birden fazla exceldeki verileri tek bir excel dosyasında toplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
merhaba,
ben sanırım imkansız birşeyi araştırıyorum,
siz üstadlara sormadan işin içinden çıkamıcam..

elimdeki excel dosyası anket için hazırlanmış.
(grup kutusu içinde seçenek düğmeleri var (radio button))
bunu tüm birimlere göndericez ve sonuçlar yani yaklaşık 500 excel dosyası bir klasörde toplanacak.

sorum şu:
ben bu excel dosyalarından verileri çekip tek bir excele aktarıp bu şekilde bir rapor hazırlayabilir miyim, mümkün müdür acaba?

az buçuk makro biliyorum, vb de kod yazdım
yani örneklerinizi, açıklamalarınızı anlarım sanırım.

şimdiden çok teşekkürler..

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
merhaba
Bütün dosyalarda veri çekeceğiniz hücreler standart ise ve veri çekilecek dosyalar ile veriyi aktaracağınız dosya ayrı klosörde olmalıdır

ekteki dosyayı inceleyiniz veri çekeceğiniz hücrelere göre uyarlamaya çalışınız
Aktar butonuna basınız

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
merhaba
Bütün dosyalarda veri çekeceğiniz hücreler standart ise ve veri çekilecek dosyalar ile veriyi aktaracağınız dosya ayrı klosörde olmalıdır

Aktar butonuna basınız
hemşerim çok sağol ya, günlerce uğraşacaktım : )

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Rica ederim bende zamanında forumdan Halit 03 hocamdan yardım almıştım Halit hocam sağolsun iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
excel XP
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15.02.2018
Acil yardım

Ekteki dosyanın içine açıklama ekledim başkalarına verdiğiniz cevapları inceledim herkese çözüm olmuşsunuz banada yardımcı olursanız çok sevinirim... Teşekkürler acil cevaplarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Örnek Yardım

merhaba

Aktar butonuna basınız
Merhaba örnek dosyayı inceledim ama bir türlü veri aktarma işlemini yapamadım. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır?

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba örnek dosyayı inceledim ama bir türlü veri aktarma işlemini yapamadım. Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varmıdır?
Merhaba
Bu şekilde yardım alamazsınız
Ne yapmak istediğinizi örnek bir dosya ile birlikte belirtirseniz yardım edecek arkadaşlar bulunacaktır

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Merhaba
Bu şekilde yardım alamazsınız
Ne yapmak istediğinizi örnek bir dosya ile birlikte belirtirseniz yardım edecek arkadaşlar bulunacaktır
Numan bey özel bir dosya çalışmam yokur. Sitede örnek çalışmaları inceliyordum. Bu çalışma dikkatimi çekti. Fakat uygulayamadım. Bu örnek üzerinde yardım bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Numan bey hazırladığınız örnek dosyayı bir türlü uygulayamadım. Yardım edebilirmisiniz..

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Numan bey hazırladığınız örnek dosyayı bir türlü uygulayamadım. Yardım edebilirmisiniz..
Merhaba
ekli dosyayı masaüstüne indirin ve rardan çıkartın
deneme klosörü içerinde deneme adlı dosyayı açın sayfa1 deki aktar butonuna basın çıkan pencereden masaüstü deneme klosörünü seçin sonra örnekler klosörünü seçip tamama basın ve gözlemleyin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Örnek dosyayı inceledim. Güzel bir çalışma teşekkür ederim. Her dosyadan 4. satırdaki veriler geliyor. Peki sadece 4. satır ile sınırlı kalmayıp mesela 4. satır ile 10. satır aralığındaki verilerin gelmesini nasıl sağlarız?

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Örnek dosyayı inceledim. Güzel bir çalışma teşekkür ederim. Her dosyadan 4. satırdaki veriler geliyor. Peki sadece 4. satır ile sınırlı kalmayıp mesela 4. satır ile 10. satır aralığındaki verilerin gelmesini nasıl sağlarız?
Merhaba
Kodlarda

Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "b") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 3)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "c") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 4)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "d") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 5)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "e") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 6)
bölümündeki rakamları değiştirmek veya eklemek suretiyle istenilen veriler çekilebilinir

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Merhaba
Kodlarda

bölümündeki rakamları değiştirmek veya eklemek suretiyle istenilen veriler çekilebilinir
Zahmet olmazsa daha detaylı açıklayabilirmisiniz. Bu kodlar ile 4. satırdaki veriler çekiliyor. Yukarıdaki kodlarda 4. satırdaki veriyi ifade eden kısım hangisi acaba? Mesela 5. satır için hangi rakam değişecek veya eklenecektir?

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Merhaba 4. satırdaki verileri de getirmesi için aşağıda belirttiğim şekilde ilave kod ekledim.
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "b") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 3)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "c") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 4)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "d") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 5)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "e") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 6)

Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "b") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 3)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "c") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 4)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "d") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 5)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "e") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 6)

Fakat bu şekil uyguladığımda örneklerdeki 4. satırdaki verileri getirdi getirmesine ama bu sefer de örneklerdeki 3. satırda bulunan verileri getirmedi..
3. ve 4. satırdaki verileri aynı anda getirmesi için ne yapmalıyız? Yardım edermisiniz..

Son düzenleme:

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba 4. satırdaki verileri de getirmesi için aşağıda belirttiğim şekilde ilave kod ekledim.

Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "b") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 3)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "c") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 4)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "d") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 5)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "e") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 6)

Fakat bu şekil uyguladığımda örneklerdeki 4. satırdaki verileri getirdi getirmesine ama bu sefer de örneklerdeki 3. satırda bulunan verileri getirmedi..
3. ve 4. satırdaki verileri aynı anda getirmesi için ne yapmalıyız? Yardım edermisiniz..
Merhaba
kodları aşağıdaki gibi denermisiniz

Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "f") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 3)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "g") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 4)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "h") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 5)
Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "ı") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 6)
Ayrıca
Aşağıdaki gibi kodu değiştirin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
çok teşekkür ederim. Yalnız bu şekil uygulandığında örnek 1 e ait veriler yan yana diziliyor. Aynı şekilde Örnek 2 içinde öyle.

Örnek1e ait verilerin satırları alt alta daha sonra örnek 2 ye ait verilerin satırları alt alta olacak şekilde nasıl yapılır acaba?

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Küçücük bir püf nokta
Aşağıdaki kırmızı bölümü eklemek gerekiyor.

Kod:
[COLOR=red]sat= sat + 1[/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Halit bey kodun tatamını yayınlayabilirmisiniz denedim fakat beceremedim..

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Halit bey kodun tatamını yayınlayabilirmisiniz denedim fakat beceremedim..
Ben dosyanızın hangi aşamada olduğunu takip etmediğimden dosyanızla ilgili bir bilgim yok sadece yukarıdaki kodlarınızla ilgili aşağıdaki kırmızı yerleri bulun ve siyah bölümü ikisinin ortasına ekleyin

Kod:
[COLOR=red]Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "e") = ExecuteExcel4Macro(deg & 3 & "C" & 6)
[COLOR=black][B]sat= sat + 1[/B]
[/COLOR]Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(sat, "b") = ExecuteExcel4Macro(deg & 4 & "C" & 3)[/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Teşekkür ederim dediğinizi aşağıdaki gibi uyguladım ve oldu:
sat = sat + 1