• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki hücrelere makro atama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Schuba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
anladim hocam ama zaten sorun o boşluklardı zaten bilerek yaptım konuyu daha iyi anlatmak için çünkü bu kodu kullanacağım dosya size gönderdiğim dosya değildi asıl dosyanın formu çok daha kapsamlı ve verilerin girileceği alan bahsettiğiniz gibi aynı sütunda ve alt alta değil 3 ayrı sütunda ve aralarda boşluklarda var dosya çok büyük olduğu için bu dosyayi yapıp gönderdim zaten formül alanı sayfasında o yüzden yapmıştım verileri müşteri listesindeki gibi aynı satır ve sütunlara önce formdan çekip toparlayıp daha sonra müşteri listesine yapiştiriyorum yani tersine çevir işlemi olmaz

Yanlız anlamadığım bir konu var benim en son size gönderdiğim kod istediğim gibi çalışıyor ve formül alanını sayfasını kullanmıyor fakat dikkat ederseniz formdan verileri belli bir sütün aralığı olarak seçip kopyalamiyor hücreleri tek tek ve küçük aralık lar olarak seçip kopyaliyor buraya kadar herşey güzel lakin müşteri sayfasina yapıştırırken dikkat ederseniz şu hücreyi şu sütuna şu hücreleri de şu sütunlara yapiştirmiyor
direk en alttaki a sütünün hücresini seçip tersine çevirip yapiştiriyorum ama kodun formdan seçtiği hücreler alt alta sıralı değil arada boşluklarda var yerlerini nasıl buluyor. Mantığını anlatırsınız sevinirim

Kod:
yeni = Sheets("MÜŞTERİ LİSTESİ").Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1
Bu satır A sütunundaki ilk boş (başka bir ifadeyle son dolu hücreden sonraki) hücrenin satır numarasını buluyor.

Geri