• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir sütundaki aynı verileri tek sayıp diğer farklı verilerle sayı olarak sonucu yaz

Excel Vers. ve Dili
2016 İngilizce
Merhabalar

B sütununda Gi0/1 sıralanmış ve her Gi0/1 altında A sütununda farklı veriler var. sarı renk ile blokladıklarım aynı veriler.

yani burada 16 satır var fakat aynı olanları tek sayıp C sütununa bu sonucu yazdırmak istiyorum. burada 3 tane aynı olan veri var. dolayısıyla bu 3 verideki sayıyı 2 değil 1 sayması lazım. böylelikle sayı 13 e düşüyor.

Ve bu sayıyı C sütunüna 13 olarak yazması lazım

Teşekkürler şimdiden

http://www.dosya.tc/server35/MHw5qD/sayi.xlsx.html

C sütünunda herhangi bir hücreye 13(yani adedi mi yazdırmak istiyoruz) Yoksa 13 tane veriyi listelemek mi istiyoruz?

Ayrıca aynı değerler sürekli alt alta mı bulunacak? Yoksa aralarında başka değerler olabilir. Excel konusunda çko fazla bilgim yok fakat yardımcı sütun kullanarak çözülebilir gibi görüyorum.

direk formül yokmu böyle macro yerine.

ben sadece veri adedini yazdırmak istiyorum. örneğin excelde normalde 16 tane veri varmış gibi görünsede 2 şerli olan verileri yada 3 erlide olabilir. aynı olan verileri tek sayıp tek olanlarla berbaer toplayıp bana sonucu versin.

Merhabalar,
Deneyiniz.
Kod:
=TOPLA(1/EĞERSAY(A1:A16;A1:A16))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Formüllerin İngilizce karşılıkları;
  1. Topla -- Sum
  2. Eğersay -- Countif

Hayır bu şekildede olmuyor.

Şu linkten excel dosyasınıda indirebilirsiniz. ama resimli olarakta aşağıda durumu izah ediyor olacağım. Şimdiden tekrar teşekkürlerimi sunarım

http://s3.dosya.tc/server28/noNCXW/sayi.xlsx.html

B sütununda G1-G2 ve G3 verileri var. ve bu verilere karşılık a sütununda bazı veriler var. Toplamda 16 adet veri var.
G1 e karşılık gelen verileri filtrelediğimde 6 tane değer geldiğini görüyorum. Fakat bu değerlerden 2 tanesi aynı. dolayısıyla G1 in karşılığına gelen verilerin toplamı 6 değil 5 olmalı. yani bana sonuç sütununda G1e karşılık gelen veri sayısını 5 göstermeli.

G2 ye baktığımda yine 6 tane veri görüyorum normalde toplam formülüyle bana 6 sonucunu verir. ama bu verilerden 8-9 satırlardaki verlerle 16-17. satırlardaki veriler aynı. dolayısıyla bu 8-9 ve 16-17. satırlardaki verileri 2 yerine 1 olarak toplamalı ve G2 ye karşılık gelen veri sayısını 6 değilde 4 vermeli.

G3 e karşılık gelen verilere baktığımız birbirinin aynısı bir veri olmadığı için G3 e gelen veri sayısı 4 tür.

Bütün bunlarıda sonuç sütununda karşılık olarak yazdırsın istiyorum.

1.png
2.png
3.png
4.png
5p6ksA.png

Deneyiniz.
Kod:
=TOPLA(--(SIKLIK(EĞER(B2:B17="G1";KAÇINCI(A2:A17;A2:A17;));
  KAÇINCI(A2:A17;A2:A17;))>0))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Formüllerin İngilizce karşılıkları;
  1. Topla -- Sum
  2. Sıklık -- Frequency
  3. Eğer -- If
  4. Kaçıncı -- Match

Daxe Syán

Son düzenleme:
Erdal hocam selam.

inceledim excel dosyayı fakat sen kendin E sütununda G2 ye denk gelen sayıları çekip onları saydırmışsın sanki.

Erdal hocam selam.

inceledim excel dosyayı fakat sen kendin E sütununda G2 ye denk gelen sayıları çekip onları saydırmışsın sanki.

Benim sizin dosyanızdan ve anlatımınızdan anladığım bu. Siz tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?

A sütunundaki toplam benzersiz sayısını bulmak istiyorsanız aşağıdaki formülü kullanın;
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A17<>"")/EĞERSAY(A2:A17;A2:A17&""))

Baistçe şunu istiyorum

Aşağıdaki resmde B sütununda 1 den 5 e kadar x verisi var. şimdi A sütununda bu x verisine karşılık değerler var a değer b değeri c değeri.

Normalde A sütununda A2 den A6 ya kadar kaçtane veri var? 5 tane

ama a dan 2 tane b den 2 tane var. bu birbirinin aynı olan değerleri 1 kabul etsin ve A sütununu yeninden topladığımızda kaçtana veri olmuş oluyor.? 3 tane

şimdi bu 3 sonucunu buldukmu. gelsin C de bu 3 değerini her x değerinin karşısına yazsın.

yani a yı 1 kabul edecek b yi 1 kabul edecek c zaten 1 tane. tplamda 3 olmuş oluyor. yani aynı olan değerleri tek olarak sayacak. ve bütün sütundaki sayıyı öyle toplayacak.

Untitled.png

Baistçe şunu istiyorum

Aşağıdaki resmde B sütununda 1 den 5 e kadar x verisi var. şimdi A sütununda bu x verisine karşılık değerler var a değer b değeri c değeri.

Normalde A sütununda A2 den A6 ya kadar kaçtane veri var? 5 tane

ama a dan 2 tane b den 2 tane var. bu birbirinin aynı olan değerleri 1 kabul etsin ve A sütununu yeninden topladığımızda kaçtana veri olmuş oluyor.? 3 tane

şimdi bu 3 sonucunu buldukmu. gelsin C de bu 3 değerini her x değerinin karşısına yazsın.

yani a yı 1 kabul edecek b yi 1 kabul edecek c zaten 1 tane. tplamda 3 olmuş oluyor. yani aynı olan değerleri tek olarak sayacak. ve bütün sütundaki sayıyı öyle toplayacak.

Untitled.png
C2 hücresine
=TOPLA.ÇARPIM(($A$2:$A$17<>"")/EĞERSAY($A$2:$A$17;$A$2:$A$17&""))
formülünü yazın

bir tanesini denedim sonuç 2 çıkması gerekirken 4 çıktı

Erdal hocam emeğin uğraşın için çok teşekkürler.

Yalnız şu var. ekteki listede tüm sayıyı verdirmişsiniz ama ben şunu istiyorum.
G1 e karşılık gelen sayı mesela 5. yani normalde 6 tane ama G1 e denk gelen bir tane benzer rakam var. dolayısıyla bu G1 e denk gelen 5 oluyor.

yani G1 in karşısına 5 G2 karşısına 4 G3 karşısına 4 yazması gerekiyor.

şimdi çok ufak bir detayı sormak istiyorum.
ben burda 17 tane aşağıya kadar temsili yaptım. Bu sayı 50 de olabiliyor yani formülü yazarken $A2$17 yazmak yerine formül şöyle yapılamazmı $A$2:$A$65536

=SUMPRODUCT(($A$2:$A$65536<>"")/COUNTIF($A$2:$A$65536;$A$2:$A$65536&""))

Erdal hocam emeğin uğraşın için çok teşekkürler.

Yalnız şu var. ekteki listede tüm sayıyı verdirmişsiniz ama ben şunu istiyorum.
G1 e karşılık gelen sayı mesela 5. yani normalde 6 tane ama G1 e denk gelen bir tane benzer rakam var. dolayısıyla bu G1 e denk gelen 5 oluyor.

yani G1 in karşısına 5 G2 karşısına 4 G3 karşısına 4 yazması gerekiyor.

şimdi çok ufak bir detayı sormak istiyorum.
ben burda 17 tane aşağıya kadar temsili yaptım. Bu sayı 50 de olabiliyor yani formülü yazarken $A2$17 yazmak yerine formül şöyle yapılamazmı $A$2:$A$65536

=SUMPRODUCT(($A$2:$A$65536<>"")/COUNTIF($A$2:$A$65536;$A$2:$A$65536&""))
Eki inceleyiniz
http://www.dosya.tc/server35/30XZut/sayi1.xlsx.html

Erdal hocam merhaba

E F G sütunlarına IFERROR le başlayan komutla verilere karşılık gelen verileri aldırmışsın. ve o veri altına kaçtane gelmiş sonuç sütununda karşılık olarak yazdırmışsın.

Ben denedim hep aynı veriyi getiriyor karşıma yani E sütununda g1 için ac01 i getirmişse F sütununda g2 içinde ac01 i getiriyor. bu durum senin G sütununda g3 ün altında G2 hücresine tekabül eden veri içinde geçerli. normalde g1 e ait olan ac01 i g3 içinde getirmiş yazmış.

İşte aynen bu durum bendede oluyor. bir yerde yanlış birşey yapıyorum ama bulamadım bir türlü.

errrrOP9NT.png

Geri