Bir sayfadan diğer bir sayfada girilen kritere göre o sayfaya data aktarma...

Excel Vers. ve Dili
Excel versiyon 2003 SP3; Türkçe
Arkadaslar merhaba, bir konuda benim de bir yardıma ihtiyacım var. Belki hazırcılık olarak algılanacak ama ben örnek bir dosya üzerinden yardım istiyorum. Yani küçük bir dosya hazırladım yardımı bunun üzerinden istiyorum:

"Şimdi arkadaşlar, elimdeki dosyanın (EKTE DOSYA MEVCUT) 1.sayfasında tarih (ay ve yılın tutması yeterli-gün önemli değil), ad, model ve o modele ilişkin o ayda o kişinin yapmış olduğu satışlar adetsel olarak giriliyor. (farz edelim kişi o modelden o ay içerisinde toplam 10 adet satmış olsun, aynı ay içerisinde o kişinin satmış olduğu modeller farklı zamanlarda da girilebiliyor. Farzedelim Nisan ayı için X modeline ilişkin satış rakamı bugun geldi, rakamı ben bugun giriyorum. Yine aynı kişinin X satışı geldi bu ay için, başka satıra kayda devam ederek yine girilmeye devam ediyor.

Başka bir sayfada ise ilgili tarihte o kişiye ilişkin verileri özetsel olarak dökmek istiyorum. Ama işin zorlu şu:

açılır listeden kişinin ismi seçildiğinde ve tarih girildiğinde (önemli olan ay ve yıl-gün önemli değil.) İlgili kişinin sattığı model isimleri (model isimlerinde yineleme olmicak.) ve altına da adetler bi önceki sayfadan hesaplanarak belirlenen hücrelere yazılacak. Ancak, benim model için yan yana 4 hücrem ve hemen altında ise o modellere ilişkin adetler yine 4 hücrede yazılacak. Bunun yanısıra farz edelim o kişi 7 farklı model sattı. 4 hücre yetmez tabi. dolayısı ile ben hemen bu iki satırın altına yine 4 er hücreden oluşmak üzere model ve adet hücresi açtım. Yani 7 farklımodel sattı, 4 modelin ismi ve hemen altına adetler yazıldı. diğer 3 modele ilişkin datalar da hemen alta geçecek.

Yani Tarih ve isim bizim filtre ölçütümüz olacak ve sınırlı sayıdaki hücreye ilgili datalar belirtilen kurala göre yazılacak."

Arkadaşlar, bilen için kolay olduğunu düşünüyorum. YAzı dilim icin cok ozur dilerim hızlı yazmak adına böyle yazdım. Sadece göndermiş olduğu m örnek dosyada bunu yapabilirseniz, ben o çözümü inceleyip kendi dosyama uygulama yapabilirim.

Şimdiden çok teşekkürler....

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Arkadaşlar böyle bir çalışma beni aşıyor. Ancak forumumuzda çok çok uzman kişiler var bunu yapabilecek. Bu konuda yardım rica ediyorum.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanız ekte.

Pivot Table ile yapılmıştır.

Konu için bu Forumun Excel Dersanesi'ne bakın.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Nazik cvbiniz için ve emeğiniz için gerçekten çok teşekkürler. Ancak, dielim 4 deil de 8 farklı model satıldı. Mesela benim a4 kağıdı formatında bir formum var ve 4 deil 5 olursa formdan taşar. Bu sebeple ben bir alta yine model/adet satırı açtım. Eğer 4 taneyi aşıyorsa model çeşitliliği bir alttaki satıra geçmesi gerekiyor. Tşk.

Excel Vers. ve Dili
herhangi bir arkadas yok mu cozum bulabilecek ?

Excel Vers. ve Dili
konu ile ilgili halen bir yardım bekliyorum. Tşk