Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aşağıdaki verileri mağaza bazında bağımlı veri doğrulama ve kaydır formulu ile seçtiğimde karşısındaki verinin gelmesini istiyorum yardım edebilirmisniz; konu önemli ve acil
Örneğinizle sorunuz arasındaki bağlantıyı kuramadım? Nerede ne yapınca ne olmasını istiyorsunuz? Örneğinizi bir de olmasını istedeiğiniz (ve neden öyle olması gerektiğini açıklayacak) şekilde düzenleyip ekler misiniz?
her mağazasının bir değeri var raf sayısı masa sayısı gibi.
ben mağazayı seçtiğimde bu değerler gelsin istiyorum mümkünmü
örnek halaskargaziyi seçtiğimde masa sayısı 20 şeklinde gelsin gibi
Veri doğrulama, kaydır vs. hiç uğraşmadan kendiniz bir örnek tabloyu elle doldurup yanınada ayrıntılı açıklama yaparmısınız (Hangi değeri nereden almak istediğinizi anlatan vs.). Çünkü fikrimce, sorunu çözmek anlamaktan geçer.
ekteki örnekteki gibi 150 tane mağaza olacak, ve sayfa 2 istediğim mağazayı seçiym onun verileri gelsin istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim benim için çok öenmli
Anladığım kadarı ile istediğiniz şey basit bir uygulama kanımca.
Ancak son örnek dosyanıza baktığımda şunu sormak gerek. Yardımcı olacak arkadaşlar için de kolaylık olur.
Siz excelin bir sayfasına Mağaza Adı sütunu altında liste oluşturmaktasınız. Bu mağazaların sayısı artabilir de azalabilir de sanırım. Asıl konu mağazaların karşına denk gelen Raf, Masa, Havuz gibi şeylerin ( Sütunlar ) sabit mi. Yani bu sütunların sayısının artma durumu var mı.
Son dosyanıza göre ilk bakışta istediğiniz şey pivot tablo ya da filtre ile kolaylıkla yapılabilir gibi. Ama sizin istediğiniz sanırım userform uygulaması gibi.
sayın muygun ben de uzun uğraş sonucu ekteki nihai tabloyu yaptım fakat sizin tablonuzda yeralan mağaza al ve temizle butonları çok güzel. ekteki tabloya entegre edebilirmiyiz. yardımcı olurmusunuz. şifre 0795-0796’dır.
Ekli dosyalar
Kopya Mağaza Kapasite Tespit (02 12 2014) (2).xlsm
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.