• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aylara göre toplam alınması işlemi

Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Selamlar,
Ekteki dosyada akaryakıt kullanımları var. J sütunundaki günleri K sütunundaki plakalara göre ay bazında M sütunundaki litrelerini AkaryakıtRapor sayfasında ilgili hücreye toplam olarak yazdırmak istiyorum.
Saygılar.

Ekli dosyalar

Özet Tablo ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Teşekkürler üstadım.

Sayın hamitcan öncelikle teşekkürlerimi iletirim. Bu özet tablolar hep biraz zorlamıştır beni. Nasıl yapıyorum bilmiyorum.Hata yapıyorum.

Hocam ben yapıyorum ay olarak değil günler olarak görünüyor. Ay olarak nasıl yapılıyor.

kelkitli merhaba,
Özet tablo yaptıktan sonra tarih aralıkları seçilerek sağ tıklanacak,gruplandırma yapılacak.Grup adı belirleyebilirsin.Gruplandır, grubu çöz ile yapabilirsin.

Sayın mirefe,
cevabınızdan dolayı teşekkür ederim. Ancak bütün alanları guruplandırmak zor olur. Sayın hamitcan tarihleri aylar şeklinde ayarlamayı uğraşmama rağmen çözemedim. İzah etme imkanınız varmı.

Excel 2007 için aşağıdaki şekilde yapabilirsniz
Özet Tablo üzerindeyken;
Seçenekler>Grup Seçimi>Ay şeklinde deneyin.
Excel 2003 için ise;
Tarihi sütununda bir hücre veya alan adına sağ tıklayıp Gruplandır ve Ayrıntıları Göster sekmesini, oradan da grupladır sekmesinden gruplandır penceresini seçerek yapılabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür sayın hamitcan, inanın bu inceliği bilmiyordum. Sağ olun, var olun...

Sevgi ve saygılar.

Son düzenleme:
Hocam 2003 le bu işlemi yapıyorum. Gurup diye bir başlık oluşuyor. Aylar yazmıyor.

Bende 2003 olmadığı için bakamıyorum, forumda olan biri varsa belki size yardımcı olabilir.

Geri