Basit Bir Macro

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Macro konusunda yeniyim ve bu işi öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Benim elimde bir excel dosyası mevcut.

Dosya şu şekilde başlıklardan oluşmakta ve 100 satır olduğunu düşünelim.
Ean hariç geri kalan bütün veriler aynı Ean'lar farklı.
benim ihtiyaçım şöyle bir şey macroyu calıştır dediğimde bana yeni gelecek cari kodu sorsun ve cari adını sorsun bu bilgileri girdikten sonra 101 satırdan itibaren 1 ile 100 satır arasında ki bilgileri cari kod ve cari adı verdiğim şekilde diğer veriler değişmeden kopyalasın.

Cari Kod, Cari Ad, Tarih 1, Tarih 2, Tarih 3, Adet, Ean

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Bana böyle bir Macro oluşturmak için kod yazabilirmisin.

Teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Sorunuz tam açık değil. Tam olarak hangi hücreler kopyalanıp nereye yapıştırılacak?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Sadece 5 satır mı kopyalanacak yoksa o anda mevcut olan tüm satırlar mı, kısacası hangi satırların kopyalanacağı nasıl belirlenecek? bir de yeni veriler hemen kopyalanan satırların altına mı eklenecek yoksa uzun bir listeyse en sonuna mı eklenecek?

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Bu gönderdiğim sadece örnek bir çalışmaydı satır sayısı o anki çalışma exceline göre değişkenlik içeriyor. O an mevcut olan bütün satırlar kopyalanmalı. Kopyalanan satırlar hemen altına kopyalanmasında bir sıkıntı yok hemen altına kopyalanabilir.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki makro çalıştırıldığında cari kod ve adını sorar. A2:G son satır arasındaki hücreleri kopyalayıp, son satırdan sonraya yapıştırır. Yeni eklenen satırların cari kod ve adını daha önce girilene göre değiştirir:

Kod:
Sub kopya()
son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
kod = InputBox("Yeni Cari Kodu Giriniz")
ad = InputBox("Yeni Cari Adı Giriniz")
Range("A2:G" & son).Select
Selection.Copy
Cells(son + 1, 1).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Range("A" & son + 1 & ":A" & son + son - 1) = kod
Range("B" & son + 1 & ":B" & son + son - 1) = ad
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Yusuf bey,

Teşekkür ederim elinize sağlık benimde istemiş olduğum buydu. Artık yapmak istediğim çalışmayı daha rahat yapıcam.