Bir web sayfasının xml dosyasına nasıl ulaşabilirim?

Excel Vers. ve Dili
Yok
Yardımcı olursanız çok sevinirim ücret neyse veririm

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-01-2027
Merhaba,
Öncelikle excel.web.tr ye hoş geldiniz. Forum tamamen gönüllülük esasına göre işliyor. Sorunuzu biraz daha açabilir misiniz. Hangi sitedir. Kullanım amacı nedir? .... gibi

Excel Vers. ve Dili
Yok
Merhaba,
Öncelikle excel.web.tr ye hoş geldiniz. Forum tamamen gönüllülük esasına göre işliyor. Sorunuzu biraz daha açabilir misiniz. Hangi sitedir. Kullanım amacı nedir? .... gibi
Bir site var oradaki ürünleri kendi sitemize aktarmamız lazım 10 binden fazla ürün var tek tek aktarmayla bitmez bu şekilde yardımcı olursanız sevinirim www/motobisavm/com bu sitedeki ürünleri kendi web sitemize yükleyeceğiz

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Bir web sayfasının XML dosyasına ulaşmak için genellikle şu adımları izleyebilirsin:
  1. XML Dosyasının URL'sini Bul: Eğer site bir ürün beslemesi sağlıyorsa, genellikle XML dosyasının URL'si sitenin ana sayfasında veya alt sayfalarda belirtilir. Örneğin, sıkça kullanılan formatlar /sitemap.xml veya /feed.xml şeklindedir.
  2. Tarayıcı ile Erişim: Bulduğunuz URL'yi bir tarayıcıda açarak XML dosyasını görüntüleyebilirsiniz. Eğer erişiminiz yoksa veya dosya gizliyse, site sahibi ile iletişime geçmeniz gerekebilir.
  3. Site Haritası (Sitemap): Eğer doğrudan bir XML dosyası yoksa, sitenin sitemap'ini kontrol edebilirsiniz. Sitemap genellikle sitenin yapılandırması ve ürünlerinin listesi hakkında bilgi sağlar.
  4. Web Scraping: Eğer XML dosyasına erişiminiz yoksa ve web sayfasında ürünleri listeleyen bir yapı varsa, Python gibi programlama dilleriyle web scraping yaparak ürün bilgilerini otomatik olarak çekebilirsiniz. Bu yöntemi kullanırken site politikalarına dikkat etmelisiniz.
  5. API Kullanımı: Eğer web sitesi bir API sağlıyorsa, bu API aracılığıyla ürün verilerine erişim sağlayabilirsiniz. API genellikle daha düzenli bir veri akışı sunar.
Elde ettiğin XML dosyasını kullanarak verileri kendi sistemine aktarmak için uygun bir yazılım veya araç kullanabilirsin. Bu süreçte dikkat etmen gereken nokta, telif hakkı ve veri kullanım politikalarına uymaktır.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
Yardımcı olabilirmisin
Bu büyüklükt bir sitenin gömülü xml kullanacağını sanmıyorum. xml aracılığı ile yükleme yapıyordur. Diğer bir husus bu verilerin aktarılması hukuki olarak sizi zora sokabilir.

Tores333

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 EN 64 bit
23-06-2025
Merhaba,

benim şöyle bir sorum olacak.

bir web sitesindeki tabloyu excel üzerinden veri al/get data - Web adımından excel e aktarıyordum. şuan site sanırım erişimi kapattı. tablo olarak yer almıyor.
siteden veriyi kopyala yapıştır yapmamak için düzenli güncelleme olan bir yer bu veriyi nasıl alabilirim diye araştırıyorum.

HTML olarak chrome üzerinden siteyi kaydettiğimde excel e aktarabiliyorum. geriye siteyi HTML olarak macro ile otomatik indirebilir miyim sorusu kaldı. bu konuda öneriniz var mıdır? mümkün mü?