• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bağımlı veri doğrulama kaydır

hangi sayfadan hangi sayfaya alınacak?
önceki tabloda mağaza adı diye bir veriniz vardı burda kriter ne?
daha fazla açıklama gerekli?
Ayrıca bitmemiş bir sayfayı neden şifreliyorsunuz?

liste sayfasından tablo sayfasına; mağaza adı raf sayısı masa sayısı (masa sayısının aynı sayıda masa altı) havuz sayısı kozmetik ünite sayısı gecelik duvarı ve askılı ünite masa örtüsü ünitesi datalarını çekecek.

liste sayasından alacak tüm dataları yine aynı mantık
çok teşekkürler

Merhaba muygun alınan veriyi tekrar alıyor mükerrerlik oluyor bunu engeleyebilirmisiniz.

liste sayfasından tablo sayfasına; mağaza adı raf sayısı masa sayısı (masa sayısının aynı sayıda masa altı) havuz sayısı kozmetik ünite sayısı gecelik duvarı ve askılı ünite masa örtüsü ünitesi datalarını çekecek.

liste sayasından alacak tüm dataları yine aynı mantık
çok teşekkürler

Syn. gokhansezers;
Ya aynı tabloya bakmıyoruz, yada sayfa isimlerini doğru belirtmiyorsunuz, veya ben algılayamıyorum.
ifadenize göre liste sayfasından tablo sayfasına veri çekilecek
TABLO sayfasına alınacağına göre aranacak kriter TABLO sayfasında...
Tablo sayfanızın gizli hücrelerini de açtım
A sütununda KOD verisi var 5,6 vs... (liste sayfasında bunun karşılığı var mı?, varsa nerede yada arama kriteri bu veri mi belli değil...)
B sütununda % verisi var 28,20...vs.. (liste sayfasında bunun karşılığı var mı?, varsa nerede yada arama kriteri bu veri mi belli değil...)
C sütununda BİLGİLER başlığı altında ürün ana isimleri var. HAVLU,NEVRESİM, vs.. (Listede bunuda bulamadım)
D sütununda ürünlerin detayları var. Liste sayfasından bu detaylarıda bulamadım..
Ne yazıkki anlamadıklarım açıklamanızdan daha fazla ve anlayamadığım bir noktada çözüm üretemem.
İyi çalışmalar.

Merhaba muygun alınan veriyi tekrar alıyor mükerrerlik oluyor bunu engeleyebilirmisiniz.

Syn. polis-53;
İlk tablo değişerek devam ediyor. (soruyu anlayabilirsek değişmeyede devam edecek gibi)
Siz kendi örneğinize uygun tablo ile birlikte başka bir başlık altında sorunuzu yönlendirmeniz çözüm adına daha yerinde olur.
İyi çalışmalar.

merhaba sayın muygun

sadece liste sayfasında yer alan verilerin gelmesi yeterli; o veriler geldiğinde data tablosundaki veriler otomatik değişiyor. yani liste sayfasından mağaza adını masa raf vb adetleri çekecek. aramayı koda göre yapıyor. sanırım çok fazla anlatamıyorum; numaranızı özelden mesaj ile paylaşırsanız size anlatmak isterim; önemli olduğu için bu kadar ısrar ettim.

tabloyu 1 numaralı görünüme çektiğinizde liste sayfasından gelecek veriler görünüyor. diğerleri o verilere göre değişiyor; onlarda sıkıntı bulunmamaktadır. gizli a ve b sütunu % ve kod onlarla bağlantılıdır. mağaza isimlerini direk olarak liste sayfasından alıyor. size liste sayfasından çekmesini istediğim verileri excelde iletiyorum tüm datalar liste sayfasında var. teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablonuzu anlayamadığım/yeterli açıklama alamadığım için ne yazıkki yardımcı olamayacağım.

Ama cevap alabilmeniz adına sorunuzu;

"Aşağıdaki ekte TABLO sayfasına Liste sayfasından veri almak istiyorum. Örneklersek;
Tablo sayfasında C2 hücresindeki veriyi LİSTE sayfasında arayacak, Bulduğu satırın karşılığı olan D sütun verisini Tablo sayfasında D sütununa yazacak/toplayacak"

Şeklinde sorarsanız çözüm bulacak arkadaşlarada yardımcı olmuş olursunuz.

İyi çalışmalar.

merhaba muygun bey,
son kez bir şey soracağım size; ekteki tabloyu hazırladım en son olarak bu tablonun 1 ve 2 nolu sütunlarını user box üzerinde excel görünmeden göstermemiz münkünmü?

Ekli dosyalar

Merhaba;
User box nedir?
Hangi sayfanın 2 sütunu?
İsteğiniz userform ise Hangi userform üzerinde?
Yine size göre bir sorunuza karşılık 3 soru sordum.
Neyse Eki inceleyin.
Excel açılışta kendini gizler ve userform1 çalışır.
Userform1 üzerinde 1 adet Listbox ve 1 adet ComboBox ile 1 adette CommandButton oluşturdum
Listbox Tablo sayfasında B,C sütun verilerini gösterir.
ComboBox Tablo sayfasında B3 - B215 aralığını gösterir.
CommandButton ise userformu kapatarak excele döndürür.
İnceleyin.

Ve Lütfen sorularınızı daha açık yazın.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

merhaba sayın muygun istediğim tam yaptığınız gibi ; tüm veriler tablo sayfasından geliyor
fakat sol tarafta olan sanırım ismi list box b sütunun da yer alan mağazaların adı yer alsın(deneme formulu yazan yerin altı)
yan tarafında ise ismi sanırım combobox mağaza ismi secildikte değişen c-d-e-f-g-h-ı
sütünları olacak.
sonuca çok yaklaştım yardımcı olursanız sevinirim.

sayın muygun son hali ektedir tek bir şey kaldı;
mağazalar altındaki combo box tablo sayfasındaki b1 hücresinde yeralan mağaza isimlerini alacak ve tüm tablo mağaza ismine göre değişecek. inceleyebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Şifreli sayfanızla uğraşmamak için sayfanızı iptal ettim.
Data sayfanız her işlem için yeterli (artık yeniden formüllerinizi yerleştirirsiniz.)
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba buradaki 1 nolu mesajdaki soru (veri doğrulama) daha sonra farklı sorular sorularak değişmiş.

Geri