Başka bir bilgisayarda excel dosyası çalıştırma komutu.

Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba,
İş yerinde bulunan ana makinede yapılan fiyat değişikliklerini diğer şube bilgisayarlarında excel dosyası olarak açmak istiyorum.
Kısacası şöyle;

Ana makina
ip:192.168.1.33
Bu bilgisayardaki kullandığım stok takip programında yapılan fiyat değişikliklerini c:\yeni klasörünün içine excel olarak aldım.

şube bilgisayarı
ip: 192.168.2.33
Bu bilgisayarda da c:\yeni diye bir klasör oluşturdum.

Ana makinemde bat dosyası oluşturdum ve ana makinemdeki c:\yeni klasöründeki fiyat değişikliği excel dosyasını şube bilgisayarındaki c:\yeni klasörünün içine aktardım(bu arada vpn ağ var dosya aktarımını o şekilde yapıyorum).

bat dosyasına copy c:\yeni\*.xls \\192.168.2.33\c\yeni yazarak dosyayı şube bilgisayarına aktardım. Ana makinemdeki fiyat değişikliği dosyasını böylece şube bilgisayarında yeni klasörünün içine kopyalamış oldum.

Buraya kadar her şey tamam şimdi geliyorum soruma.

Ana makinemden bu bat dosyasına bir kod daha yazarak şube bilgisayarına aktardığım bu excel dosyasını şube bilgisayarında çalıştırmak ve kasiyerin ekranda görmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,
İş yerinde bulunan ana makinede yapılan fiyat değişikliklerini diğer şube bilgisayarlarında excel dosyası olarak açmak istiyorum.
Kısacası şöyle;

Ana makina
ip:192.168.1.33
Bu bilgisayardaki kullandığım stok takip programında yapılan fiyat değişikliklerini c:\yeni klasörünün içine excel olarak aldım.

şube bilgisayarı
ip: 192.168.2.33
Bu bilgisayarda da c:\yeni diye bir klasör oluşturdum.

Ana makinemde bat dosyası oluşturdum ve ana makinemdeki c:\yeni klasöründeki fiyat değişikliği excel dosyasını şube bilgisayarındaki c:\yeni klasörünün içine aktardım(bu arada vpn ağ var dosya aktarımını o şekilde yapıyorum).

bat dosyasına copy c:\yeni\*.xls \\192.168.2.33\c\yeni yazarak dosyayı şube bilgisayarına aktardım. Ana makinemdeki fiyat değişikliği dosyasını böylece şube bilgisayarında yeni klasörünün içine kopyalamış oldum.

Buraya kadar her şey tamam şimdi geliyorum soruma.

Ana makinemden bu bat dosyasına bir kod daha yazarak şube bilgisayarına aktardığım bu excel dosyasını şube bilgisayarında çalıştırmak ve kasiyerin ekranda görmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba
En son satıra yazarak dener misiniz.
Kod:
192.168.2.33\C:\fiyat.xls
Kopyalama işlemi bitince dosyayı açacaktır.

Excel Vers. ve Dili
vb
Kod:

Yalnız benim bilgisayarımdan bat dosyasını çalıştırdığımda şube bilgisayarında excel dosyasının açılması lazım. Bu komut ile kendi bilgisayarımda çalışır...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Kod:

Yalnız benim bilgisayarımdan bat dosyasını çalıştırdığımda şube bilgisayarında excel dosyasının açılması lazım. Bu komut ile kendi bilgisayarımda çalışır...
Merhaba
Şube bilgisayarı IP no ve dosya yolunu yazarak dener misiniz.

Deneme yapamadığımız için fikir yürütüyoruz.
Diğer bilgisayarda .bat dosyası oluşturup C:\fiyat.xls yazın.
Kendi makinenizdeki bat dosyası ile diğer bat dosyasını çalıştırarak deneyin.

Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba
Şube bilgisayarı IP no ve dosya yolunu yazarak dener misiniz.

Deneme yapamadığımız için fikir yürütüyoruz.
Diğer bilgisayarda .bat dosyası oluşturup C:\fiyat.xls yazın.
Kendi makinenizdeki bat dosyası ile diğer bat dosyasını çalıştırarak deneyin.
Hocam

bat dosyasındaki komutlarım şöyle

pause
cd c:\yeni
copy c:\yeni\fiyat.xls \\192.168.2.33\c\yeni
pause

kendi bilgisayarımdaki fiyat.xls şube bilgisayarına kopyalanıyor.bunun altına bir kod daha yazıp şube bilgisayarına kopyaladığım fiyat.xls dosyasını yine şube bilgisayarı üzerinde çalıştırmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
vb
[QUOTE
Kendi makinenizdeki bat dosyası ile diğer bat dosyasını çalıştırarak deneyin.[/QUOTE]

Dediğinizi denedim. Diğer bilgisayarda bat dosyası oluşturdum. Kendi bilgisayarımdaki bat dosyası ile diğer bilgisayardaki bat dosaysını çalıştırdığımda excel sayfası kendi bilgisayarımda açılıyor.
Bildiğiniz paylaşmak istediğiniz başka bir yöntem varsa onuda deniyebilirim.
Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
vb
Cevap verebilecek yada fikir üretebilecek yok mudur bu konuyla ilgili acaba ?

Excel Vers. ve Dili
xp tr
Cevap verebilecek yada fikir üretebilecek yok mudur bu konuyla ilgili acaba ?
Merhaba.

bat dosyası ile ilgili bir fikrim yok fakat aklıma şöyle bir fikir geliyor.

kasiyerin bilgisayarına gönderdiğiniz dosya kapalı kalsın. Kasiyerin bilgisayarındaki açık olan dosya sizin gönderdiğiniz güncel dosyadan makro ile belirli aralıklarda veri çeksin mesela dakikada bir saaate bir vs.

bu şekilde kasiyerin açık olan dosyası güncellenmiş olur..

Ben böyle bir yöntem kullanıyorum. Ana bilgisayarda güncellediğim dosyamı (bat komutları kullanmadan ) makro ile ağdaki bilgisayara gönderiyorum. Ağdaki bilgisayar sürekli açık olan excell dosyasına yine makro yardımı ile bir butona basarak kapalı dosyadan güncel verileri çekiyor..

Böyle bir yöntem işinize yararsa kullandığım makroları paylaşırım..

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
vb
Merhaba.

bat dosyası ile ilgili bir fikrim yok fakat aklıma şöyle bir fikir geliyor.

kasiyerin bilgisayarına gönderdiğiniz dosya kapalı kalsın. Kasiyerin bilgisayarındaki açık olan dosya sizin gönderdiğiniz güncel dosyadan makro ile belirli aralıklarda veri çeksin mesela dakikada bir saaate bir vs.

bu şekilde kasiyerin açık olan dosyası güncellenmiş olur..

Ben böyle bir yöntem kullanıyorum. Ana bilgisayarda güncellediğim dosyamı (bat komutları kullanmadan ) makro ile ağdaki bilgisayara gönderiyorum. Ağdaki bilgisayar sürekli açık olan excell dosyasına yine makro yardımı ile bir butona basarak kapalı dosyadan güncel verileri çekiyor..

Böyle bir yöntem işinize yararsa kullandığım makroları paylaşırım..

Cevabınız için çok teşekkürler. Önerdiğiniz yöntem işime yarayabilir. Sakıncası yoksa makroları paylaşabilirseniz çook sevinirim..

Excel Vers. ve Dili
xp tr
Ağ üzerindeki bilgisayara veri gönderdiğim kodlar ( "Uretim_Programi.xlsx" bu dosya hep kapalı )

Kod:
Sub olustur()
Dim Dosya_Yolu As String, Dosya_Adı As String

Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Veri_Gonder").Select
Sheets("Veri_Gonder").Copy

Dosya_Adı = "Uretim_Programi.xlsx"
ActiveWorkbook.SaveCopyAs Filename:="\\Planlama-a6b4d4\desktop" & Application.PathSeparator & Dosya_Adı
ActiveWorkbook.Close 0
Sheets("Ana_Sayfa").Select
Application.ScreenUpdating = True
'MsgBox "Yedekleme işlemi tamamlanmıştır.", vbInformation

End Sub
Buda Hedef bilgisayarda sürekli açık olan dosya ( Bir buton yardımı ile kapalı dosyadan veri alıyor )

Kod:
Sub barkot_Verial()
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
Sheets("Dis_Verial").Select
Dim con As Object, rs As Object, i As Integer
Set con = CreateObject("adodb.connection")
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & yol & "\Uretim_Programi.xlsx;extended properties=""excel 12.0;iif(hdr,yes,no)"""
Set rs = con.Execute("select * from [Barkot_Girisi$]"): Range("A2").CopyFromRecordset rs: Set rs = Nothing: Set con = Nothing: i = Empty
Exit Sub
Application.ScreenUpdating = True
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
Not: Kapalı dosya kullanamamdaki sebep Açık dosyaya müdahele etmek sanırım pek mümkün olmuyor salt okunur olduğundan..

Excel Vers. ve Dili
xp tr
Asıl Dosyalarım çok kapsamlı oldugundan Paylaşamıyorum..

Örnek Dosyalar Ektedir

Ve ayrıca Bu kapsamlı dosyamı excel.web.tr Ailesindeki çok değerli ustaların katkılarıyla hazırladım. Bu vesile ile kendilerine çok teşekkür ediyorum..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
vb
Paylaşımın için çok teşekkür ederim.
İşime yarayacak bir çalışma olacak..