belirli hücrelerin yanıp sönmesi

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.11.2024
çözüm önerisi

bi çözüm önerisi olan yokmu arkadaşlar

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
sn antonio deneme yaptım ama başarısız oldum hatamı giderebilirmisiziniz dosya ekte
Kodu "ASAT" Sayfasında çalıştırmak istiyorsunuz galiba. Hangi sütun? J mi, yoksa M mi? Her iki sütunda da "ZAMANI GEÇTİ" ibaresi geçiyor.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
08/10/2021
merhaba;

ekteki dosyada I sütununda bulunan tutarlardan ilk 3 hücrenin (büyük) yeşil, son 3 hücrenin (küçük) kırmızı, yanıp sönmesini,P6 Hücresinden itibaren p47 ' ye kadar O sütunundaki hücreler ile karşılaştırılmasını eğer p hücresindeki yüzde o hücresindeki yüzdeden yüksek ise kırmızı yanıp sönmesini istiyorum. (p6 ile o6 kıyaslama vb)formdaki bütün kodları uyarlamaya çalıştım fakat maalesef yapamadım. bu konu üstüne yeni konu açmak istemediğimde bu konunun altına yazdım.

yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
03.11.2024
her iki sütunda olmazsa her iki sütunu tek sütun yapacağım

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
03.11.2024
teşekkür ederim buda yeterli elinize sağlık

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
08/10/2021
merhaba benimde gönderdiğim dosya konusunda yardımcı olmanızı rica ederim.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
merhaba benimde gönderdiğim dosya konusunda yardımcı olmanızı rica ederim.
Sayın ErkanCsk, sizin dosyanızda veriler boş görünüyor. İnceleyince, "MARKA RAPORU GÜNCEL EN SON HALİ.xlsx" isimli başka bir dosyadan veri aldığını fark ettim. Sayın burhancavus için yaptığım çalışmayı inceleyip kendinize göre uyarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıca tekrar belirtmek isterim ki, bu çalışmada Sayın burhancavuş'un dosyasına uyarladığım kodlar Sayın Zeki Gürsoy ile Sayın Korhan Ayhan'a ait kodlardır. Ben bu konuda bilgi sahibi değilim. Sözünü ettiğim üstadların yorumlarını okuyunca, bu yöntemin kullanışlı ve tavsiye edilir bir yöntem olmadığını da anladım. Size hiç tavsiye etmem. Nedeni ise, zaten başka bir çalışma kitabının verilerine bağlı bir çalışma kitabında bunu uygularsanız ya bilgisayar donar ya da çalışma kitabı donar. İşlemci durmadan saniye hesabı yapıyor. Saniye başı yeniden kod harekete geçiyor. O zaman siz hiç çalışamazsınız. Sonuç olarak tavsiyem: Koşullu Biçimlendirmedir. Bunu sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
08/10/2021
Sn. antonio işlevin yormaması için bir başlat durdur butonu koyulabiliyor sanırım forumda bulunan bütün başlıkları inceledim uyarlamaya çalıştım. özellikler Sn Zeki gürsoy kodlarını fakat bir türlü yapamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.
dosyanın orjinalini yüklüyorum

iyi çalışmalar

Son düzenleme:

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sn. antonio işlevin yormaması için bir başlat durdur butonu koyulabiliyor sanırım forumda bulunan bütün başlıkları inceledim uyarlamaya çalıştım. özellikler Sn Zeki gürsoy kodlarını fakat bir türlü yapamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.
dosyanın orjinalini yüklüyorum

iyi çalışmalar
Dosyanızda hangi sayfanın hangi kolonuna hangi ifade gelirse yanıp sönsün?

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
08/10/2021
ekteki dosyadaGENEL DETAY TABLO 1 I sütununda bulunan tutarlardan ilk 3 hücrenin (büyük) yeşil, son 3 hücrenin (küçük) kırmızı, yanıp sönmesini,P6 Hücresinden itibaren p47 ' ye kadar O sütunundaki hücreler ile karşılaştırılmasını eğer p hücresindeki yüzde o hücresindeki yüzdeden yüksek ise kırmızı yanıp sönmesini istiyorum. (p6 ile o6 kıyaslama vb)formdaki bütün kodları uyarlamaya çalıştım fakat maalesef yapamadım.

yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
08/10/2021
antonio hocam boyle bir macro yazılabılırmı?

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
antonio hocam boyle bir macro yazılabılırmı?
Ben sizin dosyanıza uyarlamadım. Üzgünüm. Bu konunun uzmanı olmadığım için artık aynı konu üzerinde mesajlara devam etmek istemiyorum. Umarım başka birinden yardım alırsınız.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
08/10/2021
gerek kalmadı. hallettim.desteğiniz için teşşekürler

kolay gelsin

Son düzenleme: