Belirli koşula uyan satırları seçme

Excel Vers. ve Dili
office professional plus 2021
Seğerli Hocalarım Merhabalar.Acaba bişey rica edebilirmiyim. Uğraşıp duruyorum ama anlamadığım için kodlardan yapamıyorum.Aşağıya eklediğim makro dolu olan hücreleri kopyalıyor. A sutununda tarihler var. Benim istediğim acaba dolu olan satır yerine sadece hangi gündeysek o günün tarihine uyan A:U arası satırları seçsin .Sadece seçsin kopyalama başka bişey yapmasın Çünkü ben ona daha sonra başka işlevler ekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Sub KAYİT_Test()
Application.ScreenUpdating = False
Dim tarih1 As Date, tarih2 As Date, xtarih As Date
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, Defterler(), Son As Long, Satır As Long
Set S1 = Sheets("KAYITLAR")
Defterler = Array("ANA SAYFA")
Satır = 4
For Each defter In Defterler
Set S2 = Sheets(defter)
Son = S2.Cells(S2.Rows.Count, 1).End(3).Row
Son1 = Sheets("KAYITLAR").[a65536].End(3).Row + 1
For x = 4 To Son
If S2.Cells(x, "B").Value <> "" Then
S2.Range("A" & x & ":U" & x).copy
Sheets("KAYITLAR").Cells(Son1, 1).PasteSpecial xlPasteValues
Son1 = Son1 + 1
End If
Next x
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Makro kaydet yöntemi ile elde ettiğim kodlar.

Kod:
Option Explicit

Sub Gorunur_Hucreleri_Sec()
    ActiveSheet.Range("$A$3:$U$" & Rows.Count).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & CLng(CDate("03.01.2019")), _
                                    Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & CLng(CDate("08.01.2019"))
    Range("A4:U" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Makro kaydet yöntemi ile elde ettiğim kodlar.

Kod:
Option Explicit

ActiveSheet.Range("$A$3:$U$" & Rows.Count).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=">=" & CLng(CDate("03.01.2019")), _
                                    Operator:=xlAnd, Criteria2:="<=" & CLng(CDate("08.01.2019"))
    Range("A4:U" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Select
End Sub
KORHAN Hocam teşekkür ederim. Fakat A sütununda A4 Hücresinden başlayan tarihler var. Makro hangi gündeysek o güne eşit olan A hücresindeki tarihlerin bulunduğu satırları seçmesi lazım. Sanırım bu kodlar belirli iki tarih aralığını süzüyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Aynen tarih aralığını süzüp görünen hucreleri seçiyor.

Tarih bölümlerini kendinize göre uyarlarsınız diye düşünmüştüm.

Excel Vers. ve Dili
Aynen tarih aralığını süzüp görünen hucreleri seçiyor.

Tarih bölümlerini kendinize göre uyarlarsınız diye düşünmüştüm.
Hocam bunun üzerinde çalışıp kendime göre uyarlamaya çalışıcam. Ama zır gibi çünkü benim istediğim bugünün tarihlerine uygun satırları makronun otomatik seçmesi sonrada seçili satırlarda B sütununa göre özel sıralama yapıp makroyu sonlandırıcam

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Aktif güne (tarihe) göre filtre yapar ve görünür hücreleri seçer.

Kod:
Option Explicit

ActiveSheet.Range("$A$3:$U$" & Rows.Count).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Format(Date, "dd.mm.yyyy")
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Hocam elinize sağlık çok güzel oldu tam istediğim gibi oldu aslında ama şöyle bir prüz var. bir sayfada sadece bugünün tarihleri varsa en başına filitre koyup seçiyor ama benim sayfamda eski tarihlerden 1000 satırlık veri var. sayfanın en başına filitre koyuyor tekrar elle seçmek zorunda kalıyorum. bugünün tarihine olan satırların en başına filitre koyup seçse süper olacak ondan sonra kayıt makromu tamamlamış olacağım.

Excel Vers. ve Dili
Aktif güne (tarihe) göre filtre yapar ve görünür hücreleri seçer.

Kod:
Option Explicit

ActiveSheet.Range("$A$3:$U$" & Rows.Count).AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Format(Date, "dd.mm.yyyy")
End Sub
Hocam sizden aldığım ilhamla yönteminizi makro kaydet diyerek yaptım oldu teşekkürler çok sağolun