BİR SAYFAYI İKİ SAYFAYA YAZDIRMA

Merhaba arkadaşlar bir konuda takıldım. Gülmeyin ama elimde bir çizelge var tek sayfaya çok küçük çıkıyor bunu iki sayfaya yatay yazdırmak istiyorum ama yapamıyorum. Önizlemeden sığdır diyorum tek çıkıyor,Sayfa yapısından seçiyorum yine olmuyor çözüm nerede Allah aşkına bilene çok basittir ama gel bizim gibi acemilere anlat;

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Dosyayı görebilirmiyiz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Bunu denedinizmi . Sığdır'ın yanındaki kutularda, çalışmayı yazdırmak istediğiniz sayfa sayısını girin.

Sığdır seçeneğini kullandığınızda, Microsoft Excel el ile yapılan sayfa kesmelerini dikkate almaz.

Sığdır komutunun değerlerini değiştirdiğinizde, Excel yazdırılan resmi (en fazla yüzde 100'e kadar) gerektiği oranda küçültür veya büyütür. Resmin, yeni değerlerinize göre nasıl ayarlanacağını görmek için TAMAM'ı tıklatın ve sonra Dosya menüsünden Sayfa Yapısı'nı tıklatın. Sayfa sekmesindeki Küçültme/Büyütme iletişim kutusu, yazdırılan boyutun ayarlanacağı yüzdeyi gösterir.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
sn.yıldız57
Söylediğiniz şeyin çözümü basit değil, yok.......
Anladığım kadarıyla Örnek(57) den bahsediyorsunuz. Sayfayı ortadan ikiye bölüp iki kısım halinde yazdırmak ve yapıştırmak veya büyük A3 kağıda çıktı alan yazıcı kullanmak veya A4 çıktı alıp fotokopi ile büyütmek.

Valuer' Alıntı:
Bunu denedinizmi . Sığdır'ın yanındaki kutularda, çalışmayı yazdırmak istediğiniz sayfa sayısını girin.

Sığdır seçeneğini kullandığınızda, Microsoft Excel el ile yapılan sayfa kesmelerini dikkate almaz.

Sığdır komutunun değerlerini değiştirdiğinizde, Excel yazdırılan resmi (en fazla yüzde 100'e kadar) gerektiği oranda küçültür veya büyütür. Resmin, yeni değerlerinize göre nasıl ayarlanacağını görmek için TAMAM'ı tıklatın ve sonra Dosya menüsünden Sayfa Yapısı'nı tıklatın. Sayfa sekmesindeki Küçültme/Büyütme iletişim kutusu, yazdırılan boyutun ayarlanacağı yüzdeyi gösterir.
Arkadaşım verdiğin bilgiye çok teşekkürler ufacık bir eksiklik böyle uğraştırıyor işte sayende işi çözdüm.

Excel Vers. ve Dili
M.Office Excel 2003 Tr.
sn. valuer
Sayenizde sığdırın yanındaki sayfa kutucukların ne anlama geldiğini yeni yeni öğrendim. Teşekkür ederim. :hey:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Bende öğreniyorum. Excelin sonu yok. :mrgreen:

Bir çok bildiğimi Excelle beraber öğreniyorum.

Tüm bilgi paylaşımcı arkadaşlara merhaba ;
Ben soru sorarken acaba buna gerek varmı kaynaklardan araştır böyle basit şeylere kim cevap verecek şeklinde düşünürdüm. Böyle düşünmeye bence gerek yok.
Çünkü o sorulan soruya verilecek cevap benim gibi bilgi eksikliği olan arkadaşlarada faydalı olacak,Ben bir kaynaktan öğrensem ne olur? keser gibi hep bana hep bana olur.Yaşasın testere gibi bir sana bir bana diyenlere. Ben bu siteye kolik oldum arkadaşlar, inanın Pc kulanan herkese tavsiye ediyorum. Herkese çok teşekkürler