• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bağımlı veri doğrulama kaydır

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
merhaba

aşağıdaki verileri mağaza bazında bağımlı veri doğrulama ve kaydır formulu ile seçtiğimde karşısındaki verinin gelmesini istiyorum yardım edebilirmisniz; konu önemli ve acil

Ekli dosyalar

Örneğinizle sorunuz arasındaki bağlantıyı kuramadım? Nerede ne yapınca ne olmasını istiyorsunuz? Örneğinizi bir de olmasını istedeiğiniz (ve neden öyle olması gerektiğini açıklayacak) şekilde düzenleyip ekler misiniz?

combo box lar olacak örnek: halaskargazi seçilince masa sayısı raf sayısı gibi değişkenler otomatik gelecek
ilginiz için teşekkürler

Maalesef anlayamadım.

her mağazasının bir değeri var raf sayısı masa sayısı gibi.
ben mağazayı seçtiğimde bu değerler gelsin istiyorum mümkünmü:)
örnek halaskargaziyi seçtiğimde masa sayısı 20 şeklinde gelsin gibi

Mağazayı nerde seçeceksiniz?
Değerler nereye gelecek?
Masayı ne zaman ve nerede seçeceğiz?

veri doğrulamada bir örnek yapmaya çalıştım ama yapamadım

ilgilenirseniz çok sevinirim önemli benim için

Ekli dosyalar

Üzgünüm, yardımcı olamayacağım maalesef. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa ben de anlamış ve öğrenmiş olurum.

Veri doğrulama, kaydır vs. hiç uğraşmadan kendiniz bir örnek tabloyu elle doldurup yanınada ayrıntılı açıklama yaparmısınız (Hangi değeri nereden almak istediğinizi anlatan vs.). Çünkü fikrimce, sorunu çözmek anlamaktan geçer.

ekteki örnekteki gibi 150 tane mağaza olacak, ve sayfa 2 istediğim mağazayı seçiym onun verileri gelsin istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim benim için çok öenmli

Ekli dosyalar

Sayın Gökhansezers,

Anladığım kadarı ile istediğiniz şey basit bir uygulama kanımca.

Ancak son örnek dosyanıza baktığımda şunu sormak gerek. Yardımcı olacak arkadaşlar için de kolaylık olur.

Siz excelin bir sayfasına Mağaza Adı sütunu altında liste oluşturmaktasınız. Bu mağazaların sayısı artabilir de azalabilir de sanırım. Asıl konu mağazaların karşına denk gelen Raf, Masa, Havuz gibi şeylerin ( Sütunlar ) sabit mi. Yani bu sütunların sayısının artma durumu var mı.

Son dosyanıza göre ilk bakışta istediğiniz şey pivot tablo ya da filtre ile kolaylıkla yapılabilir gibi. Ama sizin istediğiniz sanırım userform uygulaması gibi.

Örnek dosyanızın 2. sayfasına bakar mısınız.

Excel seviyenizi bilmediğim için ve tam olarak ne istediğinizi anlamadığım için kendimce yardımcı olmaya çalışmaktayım.

Ekli dosyalar

Merhabalar
Eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

sayın muygun ben de uzun uğraş sonucu ekteki nihai tabloyu yaptım fakat sizin tablonuzda yeralan mağaza al ve temizle butonları çok güzel. ekteki tabloya entegre edebilirmiyiz. yardımcı olurmusunuz. şifre 0795-0796’dır.

Ekli dosyalar

Geri