Aynı hücredeki rakamların toplamı

Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
319
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba ,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Mesela ; D6 hücresinin icinde (466+233+315+70+51) degeri yazıyor...Bunu toplatabilecegim bir formül varmıdır.

Tşk.İyi çalışmalar...
 
Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
319
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Üstadlar bu sorunun cevabı yokmudur...?
:(
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
En başa = "Eşittir" Koyun.
Formül:
=466+233+315+70+51
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,633
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu işlemin yerleşik fonksiyonlarla yapılacağını zannetmiyorum. İsterseniz aşağıdaki kodlar ile çözüme ulaşabilirsiniz.

1. Kod seçtiğiniz hücrelerde hesaplama işlemini yapar ve sonucu hücreye yazar.
Kod:
Sub HESAPLA_1()
    For Each Alan In Selection
    If Not IsEmpty(Alan.Value) Then Alan.Value = Evaluate("=" & Alan.Formula & "")
    Next
End Sub
2. Kod seçtiğiniz hücrelerde hesaplama işlemini yapar ve sonucu hücreye formül şeklinde yazar.
Kod:
Sub HESAPLA_2()
    For Each Alan In Selection
    If Not IsEmpty(Alan.Value) Then Alan.Formula = "=" & Alan.Formula
    Next
End Sub
 
Katılım
14 Şubat 2006
Mesajlar
710
Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
F

Sayfanın Kod sayfasına yapıştır.Ben bu siteden aldım bu kodu işime yarıyor hücreye girdikçe topluyor.

Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim rng As Range
Set rng = Application.Intersect(Target, ActiveSheet.Range("A1:IV65536"))
If Not rng Is Nothing Then
AddPreviousValue Target
End If
Set rng = Nothing
End Sub
 
Katılım
17 Nisan 2007
Mesajlar
319
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
ilgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim....İyiki varsınız... :)
 
Üst