• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki aynı verileri tek sayıp diğer farklı verilerle sayı olarak sonucu yaz

Erdal hocam merhaba

E F G sütunlarına IFERROR le başlayan komutla verilere karşılık gelen verileri aldırmışsın. ve o veri altına kaçtane gelmiş sonuç sütununda karşılık olarak yazdırmışsın.

Ben denedim hep aynı veriyi getiriyor karşıma yani E sütununda g1 için ac01 i getirmişse F sütununda g2 içinde ac01 i getiriyor. bu durum senin G sütununda g3 ün altında G2 hücresine tekabül eden veri içinde geçerli. normalde g1 e ait olan ac01 i g3 içinde getirmiş yazmış.

İşte aynen bu durum bendede oluyor. bir yerde yanlış birşey yapıyorum ama bulamadım bir türlü.

errrrOP9NT.png
G2 hücresindeki formül Dizi formülüdür. G2 hücresi içndeyken formülü CTRL+SHİFT+Enter tuşu ile bitiriniz. Formül düzelecektir. Ben genede düzelmiş halini aşağıda ekledim.
http://s3.dosya.tc/server28/CHalcP/sayi1.xlsx.html

dediğin gibi yaptım tamam ok dir oldu ama bir sonraki satırda başka değere ait olan veriyi alıyor örneğin g2 kendi değerlerini alıyor. sonra gidip g3 tende bir değer daha alıyor.

Erdal Hocam ben sana asıl dosyayı yollasam kontrol edebilir misin nerde yanlış yapıyorum. nerede düzeltme yapmak gerekir diye.

dediğin gibi yaptım tamam ok dir oldu ama bir sonraki satırda başka değere ait olan veriyi alıyor örneğin g2 kendi değerlerini alıyor. sonra gidip g3 tende bir değer daha alıyor.

Erdal Hocam ben sana asıl dosyayı yollasam kontrol edebilir misin nerde yanlış yapıyorum. nerede düzeltme yapmak gerekir diye.

Asıl dosyanızı yükleyin ve linkini burdan veya özelden paylaşın. Elimden geldiği kadar yardımcı olayım.

Erdal hocam

Tüm emeklerin bilgin ve yardımların için teşekkür ederim

en son yolladığım dosyada yaptığın düzeltmede Sarı renkli alan A sütununa ben verileri koyuyorum. örneğin A1 hücresinde aşağıdaki veri var

1 20bb.c021.f836 DYNAMIC Fa0/10

Ben bu a sütununu seçip text to columns seçeneği ile verileri yan sütunlara dağıtıyorum

yani

A sütununda 1
B sütununda 20bb.c021.f836
C sütununda DYNAMIC
D sütununda Fa0/10

oluşuyor. ve zaten bildiğin üzere B sütunu ile D sütunundaki verileri karşılaştırıyorduk.

Şimdi benim yapmak istediğim şu. A sütununda ben Text to columns yapmadan Text to columns formülünü işletmek istiyorum yani.
A sütununa 1 20bb.c021.f836 DYNAMIC Fa0/10 verisini yapıştırdığımda
B sütunundaki formül gidip "20bb.c021.f836" değerini yazacak D sütunundaki formül ise gidip "Fa0/10" verisini yazacak.

Text to columns için şöyle bir formül buldum. yalnız bu formülü dediğim gibi olacak şekilde işletemedim.

=MID(" "&$A2&" ";SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$99);1);" "));"";ROW($1:$99));COLUMN(A1));SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$99);1);" "));"";ROW($1:$99));COLUMN(A1)+1)-SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$99);1);" "));"";ROW($1:$99));COLUMN(A1)))

Merhaba,
20bb.c021.f836 verisini almak için; (ilk boşlukdan sonraki ilk değer)
Kod:
=EĞER(EHATA(PARÇAAL(A1;BUL(" ";A1)+1;EĞER(EHATA(BUL(" ";A1;
  BUL(" ";A1)+1));BUL(" ";A1);BUL(" ";A1;BUL(" ";A1)+1))-BUL(" ";A1)-1));"";
PARÇAAL(A1;BUL(" ";A1)+1;EĞER(EHATA(BUL(" ";A1;BUL(" ";A1)+1));BUL(" ";A1);
  BUL(" ";A1;BUL(" ";A1)+1))-BUL(" ";A1)-1))

Fa0/10 versini almak için; (son boşlukdan sonraki değer)
Kod:
=EĞERHATA(SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*Hatkoy*";YERİNEKOY(A1;" ";"*Hatkoy*";
  UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";"")))));"")
Vakit bulursam İngilizce karşılıklarını yazarım.

Daxe Syán

Son düzenleme:
Erdal hocam

Tüm emeklerin bilgin ve yardımların için teşekkür ederim

en son yolladığım dosyada yaptığın düzeltmede Sarı renkli alan A sütununa ben verileri koyuyorum. örneğin A1 hücresinde aşağıdaki veri var

1 20bb.c021.f836 DYNAMIC Fa0/10

Ben bu a sütununu seçip text to columns seçeneği ile verileri yan sütunlara dağıtıyorum

yani

A sütununda 1
B sütununda 20bb.c021.f836
C sütununda DYNAMIC
D sütununda Fa0/10

oluşuyor. ve zaten bildiğin üzere B sütunu ile D sütunundaki verileri karşılaştırıyorduk.

Şimdi benim yapmak istediğim şu. A sütununda ben Text to columns yapmadan Text to columns formülünü işletmek istiyorum yani.
A sütununa 1 20bb.c021.f836 DYNAMIC Fa0/10 verisini yapıştırdığımda
B sütunundaki formül gidip "20bb.c021.f836" değerini yazacak D sütunundaki formül ise gidip "Fa0/10" verisini yazacak.

Text to columns için şöyle bir formül buldum. yalnız bu formülü dediğim gibi olacak şekilde işletemedim.

=MID(" "&$A2&" ";SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$99);1);" "));"";ROW($1:$99));COLUMN(A1));SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$99);1);" "));"";ROW($1:$99));COLUMN(A1)+1)-SMALL(IF(ISERROR(SEARCH(MID(" "&$A2&" ";ROW($1:$99);1);" "));"";ROW($1:$99));COLUMN(A1)))
Orjinal dosyanızı istediğiniz şekilde düzenledim. Özel mesajlarınızı kontrol ediniz.

Geri