BOŞ HÜCREYİ YOK SAYMAK

yunuskarakas07

Yunus Karakaş
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2024 - Türkçe
Google E-Tablolar
Merhaba, elimde bir formül var. Formülün içindeki "KAÇINCI" formülünü kullanıyorum. Önemli olan kısım şu, diyelim ki 50 tane hücre seçtim, bunların 20 tanesi dolu, diğer 30 tanesi zamanla dolacak ama şimdilik boş. Ben bu 50 hücreyi seçtiğimde hata veriyor, 20 taneyi seçince güzelce çalışıyor. Boş hücreler hataya sebep oluyor. Hata metni olarak da, ' "" değeri, MATCH değerlendirmesinde bulunamadı. ' diyor. Ben istiyorum ki KAÇINCI formülü çalışırken boş hücreleri yok saysın, önemsemesin, hesaba katmasın. YOKSAY() komutunu falan da denedim, olmadı. Bana yardımcı olabilecek var mı? Kısaca ihtiyacım olan şu, KAÇINCI komutunu kullanırken seçtiğim aralıkta boş hücreler varsa onları yok saysın. Şimdiden teşekkürler.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
=EĞERHATA(KAÇINCI("aranan_değer";A1:A50;0);"")

deneyiniz

yunuskarakas07

Yunus Karakaş
Excel Vers. ve Dili
Google E-Tablolar
=EĞERHATA(KAÇINCI("aranan_değer";A1:A50;0);"")

deneyiniz

Oldu, çok teşekkür ederim. Eğer birden fazla aynı değer varsa hepsini yazdırabilir miyim? Örneğin; A, B ve C verileri var. A verisinden 3 tane B ve C verilerinden 1'er tane veri var diyelim. A verisi dönüşü veriyor, tamam. A ve B verisinden 3'er tane varsa, ikisinin de dönüşü yapabilir mi? Kodu veriyorum aşağıya;

=İNDİS(Gider_Tablosu[Nasıl Ödendi?];ENÇOK_OLAN.ÇOK(EĞERHATA(KAÇINCI(Gider_Tablosu[Nasıl Ödendi?];Gider_Tablosu[Nasıl Ödendi?];0);"")))

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Öncelikle profilinizdeki ofis sürümü ve dili bilgisini linki inceleyerek güncellemenizi rica ederim.

C++:
=SIRALAÖLÇÜT(BENZERSİZ(A2:.A1000);-EĞERSAY(A2:A1000;BENZERSİZ(A2:.A1000)))

yunuskarakas07

Yunus Karakaş
Excel Vers. ve Dili
Google E-Tablolar
Teşekkürler.