Basit Sözlük Yapma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhaba arkadaşlar. Ben çok basit bir sözlük yapmak istiyorum ve sadece kendim kullanacağım için arayüze de gerek yok. Örnekle açıklayayım:

Mesela excel dosyasında bu şekilde ingilizce kelimeleri ve üç sütun sonrasına anlamlarını yazacağım. Sonra A sütununu alfabetik sıraya sokacağım. Ama D'deki kelimelerin de İngilizce karşılığını takip etmesini istiyorum.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Sitede arama yapınca sonuç alabilirsiniz, örnek bir tanesinin linki aşağıdaki gibi.

http://www.excel.web.tr/f127/vba-sozluk-tr-ng-ve-ng-tr-t62238.html

Alt+F11 tuşlarına aynı anda basıp kod sayfasında Module1'e aşağıdaki kod blokunu yapıştırın ve çalıştırın.
Böylece sözlük kaynağı olan gizli sayfayı da görebilirsiniz.

Sub goster()
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).Visible = True
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Aradım ama öğrenmek istediğim şeyi bulamadım. Gönderdiğin linkte arayüz var mesela, şimdilik öyle bir şey düşünmüyorum.

Benim istediğim sadece A1'i D1'e, A2'yi D2'ye, A3'ü D3'e,... bağlamak; bu sayede A sütununu alfabetik sıraya sokunca D'dekiler de takip etsin, olduğu yerde kalmasın. Umarım demek istediğim şeyi anlatabilmişimdir. Sözlükte arama yapmak vs. gibi başka fonksiyonları olmamasını istiyorum.

Yazdığın kodu anlayamadım, Module1'i bulamadım ve nasıl çalıştıracağımı bilmiyorum. Daha önce Excel'i VBA yardımıyla kullanmadım hiç. :(

Excel Vers. ve Dili
Evde 2007 Türkçe
İşte 2007 İngilizce
Arada boş sütun bırakmazsanız, seçimi genişlet deyip sıraladığınızda excel sırayı bozmaz. Doğru karşılığı bulursunuz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Teşekkürler.

Dediğine ek olarak, arada boş sütun bıraksak bile seçim geniş olduğu sürece sorun çıkmıyor.