Boşluk say'ın birleştirilmiş hücre ile kullanımı?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365 ProPlus
Arkadaşlar merhaba, problem yaşadığım konu belki de çok basit ama sizlere danışmak istiyorum;

örneğin elimizde olan 5X5 bir excel bölgesinin 3. satırını boydan boya birleştirip içine metin girişi yaptık diyelim...

6.satırada her sütunun(5 adet) boluklarını say komutu giriyoruz

1.hanede birleştirilmişi dolu görürken diğer hanelerde boş görerek +1 sonuç veriyor..
Ben her sutunda birleştirilmiş olan kısmı dolu görerek kalan boşlukları saymasını istiyorum, yardım rica ediyorum..

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba
Birleştirilmiş satırdaki hücreleri yok saymayı mı istiyorsunuz?

Fonksiyon ile olacağını sanmıyorum.
Makro isterseniz olur.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Merhaba
Birleştirilmiş satırdaki hücreleri yok saymayı mı istiyorsunuz?

Fonksiyon ile olacağını sanmıyorum.
Makro isterseniz olur.
Örneğin 5 hücreyi(yatayda) birleştirdiysem sadece 1.hücreyi(birleşen) dolu sayıyor ben hepsini dolu saymasını istiyorum.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Tam olarak ne yapmak istediğinizi söylerseniz belki başka bir yöntem bulunabilir.
Son satırı mı bulmak istiyorsunuz yada satır mı saymak istiyorsunuz yada başka bir şey mi?

Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
Tam olarak ne yapmak istediğinizi söylerseniz belki başka bir yöntem bulunabilir.
Son satırı mı bulmak istiyorsunuz yada satır mı saymak istiyorsunuz yada başka bir şey mi?
Muzaffer bey haklısınız biraz kafa karıştırıcı sormuşum; aslında istediğim basit, temelde boşluk sayısı bulmak istiyorum 5x5 bir tablonun 3.Satırı full birleştirilmiş(içinde metin var yani dolu) düşünün... Yukarıdan aşağıya her sütuna ayrı ayrı boşluk say dersek sonuç her sütun için 4 çıkmalı demi? AMA 1. sutünda 4 ve diğer 4 sütunda ayrı ayrı 5 boşluk sayıyor;

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Daha iyi anlayabilmemiz için örnek bir Excel dosyası hazırlayın.
Dosyanızda olan verileri ve sonuç olarak görmek istediğiniz şekilde hazırlayın.
dosya.tc gibi bir paylaşım sitesine ekleyip burada paylaşın.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Örneğin 5 hücreyi(yatayda) birleştirdiysem sadece 1.hücreyi(birleşen) dolu sayıyor ben hepsini dolu saymasını istiyorum.
Sorunuzu anladım.
Formül ile olacağınız sanmıyorum.
Yine de biraz beyin jimnastiği yapayım.
Diğer tüm hücrelerin dolu olduğunu var sayacağım.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Excel burada doğal bir davranış sergiliyor.

Birleştirilmiş hücrey seçip excelin sol köşesinde bulunan adres bilgisine baktığınızda size sadece ilk hücrenin adresini gösterecektir.

Formüllerden bu adrese göre sonuç vermektedir.

Tabi bu işlemde exceli tabiri caizse dolaylı bir yöntem kullanarak kandırabiliriz. Fakat exceli etkin kullanmak anlamında çok efektif bir çözüm olmaz.

Durumun gerekliliğini irdelemek gerekir.

Excel Vers. ve Dili
Excel burada doğal bir davranış sergiliyor.

Birleştirilmiş hücrey seçip excelin sol köşesinde bulunan adres bilgisine baktığınızda size sadece ilk hücrenin adresini gösterecektir.

Formüllerden bu adrese göre sonuç vermektedir.

Tabi bu işlemde exceli tabiri caizse dolaylı bir yöntem kullanarak kandırabiliriz. Fakat exceli etkin kullanmak anlamında çok efektif bir çözüm olmaz.

Durumun gerekliliğini irdelemek gerekir.
Aynı fikirdeyim Korhan bey, excel'in tabiatına aykırı farkındayım; ama 100lerce sayfalık bir format oluşturulmuş, son girdi de hucreleri birleştirerek yazılan veriler olunca bir çözüm bulmaya çalışıyorum; dolaylı birkaç yöntem duymak beni çok mutlu eder.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Benim önereceğim dolaylı yöntem hücre birleştirme sırasında kullanacağınız bir tekniktir. Eğer hazır bir veri üzerinde bu işlemi yapacaksanız biraz sıkıcı olabilir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Yöntem şu şekilde;

Diyelim ki verilerinizin bulunduğu alan A1:E5 hücreleri.

Boş bir alanda K1:O1 hücreleri mesala bunları birleştirin. Başka bir alanda olabilir önemli olan 5 hücreden oluşan bir alan olması yeterli olacaktır.

Sonra siz tablonuzun bulunduğu alanda diyelim ki 3. satırda birleştirme işlemi uygulayacaksınız. Yani A3:E3 ...

Bu hücrelerin tamamına yazmak istediğiniz veriyi yazın. İşin bu kısmı çok önemli...

Sonra K1:O1 hücresini kopyalayın.
A3:E3 hücrelerini seçip özel yapıştır menüsünden BİÇİMLERİ seçeneğini seçin.

Bundan sonra 6. satıra yazacağınız formüller istediğiniz sonucu verecektir.

Excel Vers. ve Dili
Yöntem şu şekilde;

Diyelim ki verilerinizin bulunduğu alan A1:E5 hücreleri.

Boş bir alanda K1:O1 hücreleri mesala bunları birleştirin. Başka bir alanda olabilir önemli olan 5 hücreden oluşan bir alan olması yeterli olacaktır.

Sonra siz tablonuzun bulunduğu alanda diyelim ki 3. satırda birleştirme işlemi uygulayacaksınız. Yani A3:E3 ...

Bu hücrelerin tamamına yazmak istediğiniz veriyi yazın. İşin bu kısmı çok önemli...

Sonra K1:O1 hücresini kopyalayın.
A3:E3 hücrelerini seçip özel yapıştır menüsünden BİÇİMLERİ seçeneğini seçin.

Bundan sonra 6. satıra yazacağınız formüller istediğiniz sonucu verecektir.
Zekice ve işe yarar, teşekkür ederim