Soru aynı hücredeki degerleri farklı hücrelere çıkartma

Excel Vers. ve Dili
2010
merhaba elimde bir excel var aynı hücrelerde 5 karakter var 2 ayrı sütunda bunları tektek farklı sütunlarda olmasını istiyorum toplamda 10 sütun olacaklar bunu nasıl yapabilirim örnek excel bırakamıyorum sanırım herkese hayırlı forumlar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
2 sütununuzun A ve B sütunları olduğunu, verilerinizin 2.satırdan başladığını ve C-D-E-F-G-H-I-J-K-L sütunlarına bu karakterleri tek tek yazacaksınız diye kabul ederek

C sütununa
=ParçaAl($A2;Sütun()-2;1)
formülünü yazarak D-E-F-G ye kadar kopyalayın

H sütununa
=ParçaAl($B2;Sütun()-7;1)
formülünü yazarak I-J-K-L ye kadar kopyalayın.

Sütunlarınız C den başlamıyor başka sütundan başlıyorsa -2 ve -7 yazdığım yerlerdeki sayıları uyarlarsınız

Excel Vers. ve Dili
2010
yardımınız için teşekkür ediyorum formülü uyguluyorum ama işlem olmuyor sütunları genel olaak sectim F2+enter işlemide yaptım formülü uygulamadan önce ama dagıtmadı hücredekileri sütunlara

Excel Vers. ve Dili
2010
2 sütununuzun A ve B sütunları olduğunu, verilerinizin 2.satırdan başladığını ve C-D-E-F-G-H-I-J-K-L sütunlarına bu karakterleri tek tek yazacaksınız diye kabul ederek

C sütununa
=ParçaAl($A2;Sütun()-2;1)
formülünü yazarak D-E-F-G ye kadar kopyalayın

H sütununa
=ParçaAl($B2;Sütun()-7;1)
formülünü yazarak I-J-K-L ye kadar kopyalayın.

Sütunlarınız C den başlamıyor başka sütundan başlıyorsa -2 ve -7 yazdığım yerlerdeki sayıları uyarlarsınız
yukarıdada yazdıgım gibi denedim ama olmadı ben becerememişimdir büyük ihtimal

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Örnek dosyanızı yükleyin isterseniz, öyle bakalım

Excel Vers. ve Dili
2010
buraya bi fotograf yukledim zaten basit bir ornek ama tamda sizin tairf ettiginiz gibi a b sütunlarında 2. satırdan baslayan öğeler

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sorun olmaması gerekiyor.
A ve B sütunlarında 2.satıradan itibaren 5 karakterli metinleriniz var
C2 için ilk verdiğim formülü C2 ye kopyalayın. C yi kopyalayarak D-E-F-G ye yapıştırın
H2 için ikinci verdiğim formülü H2 ye kopyalayın. H yi kopyalayarak I-J-K-L ye yapıştırın