• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bugün Tarihli Hücre Değerini Arttırma/Azaltma

Salyangoz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 English
Office 2010 English
Selamlar Arkadaşlar,

Bugüne kadar hep makrosuz çalışmalarda bulundum, pek sıcak bakmıyordum makroya, ancak şu an ihtiyacım olan konu ile ilgili makrosuz çalışamayacağımı gördüğümden bu bölümde sizden destek rica ediyorum.

Ekte bir dosya oluşturdum, burada ihtiyacım olan kırmızı ile yazılı hücredeki tarih ne ise butonlara basıldığında o tarihteki hücre sayısının + veya - 1 sayı değişimi

Bununla ilgili bana yol gösterebilir misiniz ? İşin içinde tarih olmasa buradaki örneklerden yola çıkarak bir şeyler bulabilirdim ancak tarih işi karıştırıyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Evet karmaşık olduğunu kabul ediyorum :/

Merhaba,

Tek hücredeki tarihi değiştirmek için neden bu kadar buton eklediğinizi anlayamadım. 2 adet butonla bu iş çözülebilirdi.

İlk olarak A2 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
=BUGÜN()+AZ1

Çalışmanıza boş bir modül ekleyin ve aşağıdaki kodu uygulayın.

Kod:
Sub ARTTIR()
    Range("AZ1") = Range("AZ1") + 1
End Sub

Sub EKSİLT()
    Range("AZ1") = Range("AZ1") - 1
End Sub

Sayfanızdaki "+" butonuna sağ tıklayıp "ARTTIR" makrosunu atayın. Aynı işlemi "-" butonu içinde "EKSİLT" makrosunu atayarak yapın.

Öncelikle teşekkür ederim,
Beni doğru da anlamış olabilirsiniz belki ben çözemedim denemediğim için, ama yapmak istediğim şu, örneğin; Firma 10'un üzerndeki + ya basınca Firma 10 için olan ilgili tarih hücresinde değişiklik olması, eğer bu makrolar bunu yapıyorsa hemen deneyeceğim, çünkü tek bir buton yaparsam hangi Firma için hücre değişeceğini bilemiyorum

Alternatf : İlgili hücreye tarih yazıp kodu deneyiniz.
Kod:
Private Sub SpinButton1_SpinDown()
[A1] = [A1] - 1
End Sub

Private Sub SpinButton1_SpinUp()
[A1] = [A1] + 1
End Sub

Şimdi biraz daha inceledim, sanırım ben yanlış cümlelerle anlatmışım ilk mesajımda. Aslında Firma isimlerinin üstünde yer alan butonlar o sütunda değişiklik yapacak ve yapması gereken değişiklik satırıda sol üstteki tarihe göre belirlenecek, aslında özeti bu şekilde
Çok teşekkürler ilginize

Denedim ama bugüne ait tarih hücresi ile ilgili bir makro göremedim, ben hala tam olarak aktaramadığımı düşünüyorum.

Mesela Firma 1'in + tuşuna basınca, 33. satırdaki 30.12.2014 tarihli hücrenin 1 sayı artmasını istiyorum. Yarın bu butona basınca da 31.12.2014 tarihli hücrenin, yani 34. satırın artmasını istiyorum... Bunu da her bir firma sütunu için ayrı ayrı yapmak istiyorum, bir örnek yakalayabilsem gerisini ben getireceğim ama bir türlü yakalayamadım

sadece tarih hücresi mi artacak yoksa B:AY hücre aralığındaki 0 yazan hücreler mi artacak. bir tane örnek yaparmısınız?

Ekte dosyada ufak bir değişiklik yaparak gönderiyorum, bugünün tarihi (30.12.2014) olan hücrelerden Firma 1'de 2 yazıyor, Firma 2'de 1 yazıyor, Firma 1'in (+) butonuna iki defa bastığımı, Firma 2'nin (+) butonuna 1 defa bastığımı düşünün... Ama yarın bu butonlara bastığımda 31.12.2014 hücrelerinde artış yada eksilme olacak, bugün bastığım için bugün tarihli hücreler değişmiş oldu.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Ben yine 2 butonda ısrar ediyorum.

Aşağıdaki kodları iki buton atayıp deneyin.

Kod aktif hücredeki sütuna göre işlem yapar. Böylece çok sayıda buton kullanmak zorunda kalmayacaksınız. Yani Firma3 verisinin bulunduğu sütundan bir hücreyi seçip "+" ya da "-" butonuna basıp işlem yapabileceksiniz.

Kullanacağınız butonların genişliğini uzunca ayarlarsanız her sütunda kolayca tıklama yapabilirsiniz.

Kod:
Sub ARTTIR()
    Dim Sutun As Integer, Bul As Range
    Sutun = ActiveCell.Column
    Set Bul = Range("A4:A" & Rows.Count).Find(CDate(Range("A2")), , xlValues)
    If Not Bul Is Nothing Then
        Cells(Bul.Row, Sutun) = Cells(Bul.Row, Sutun) + 1
    End If
End Sub

Sub EKSİLT()
    Dim Sutun As Integer, Bul As Range
    Sutun = ActiveCell.Column
    Set Bul = Range("A4:A" & Rows.Count).Find(CDate(Range("A2")), , xlValues)
    If Not Bul Is Nothing Then
        Cells(Bul.Row, Sutun) = Cells(Bul.Row, Sutun) - 1
    End If
End Sub

Selamlar, sanırım haklısınız, ben seçili sütuna göre olabileceğini düşünmemiştim.

Verdiğiniz kodları yerleştirdim ve iki buton seçip assign ettim ancak butonlara bastığımda bir şey değişmedi, hata da oluşmadı. Benim Excel ingilizce bununla ilişkili bir kod durumu olabilir mi ?

Selamlar tekrar, bu bir önceki mailimde belirttiğim gibi olmuyor, sizler ilgili dokümana makroları ekleyip denediniz mi hiç ?

Açıkçası butonları assign ettiğim halde çalıştıramadım, hata da alamadım

Elbette uygulama yaparak kodu önerdim.

Örnek dosyanız ektedir.

2007 versiyonda sorun yaşayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık şimdi sizin yaptığınızı inceleyince anladım, uğraştırdım kusura bakmayın, yardımlarınız için teşekkürler

İyi çalışmalar dilerim

Geri