakliye firmasında günlük seferleri tutuyorum 100 aşkın plaka var günlük gelen seferleri exele kayıt ediyorum ve her gün plakaların şirketlerini ayırmak zorunda kalıyorum

mesela 34 HGH 34 A SUTUN İLK HÜCREYE BU PLAKAYI YAZDIGIM ZAMAN KARŞI HÜCREYE TANIMLANMIŞ ŞİRKET ADI GELSİN İSTİYORUM BÜTÜN PLAKLARA BİR ŞİRKET TANIMLAYACAGIM PLAKALARI AYNI SUTUNA YAZDIKÇA ŞİRKETLER OTOMATİK YAZILMIŞ OLSUN BEN DE AKŞAM PLAKA PLAKA BU ŞİRKETLERİ AYIRMAKTAN KURTULAYIM YARDIMCI OLANA COK TEŞEKKÜR EDERİM UMARIM ANLATABİLDİM BANA BİR ÖRNEK GÖNDERİN BEN UYGULAMASINI YAPABİLECEGİMİ DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAR.

Merhaba,

Siz bir şablon oluşturun. Yani excel tablosun da olacak başlıkları içeren ve yukarıda anlattıklarından başka istediklerin varsa onları da detaylı bir şekilde anlatan bir dosya ekleyiniz. İstediğiniz basit bir şey hemen yapılır.