Aynı değerleri otomatik numaralandırma ve bilgi ekleme

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Tekrardan selam arkadaşlar A7 den itibaren A sütununa girilen bütün benzer değerleri listeye kayıt sırasına göre numaralandırma ve bilgi ekleme.

Örneğin resimde de görüldüğü üzere A8 hücresinde bulunan 927.87 25.63 değeri ilerleyen tarihlerde A19’da da karşımıza çıkmaktadır. Bu durumda sayfaya kayıt sırasına göre A8 hücresine 1 , A19 hücresine 2, bilgi notunu bırakmalı ve numaralandırmayla beraber bu hücrelerle aynı satırda bulunan Q19 daki tarihi ve R19 daki saati göstermesini istiyorum. Ki daha sonra filtreleme vb. özelliklere ihtiyaç duymadan o değer üzerindeyken o değerin daha önce kaç kez ve ne zaman girildiğini öğrenmem. Ve bu işlemi A7 den itibaren A sütunu boyunca sürerlik göstermesini istiyorum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum :)

NOT: Excel Sayfa1’in düzeni hiç değişmeyecek bu sonsuza dek sürerlik gösterecek..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Merhaba,
Çalıştığınız yer ya hastane yada kumarhane herhalde :)

Dizi formülüdür:
Kod:
=IF(COUNTIF(A:A,A19)=1,"Bu değer ilk kez girilmiş.","Bundan önce "&COUNTIF(A:A,A19)-1&" kez girilmiş. Son Giriş Zamanı:   "&TEXT(INDEX($A$7:R18,MATCH(TRUE,$A$7:A18=A19,0)+6,17),"dd/mm/yyyy")&"    "&TEXT(INDEX($A$7:R18,MATCH(TRUE,$A$7:A18=A19,0)+6,18),"hh:mm"))

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Bu arada,
Kullandığınız Excel sürümü Türkçe imiş, o nedenle dosyayı ekte gönderiyorum.
Sarı ile işaretlediğim hücreyi inceler misiniz?

Otomatik olarak hücreye Comment eklemek için, VBA ile kod eklememiz gerekiyor. Bu nedenle dosyayı makrolu olarak kullanamak zorunda kalacaksınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Meriç bey ilgilenmiş olduğunuz için teşekkür ederim tabloya baktım ama tam olarak istediğim yukarıda eklemiş olduğum resimdeki gibidir. VBA kod hazırlama konusunda bir bilgim yok bunu nasıl yapacağız acaba