Birden fazla hücredeki veriyi tek hücreden sorgulatma

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
Merhaba
Aşağıda verdiğim tabloda benim stok kart isimlerim var yan yana yazilmis stok karlarındaki ürünlerin hepsi aynı ürün fakat stok isimleri değişik bu bu stok kartlarını tek bir stok kartı gibi gösterip takiplerimdeki en uygun fiyatı bulmak istiyorum düşey ara ile 1 tane stok kodunu aratabilioyrum tam olarak istediğim aşağıdaki hücrelerin içinde arama yapip bana en uygun stok kodu ve fiyatını hangi firmadan alacağımı söyleyebilen bi kod arıyorum diger excel sayfalarımda rakiplerin stok kodları ve fiyat listeleri mevcut örnek bir excel dosyası oluşturdum umarım anlatabilmişimdir.

STOK KODU 1

STOK KODU 2

STOK KODU 3

STOK KODU 4

STOK KODU 5

STOK KODU 6

X1

X2

X3​

X4

X5

X6

A1

A2

A3​

A4

A5

A6

B1

B2

B3​

B4

B5

B6

 

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,675
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Stok kod listesindeki satırlar aslında sadece bir ürün için değişik firmalardan alınmış kodların karşılığı mıdır?
Ben böyle anladım.
Bu durumda aram kriteri belirlemelisiniz.
Mesela Stok Kod Listesi A sütunu sizin kullanacağınız kodlar, yani referans alacağınız kodlar.
A1 ürünü için tablonuzun 2.satırında (excelin 3.satırı) N sütununa kadar hangi hücrede veri varsa o sütun(sanırımo sütun etiketinde sayfa isminiz olacak) o sayfadaki veriye ulaşacaksınız.
Doğru mu anlıyorum bilemedim.
Basit gibi görünmesine rağmen doğru tanımlayamazsanız yardım almanız da gecikir.
Not: Ben olsam böyle bir tablo tutmam. Exceli ve kendinizi boşa yoruyorsunuz.
 

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
söyle söleyeyeim ben satın alma yapıyorum x1 x2 x3 firmalarından ürünler alıyorum fakat x1 x2 x3 firmasının stok kodlarıda benim stok kodumda farklı işin kötü tarafı satın aldıgım firmalarda stok kodları değişmekte eski stok kodundan da stoğunda ürün kaldığından dolayı aramalarımda bunu bulamıyorum excel dosyamda de ornek olarak bahsettim rica etsem ona bakabilirmisiniz
 

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
yada öyle bişey olabilir mi

a1 b1 c1 d1 e1 hücrelerinde arama yap arama yapdığım değer bunların içinde varsa F1 deki değeri yaz
 

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,598
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Merhaba,
Fonksiyon soruları bölümüne yazmışsınız. Fonksiyonlarla yapılır mı bilmiyorum? En azından ben yapamam.
Örnek dosyanızdan anladığım; Stok kodu bir harf ile başlıyor. Harften sonra gelen sayılar fiyat karşılaştırması açısından önemli değil. Örneğin, X ile başlayan stok numaralarına ait tüm ürünlerin farklı firmalarda kaç liraya satıldığını görmek istiyorsunuz. Bu durumda aşağıdaki kodu örnek dosyanıza ekleyerek çalıştırırsanız istediğinizi yapacaktır. Aslında kodun biraz daha geliştirilmeye ihtiyacı var ama, bunu sizden gelecek yanıta göre yapmak istiyorum.
ÖNEMLİ: Dosyanızın ilk iki sayfasının yeri değiştirilmemelidir. İstediğiniz kadar firma(sayfa) ekleyebilirsiniz.
C++:
Sub test()
Set s1 = Sheets("STOK KOD LISTESI")
Set s2 = Sheets("BUL")
sor = Application.InputBox("Lütfen aradığınız ürünün stok kodunu giriniz." & vbCrLf & "İlk Harf Yeterlidir.", "STOK KODU GİRİŞİ")
If sor = False Then Exit Sub
stok = UCase(Left(sor, 1))
ss = s2.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1

    For i = Sheets.Count To 3 Step -1
        s2.Cells(1, i - 1) = Sheets(i).Name
    Next i
    
    For i = Sheets.Count To 3 Step -1
        Set c = Sheets(i).Range("A:A").Find(stok, , , xlPart)
        If Not c Is Nothing Then
            s2.Cells(ss, 1) = stok
            s2.Cells(ss, i - 1) = Sheets(i).Cells(c.Row, c.Column + 1).Value
        End If
    Next i
End Sub
 

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
tam olarak anlatamadım heralde toparlamam gerekirse

benim stok kartımın kodu diyelim ki Mouse diye bir stok kartım var bununda 3 tane markası var Xmarka Ymarka Zmarka

Rakiplerimden 1.tedarikçimde Xmarka ürün var 5 tl Ymarka 7 Tl Zmarka 10 Tl
Rakiplerimden 2.tedarikçimde Xmarka ürün var 55 tl Ymarka 20 Tl Zmarka 30 Tl
Rakiplerimden 2.tedarikçimde Xmarka ürün var 80 tl Ymarka 90 Tl Zmarka 70 Tl

istediğim şu mouse olan stok kartımın detayında bulunan markalarda
1. tedarikçimde ki en ucuz olan ürünü bul yani 1. tedarikci Xmarka 5 tl yazacak
2. tedarikçimde ki en ucuz olan ürünü bul yani 1. tedarikci Ymarka 20 tl yazacak
3. tedarikçimde ki en ucuz olan ürünü bul yani 1. tedarikci Zmarka 70 tl yazacak

Bu şekilde istiyorum
 

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2017
Mesajlar
4,675
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
5-10 satırdan oluşan örnek dosyanızı Elle Doğru Şekilde Doldurup...örnek dosya olarak paylaşırsanız daha kolay anlaşılır.
 

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
öRNEK CALİSMAM EKLİ DOSYADADIR
 

Ekli dosyalar

dEdE

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
2,598
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 64 Bit
Biz ilk dosyaya göre emek sarf ettik ama ikinci dosyanızdaki stok kodları ilkine hiç benzemiyor.
 

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
stok kodları farkli oluyor isimlere takilmayalim
 

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
yani anlatmak istediğim şey a1 b1 c1 stununda olan kodların arasından sayfa 2 de ki kodlar ile karsilastir ve en ucuz olani bul buldugun kodu yazmasini istiyorum
 

Ziynettin

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Nisan 2008
Mesajlar
1,104
Excel Vers. ve Dili
office2010
syf = Array("A FIRMA", "B FIRMA", "C FIRMA") dizindeki sayfalar bakar. Bu kod satırına FİRMA ekleyerek çoğaltabilirisiniz.

Bu ekli dosyayı deneyin.
 

Ekli dosyalar

aLone__Life

Altın Üye
Katılım
18 Aralık 2009
Mesajlar
25
Excel Vers. ve Dili
xml
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-03-2025
Ziynettin
Allah razı olsun tam istediğim bu şekilde
 
Üst